Страница 25 из 26

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 25 июн 2019, 15:38
Владимир 61
аналітика
історії успіху
iнновації
виробництво
всі публікації
укр
ВАЖЛИВОНОВИНИРослинництвоУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
ЧАСНИКОВІ ТАЄМНИЦІ: успішний досвід ведення часникового бізнесу на Вінничині
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter




Виробництво часнику в Україні, як напрямок агробізнесу, великих інвестицій не потребує. Головне – обрати правильний підхід та технології вирощування. Своїм досвідом у цьому, якісними ідеями поділилися два успішних фермери – Ольга Романів і Євген Козин.

Ольга Романів (компанія Hot Garlic) та Євген Козин (компанія EKO Garlic) – підприємці, яким вдалося досягти значних результатів у вирощуванні часнику. Не все складалося гладко, успіх прийшов не одразу, але їм вдалося виробити свою стратегію в цьому бізнесі.

Як починали

Ольга Романів розповіла, що взялася за вирощування цієї культури 4 роки тому, коли в Україні поширювався «часниковий бум» з роздрібною ціною понад 100 грн/кг. Продавці посадкового матеріалу запевняли, що врожайність становитиме 10–12 т/га. Тож, посадивши 5 га часнику, господарство Ольги вже чекало шалених прибутків.

Проте обіцяна врожайність залишилася мрією, натомість виникло багато складнощів і питань. Але навіть у перший рік фермери вийшли на прибуток, тож вирішили розвивати цей бізнес надалі.

Євген Козин спершу вирощував часник на власних 17 сотках землі і тільки через 3 роки взяв в оренду поле. Пройшовши тренінг проекту EOPAC «Економічні можливості постраждалих від конфлікту», отримав важливі знання з вирощування овочів та грант на розвиток свого проекту.

Технології

Правильний вибір технології вирощування – це визначальна складова успіху в агробізнесі. У господарстві Євгена такою технологією став крапельний полив. За цією технологією вода постачається у спеціальну трубу, на якій стоїть лічильник. Від труби йдуть відгалуження до кожної трійки часнику, по яких вода скрапує щогодини до 1,5 літрів води.

Така система дозволяє уникнути ризиків втрати врожаю внаслідок спеки. Впровадити цю технологію Євгенові допоміг грант EOPAC.

У часниковому бізнесі також важливі технології зберігання. Для того щоб продукція лежала до травня, потрібне спеціальне обладнання, яке досить дороге. Його можуть дозволити собі тільки великі агрохолдинги.

Але, за словами Євгена, великим компаніям не завжди вдається домогтися якості у вирощуванні, бо вони «женуться за масою».

Євген вважає, що успіху у виробництві часнику може досягти лише «спеціальне підприємство», яке займається вирощуванням і розведенням саме цієї культури.

«Наш часник лежить до грудня, а далі він починає псуватися: порожніти, проростати навіть у холодильнику», – говорить Євген. Шляхом для подолання цієї проблеми може бути створення фермерських об’єднань і кластерів.

Прибутковість

Часниковий бізнес – це справа не на один рік, оскільки багато залежить від погоди. Є роки, коли вдається досягти рентабельності 100%, проте треба бути готовим до збитків.

Ольга Романів розповіла, що минулого року її господарство повністю втратило майже 4 га часнику внаслідок спеки. Проте цьогоріч вони розраховують на заробіток, який перекриє минулорічні збитки.

«Я думаю, у перспективі 4–5 років, якщо пережити всі тяжкі моменти і вибудувати свою стратегію, можна заробляти хороші гроші», – вважає Ольга. За її словами, точка беззбитковості у вирощуванні часнику становить 2–4 т/га. Усе, що вдалося зібрати більше, йде у прибуток. У середньому українським фермерам вдається зібрати часнику від 2 до 10 т/га.

Важливий чинник прибутковості – посадковий матеріал. Із досвіду Ольги, у часниковому бізнесі важливо мати власний посадковий матеріал, а не купувати його. Тому її компанія придбала французький часник і адаптувала його до українських умов.

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 31 июл 2019, 19:48
Владимир 61
Изображение

Максим Залевський дивиться наївся бульби.
2 год
Так виглядає біорізноманіття українських сортів картоплі з нашої грядки.
Насіння брали у селекційних центрів через Насіннєва скарбниця України
Зараз всі ці центри перебувають у важкому економічному стані. Так завжди трапляється, коли вчені дослідники вимушено стають продавцями-маркетологами, щоб втримати на плаву державні науково-дослідні станції, з шаленою базою районованих сортів рослин, і по суті єдині дбають про адаптацію до змін клімату нашої кормової бази.
Що ж наша задача підтримати їх, наступний обмін насінням відбудеться на нашому Х ювілейний лекторій | 6-8 вересня
Приходьте! До речі жук на деяких корчах не особливо був активний.
#seedexchange #насіннєвийчелендж #localfood #місцеваїжа #simplelife

Взято з

https://www.facebook.com/groups/burdock ... p_activity

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 23 сен 2019, 17:32
Владимир 61
FOOD CENTER: в Києві відкриють сучасний центр продажу фермерських продуктів



Навесні 2020 року на місці колишньої овочевої бази в Києві планують відкрити центр продажу фермерських продуктів загальною площею 17 тис.кв.метрів — Food Center.

У новому фудмолі буде п’ять павільйонів. У павільйоні Sea hall розмістять найбільший ринок морепродуктів в Україні.

У павільйоні Main hall будуть представлені м’ясо, сири, молочні продукти, бакалію і борошняні вироби. Також тут розмістять дегустаційні зони і додаткові активності.

Fresh hall представить великий вибір фруктів і овочів.

«Головна ідея цього павільйону – показати свіжість і зародження нового», – кажуть автори концепту.

У павільйоні Color hall можна буде знайти всю палітру пряностей і солодощів.

А у World hall представлять імпортні продукти.

«У всіх павільйонах будуть і продукти, і ресторани. Кожен буде мати свої власні особливості, — кажуть організатори проекту Food Center. — Наприклад, в рибному павільйоні ми плануємо відкрити ресторан, в якому кухня буде розміщена прямо всередині залу. Тобто на очах у гостей будуть готувати рибу, яку вони щойно обрали на прилавку».

Команда проекту вже веде переговори з партнерами, які розмістять торгові точки на території Food Center

Взято з

https://agroday.com.ua/2019/09/23/food- ... produktiv/

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 03 янв 2020, 20:55
Владимир 61
Людмила Дацько
Адміністратор · 25 хв
Друзі, піднімаю знову питання про проведення зустрічі для садівників на початку лютого (попередньо 1 лютого) за напрямком заробляння грошей на своїй невеличкій земльній ділянці. Відповідний пост я робила у листопаді минулого року (https://www.facebook.com/groups/1067332 ... 990663070/). На даний час дали згоду приїхати наступні спікери:
Лариса Мельниченко
Елена Кравчишин
Татьяна Здоровий
Федя Майская
Наталья Рашко
Оксана Дзюба
які на своєму прикладі розкажуть про свій успішний досвід та пройдений шлях.
Крім того Елена Шкатула Ярошинская розповість про ньюанси сільської кооперації.
Вартість даної зустрічі буде становити 500 грн. Тому мені важливо на даний час, тобто на початок року, знати наскільки для вас ця зустріч буде актуальною.

Взято з

https://www.facebook.com/groups/1067332 ... p_activity

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 08 янв 2020, 20:54
Владимир 61
Tatiana Sitnik поделилась альбомом «Коллекция семян 2019-2020 год.».
Адміністратор · 5 хв
1 лютого 2020р. у Києві відбудеться сезонний Ярмарок #Насіннєвийчелендж в рамках Зимового з'їзду екопоселень, пермакультурної зустрічі та науково-практичної конференції "Полікультури та пермакультура" https://www.facebook.com/events/545305462869734
Учасник ярмарку Анна Волкова (Овочеве танго) з Харкова для нас є цінним колекціонером насіння і ми радо запрошуємо її прийняти участь. Але Аня у Харкові нарозхват (лекції, зустрічі) і може для кожного з нас зібрати та передати в Київ колективне замовлення #насіння овочів, зелені. Своє замовлення заберете на нашому ярмарку 1 лютого в Університет "Україна" УУ University "Ukraine" UU. Зручно?
Замовлення робити тут: Коллекция семян 2019-2020 год https://www.facebook.com/media/set/?set ... 638&type=3
При замовленні насіння повідомляйте їй "заберу у Києві на ярмарку 1 лютого", або нова пошта, як зручно.
До зустрічі!

Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... p_activity

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 15 янв 2020, 17:26
Владимир 61
Tatiana Sitnik поширила подію.
Адміністратор · 5 год
Оголошується Ярмарок #насіннєвийчелендж!
Зустрічаємось 01 лютого о 10.00 на вул. Львівська, 23 (Київ)
Слідкуйте за сторінкою події https://www.facebook.com/events/545305462869734/ висвітлює інформацію про лекції, зустрічі і про учасників ярмарок #насіннєвийчелендж та екопродукції, а також про цінності/продукти/послуги, які будуть представлені.

1 лютого обмінюємось насінням та прищепами цікавих сортів...
Показати більше...

СБ, 1 ЛЮТ. - 4 ЛЮТ.
Зимовий з'їзд екопоселень, пермакультурна зустріч та конференція


Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... p_activity

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 18 янв 2020, 18:33
Владимир 61
Tatiana Sitnik
1 год ·
#насіннєвийчелендж1лютого #фруктові #кращісорти
Учасник ярмарку: Особисте приватне господарство "1-й Мартусовській Виноградник" Iya Verizhnikova
Пишу про учасника і сама нам всім заздрю, бо це фахівці садівництва, розсадництва та селекційної справи!

На ярмарку буде: презентація по кращим сортам слива, абрикос , черешня та
#садивнийматеріал (кісточка) #вишня #Магалебка (#антипка) на сіянець-підшепу для вишні та черешні!
Дику вишню добре висаджувати в якості учасника корисних лісосмуг та для підтримки схилів.

А ще на ярмарку будуть вічнозелені подарунки! ;)
https://vineyard.kiev.ua/g9427846-sazhentsy-rassada-lph

Взято з

https://www.facebook.com/tatiana.sitnik ... d_activity

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 22 янв 2020, 15:22
Владимир 61
Tatiana Sitnik почувається життєрадісно.
4 год
Друзі, ми готові і чекаємо зустрічі на ярмарку :)
Для тих, хто #сильнохочеаленепотрапляє на Ярмарок #НасіннєвийЧелендж 01 лютого 2020 у Київ, ось вам подарунок!
Контакти учасників ярмарку, хто привезе насіння та садивний матеріал, який не купиш в магазині!

Учасники насіннєвого ярмарку 01 лютого 2020 у Києві!
Робіть #передзамовлення.
Бажаємо плідної співпраці і багатого врожаю 2020!

1. Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України, Відділ культурної флори: пряно-ароматичні, лікарські, технічні, фарбувальні, олійні, рідкісні овочеві, ефіро-олійні, сидеральні
Мария Газнюк, 066-3008024, 067-1344880

2. Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України, Відділ акліматизації плодових культур, Горіхи та горіхоплідні (грецький, чорний, пекан, фундук, ведмежій горіх)
Александра Абоимова, 050-7509018

3. Дослідна станція лікарських рослин ІАП НАН, Полтавська обл., с. Березоточа, http://dslr-naan.com.ua, Відділ селекції та насінництва лікарських рослин. Більше 35 видів лікарських рослин
Куценко Наталія Іванівна, 050-7322380

4. Дослідна станція Маяк Інституту овочівництва i баштанництва НААН, с. Крути, Чернігівська обл. Оригінатор сортів салатів, овочів, трав, українська селекція. Легендарний Огірок ніжинський, відомий з 18ст, http://www.dsmayak.com.ua
Надія Птуха, 068-0930316, 063-6409832

5. Ботанічний сад імені акад. О.В.Фоміна, Насіннєва лабораторія, Насіннєва лабораторія. Деревні декоративні культури
Чeбанюк Тeтяна Валeріївна

6. Інститут олійних культур НААН, Насіння соняшника сорт Прометей.
Оригінатор насіння олійних культур: соняшник, золотистий та блакитний льон, гірчиця, рижій, сафлор, кунжут, соя та інше
http://imk.zp.ua/

7. Особисте приватне господарство "1-й Мартусовський Виноградник". Види культур: фруктові, ягідні, декоративні. Кісточка вишні мегалебка/антипка, фланці суниці КоролеваЄлизавета2. Київська обл., www.vineyard.kiev.ua
Iya Verizhnikova Ія Веріжнікова, 097-2747085

8. Маргітай Любов, Маргітай Василь, Живці яблунь старих сортів Закарпаття та інше.
К. б. н., доцент кафедри плодоовочівництва і виноградарства Ужгородського національного університету, сільськогосподарський експерт-дорадник
Lyuba Margitaj Любов, 050-8250319

9. Эко-усадьба "ПриЛесное" Насіння ріпи та продукція власного виробництва, https://www.facebook.com/prilesnoes/
Владимир Величко, 096-8101206

10. Центр пермакультури "Присадибне господарство Родини Білоус", Насіння овочів, квітів, рідкісних та декоративних рослин, лавандовий чай, сиродавлена олія волоського горіха, бездріжджовий хліб
Іванна Білоус, 096-2777405

11. Спаржа Саджанці Ав Ліхт Спаржа сортова
Поліщук Василь, к.е.н, генеральний директор,
067-4645707, http://www.avliht.com

12. Щербей Олександра, кісточка та сіянці давнього виду персика, дуже врожайний, морозостійкий, стійкий до хвороб
Дана Чортополох, 067-254-11-00

13. Бататовод-колекціонер Dmitriy Shpatakov Шпатаков Дмитро, Колекція та сортимент батату, 097-3753030

14. Чуфа. Чудо-горішок., сімейна справа, Чуфа насіння та продукція з чуфи, цільнозернове борошно жито
Юрій Осадчий, 0509083118

15. ФОП Оліферчук С.П., Мікоризоутворюючий препарат Міковітал, 250мл, 500мл, 1 л.
Victorija Oliferchuk Оліферчук Вікторія, доцент кафедри екології у Національний лісотехнічний університет України
098-6313617

16. "Берегиня", школа довголіття та навчально-демонстраційний центр. Насіння, трави, збори трав, продукція для здоров’я
Марія Пахолок, 097-5662429

17. Розум Володимир Микитович, виставка "Пермакультура теплих грядок Розума",
Володимир Розум, 067-2727634

18. Мірина Майстерня Сиру, Крафтовий сир, хліб на заквасці від господині. Село Троїця, Івано-Франківська область
MiRa Voloshchuk Волощук Мирослава, 068-4588305

19. Прогресивне екопоселення хутір Безиків на Чернігівщині. Трав’яні збори, запашній чай
Ира Рязанцева, 073-1460855

20. ЕкоЛавка Прикарпаття, Лляні вироби, ферментований іван-чай, пастила,солодощі на меду
Андрій Панчук та Ірина, 098 5986430

21. Феодор Рябінін, професійний садівник, сертифікований пермакультурний дизайнер
050-6758734, 093-3148734

22. Запилювачі садів та теплиць Бджоли осмії
Володимир Гарбуз, 066 414 02 58

23. Balsamsolveig косметичні бальзами, поживні бальзами для краси та здоров’я, https://www.facebook.com/balsamsolveig
Алла Григораш, 050-3832497

24. Натуральні Есенції, Українське підприємство виробляє 100% чисті ефірні олії, гідролати преміум класу та вирощує лікарські трави
Оля Криштапович, http://www.essencii.com/

25. Школа пермакультури "Екоінкубатор", м. Львів. Календар Марії Тун "Посівні дні" і трави для коктейлів
Tatyana Chuchko Тетяна, 067-7501140

26. Фермерське господарство "ДОНорганік", #organic органічна сертифікована продукція: сочевиця, нут, маш, люцерна, льон, тмин чорний, овес, гречка зелені, пшениця
Наталя Демчук, 098-9752206

p.s. якщо ж 01 лютого будете їхати до нас на ярмарок, то на цій сторінці https://www.facebook.com/events/545305462869734 вся потрібна інформація про явки та паролі!

Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... p_activity

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 19 фев 2020, 18:39
Владимир 61
БЕР
14
Третя зустріч садівників
Публічна · Організовує Людмила Дацько

Субота, 14 березня 2020 р. з 10:00 по 17:00
pin
Кооператив Мехбуд, м. Васильків

Подробиці
На Зустрічі садівників буде проведено практичні заняття щодо обрізування і формування плодових дерев.
Практичні заняття проводить садівник, кандидат сільськогосподарських наук, Дацько Мирон Осипович.

Взято з

https://www.facebook.com/events/598056621045221/

Re: Поделись новостями

СообщениеДобавлено: 27 фев 2020, 16:17
Владимир 61
Tatiana Sitnik
Адміністратор • 5 хв
#насіннєвийчелендж Весна2020 кличе!


Враховуючі, що на наші ярмарки, що проводяться в конкретні даті та адреси не всі бажаючі можуть доїхати, а також не завжди постачальники можуть привезти саджанці, запрошую всіх друзів, та друзів друзів, долучитись до "Насіннєвого челенджу Весна 2020", який впродовж березня будемо проводити онлайн.


Створювати окрему сторінку вважаю зайвим, тому тут, в нашій групі, буду поширювати інформацію та розповідати про постачальників та культури/види/сорти цікавинки, прямо з контактами, а ви самостійно, в зручний для себе час зв'язуйтесь з ними, робіть замовлення.


p.s. Нагадую історію з гречкою Чудовий нектаронос, лікує грунт. В Україні є вітчізняні сорти, але мало хто про це знає! Навіть бджолярі не знають "де купити". Це насіння не продається всюду, не поширено серед фермерів як закордонні сорти.


Весною2019 на ярмарок ми організували 100 кг гречки, що на фото. Гості ярмарку викупили далеко не весь об'єм. Але це ЗОЛОТО, яке варте того, щоб витратити час, зв'язатись з прямим постачальником та купити мішок для "засіяти поле чи частину городу".


Бажаю вашим садам та городам великих врожаїв 2020, а бджілкам та осміям, що живуть навколо вас - смачного нектару та пилку!
https://www.facebook.com/groups/organic ... p_activity