Поделись новостями

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 25 окт 2018, 11:58

Tatiana Sitnik поширила допис.
Адміністратор · 22 жовтня о 16:32
Оголошується #НасіннєвийЧелендж! Цього разу - про конкретну рослину та про саджанці від прямого постачальника! :)
#Актинідія - чагарникова ліана з рясним щорічним плодоношенням (цього року до 40кг смачних соковитих ягід з куща). Це смачна (для мене на смак щось між агрус+полуниця+ківі), лікарська, декоративна і плодова рослина!
Звертайтесь до пані Надії Василівни Скрипченко, +380503586404, Національний ботанічний сад
імені М. М. Гришка НАН України. Відділ акліматизації плодових культур.

Запитуйте у Надії Василівни про сортовий асортимент жіночих рослин актинідії до однієї чоловічої рослини, - купуйте колекцію!

По ціні ягід в продажу: В Італії це ягоди Nergi, 2,5-3 євро за 125гр. В Україні на теренах інтернет 70-200грн/кг, в магазині Ботанічного саду імені ММГришка 50грн/кг.

Також для свого саду питайте про саджанці барбарису, ожини канадської, лимонник та виноград!

Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 3727
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 01 ноя 2018, 14:12

Імпак» заклала перший в Україні сад горіху пекан. Про це з посиланням на керівника компанії Сергія Малиновсього повідомляє seeds.ua.

За його словами, мова про «золоту жилу» чи амбітний бізнес-проект не йде. Горіхівництво — не той вид діяльності, де можна швидко заробити. Плодоношення саду необхідно чекати років 7.

Однак будь-який горіховий проект провальним не буде. «Світова ціна на ринку нелущенного горіха становить мінімум долар. Таким чином, гектар саду при будь-якому розкладі може давати $1-2 тис. чистого прибутку», — підраховує Малиновський.

Всього під різними горіхами у «Імпак» 80 гектарів. Вирощують молдавську, українську та європейську селекцію.

Відзначимо, що спроби вирощування горіха пекан і раніше приймалися в Україні. Він значно вище цінується і коштує дорожче волоського горіха. Однак фермери побоюються закладати промислові сади через кліматичні особливості — плоди не завжди встигають дозріти.

«Щоб горіх досягл зрілості, необхідна середньодобова температура плюс 10 градусів і щоб не було заморозків до листопада. А такі умови створюються природою не щороку — приблизно раз на чотири-п’ять років», — цитує «Ореховод» Віктора Жадана, старшого наукового співробітника з селекції та насінництва.

Зараз, наприклад, на території Ізмаїльського лісового господарства є дерева пекана, які ростуть вже більше 60 років, додає видання. А в цілому вони можуть плодоносити і всі 300 років.
https://agroday.com.ua/2018/11/01/speka ... hiv-pekan/Взято з
Владимир 61
 
Сообщений: 3727
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Пред.

Вернуться в Обмен опытом

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron