А поговорить...

Спонсор форума
Изображение

Re: А поговорить...

Сообщение Armey37 » 13 мар 2019, 10:42

Добрый день дорогие коллеги. Я Сергей, любитель по копаться в земле)))))
Аватар пользователя
Armey37
 
Сообщений: 4
Зарегистрирован: 13 мар 2019, 10:32
Откуда: Запорожье

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 14 мар 2019, 17:17

Изображение



Цикорій, який відомий як «блакитна кульбаба» і натуральний замінник цукру, містить багато вітамінів і мікроелементів, корисних для здоров’я людини. Хоча в багатьох країнах цикорій вважають бур’яном, в Бельгії його вирощують як культуру в грунті і на гідропоніці.
Ів Лесаж, що займається оптовими цілорічними поставками цикорію, каже, що ринок збуту «блакитної кульбаби» стає дедалі ширшим.

«В даний час на цикорій спостерігається великий попит. Багато купується як за кордоном, так і на внутрішньому ринку Бельгії. Взимку споживачі вважають за краще споживати традиційний ґрунтовий цикорій. На смак він більш гіркий, ніж вирощений на гідропоніці, і коштує трохи дорожче ».
У той час, як більшості українських споживачів цикорій відомий у вигляді сиропів і порошку для тонізуючих напоїв з висушених і обсмажених коренів, в Європі в їжу вживають надземну частину рослини, додаючи в салати, супи і навіть піцу.

Поля, на яких вирощуються коріння цикорію, можна знайти в околицях Левена, Кампенхаута і Де Хаана в Бельгії. Після прибирання коріння поміщають або в лотки (гідровиробництво), або в грунт в теплицях. Щоб пагони цикорію зберігали ніжну текстуру, вегетація відбувається в темряві.
За словами Іва, у кожного регіону свої переваги за розмірами рослини.

«У Брюсселі споживачі вважають кращим маленький цикорій, а в Антверпені побільше. Все залежить від побажань покупця: ресторани закуповують цикорій менших розмірів, щоб подавати повністю разом із стравою».

Споживання цикорію в свіжому вигляді багато в чому обумовлено тим, що властивості продуктів з цієї рослини визначаються дотриманням технології під час обробки.

Проте спотворення технологічних процесів призводить до втрати низки важливих властивостей. Доведено, що цикорій має найсприятливіший вплив на людський організм в широкому спектрі: підвищує імунітет, поліпшує серцеву діяльність, сприяє профілактиці онкозахворювань, застосовується при боротьбі з ожирінням, як допоміжний засіб при жовчнокам’яній хворобі і служить замінником цукру при діабеті
Владимир 61
 
Сообщений: 4078
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 14 мар 2019, 18:55

ОСІННЯ ЖИГАЛКА: ОПИС, НЕБЕЗПЕКА УК


«Все мухи восени злі» – як часто доводиться чути це дуже поширене твердження, пов’язане з «кусачестью» цих комах в кінці літа – початку осені! Однак це спочатку невірно, так як більшість мух фізично не здатне доставити біль через відсутність жала або зубів, маючи «в арсеналі» тільки м’який хоботок. Все, на що вони здатні – це докучати своєю настирливістю і переносити інфекції, а це вони з успіхом проробляють і протягом усього літа.

Винуватицею же хворобливих атак є осіння жигалка, яка активізується саме в цю пору року (звідси і її назва).



ОПИС, ЖИТТЄВИЙ ЦИКЛ
Осіння жигалка відноситься до сімейства справжніх мух. Відповідні умови для неї – світло і тепло.



Личинки жигалки схожі на жовто-білі витягнуті капсули з потовщенням на задній частині, довжиною близько 11 мм і шириною 1,3 мм. Розвиток на цій стадії триває 4 дні при спеці в +35. Личинка тричі линяє (кожна линька відповідає кількості вікових груп). Покров стає щільніше після кожної линьки, так поступово формується лялечка. Ця стадія триває стільки ж – 4 дня. Після цього на світ з’являється доросла особина.

Зовнішність дорослої жигалки дуже нагадує звичайну муху. Але є і відмінності, які добре помітні, якщо придивитися:

в спокої крила жигалки розставлені ширше;
на спинці можна помітити 4 поздовжні темні смуги.
Колір мухи жигалки сірий, на черевці видно темні плями. Довжина тіла – 5-7 мм. Крила прозорі, лапки чорні. Довгий блискучий хоботок має на кінці смоктальні пластини і безліч твердих хітинових зубів.



Жигалок можна розрізнити за статевою приналежністю: у самців відстань між очей вже, ніж у самок.

Мухи жигалки відразу ведуть досить активний спосіб життя після виходу з лялечки. Через тиждень або трохи менше вже починають активно розмножуватися.

За своє життя самка встигає відкласти приблизно 7 кладок по сотні яєць в кожній. Влаштовують жигалки свої кладки в гниючої соломі, гної та інших «ароматних» місцях. Крім цього, можуть ці мухи відкладати яйця і в приміщенні, а також в ранках на шкірі людини або тварин. Всього добу потрібно яйцю, щоб повністю розвинутися, що говорить про дуже швидкому зростанні популяції. Цикл розвитку жигалок коливається від 3 до 8 тижнів, таким чином, найбільша їх кількість з’являється якраз ближче до осені.

Зимувати жигалки здатні на будь-якій стадії (вже при температурі +8 С і менше вони впадають в сплячку). Якщо ж умови виявляться оптимальними, розвиток цих мух може не зупинятися весь рік.

ПРОЖИВАННЯ
Осінні мухи жигалки невибагливі, особливих умов не вимагають. Головне – щоб було світло і тепло. Саме тому поширені вони практично скрізь.

Основні місця скупчення жигалок – пасовища, загони для худоби, хліви. Тут мухи відчувають себе дуже комфортно, адже тут є і гній для кладок, і потенційна їжа – кров худоби. Мухи харчуються тільки кров’ю, причому за раз здатні висмоктати кількість, удвічі перевищує їх власну вагу.




Высокий сахар - повод бить тревогу! Если сахар выше 4.6 ммоль/л - перед сном начните есть сырую...
Подробнее...
У теплу погоду жигалки часто гріються на сонячній стороні стін будинків, стовбурах дерев, але опинившись в приміщенні, світлолюбні жигалки все ж намагаються не надто попадатися на очі, ховаючись в тіні або за і під меблями (ось чому часто укуси жигалок припадають на ноги).

УКУС ЖИГАЛКИ, НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ ЛЮДИНИ
Ті, кому не пощастило бути укушеним Жигалко, запам’ятовують ці відчуття надовго. Обпалює різкий біль (звідси і назва – жигалка) виникає в результаті дуже швидкого прогризанія шкіри хітиновими зубами, після чого муха впорскує отруту, що перешкоджає згортанню крові, і відразу починає смоктати кров. Однак на людину вона нападає рідше, ніж на худобу, тільки в тому випадку, якщо виявиться з ним в одному приміщенні. Атакують своїх жертв і самки, і самці.



Найбільш часто піддаються укусів мухи ті, у кого обмежена рухливість – інваліди, люди похилого віку, немовлята. Після укусу ще якийсь час зберігаються свербіж, біль і припухлість.

Небезпечні нападу жигалок тим, що ця муха – переносник небезпечних захворювань, збудники яких кишать на ротовій апараті паразита:

сибірки;
сепсису;
жовтої лихоманки;
туберкульозу;
дизентерії;
яєць глистів (гостриків, аскарид);
лейшманіозу;
поліомієліту;
туляремії;
поворотного тифу;
трипаносомоза і ін.


Однак «підчепити» небезпечну інфекцію можна не тільки в результаті укусу. Тканинні і порожнинні міази – ось та небезпеку, яку несуть жигалки людині:

Порожнинні міази розвиваються всередині тіла людини, якщо випадково з’їсти їжу з личинками мухи жигалки.
Тканинні міази розвиваються при попаданні яєць або личинок в ранки на шкірі.
Одні й другі міази при відсутності лікування можуть привести до смерті.

ЛІКУВАННЯ УКУСУ
Якщо жигалка все ж вкусила, людині може знадобитися допомога. Для цього важливо провести наступні заходи:

Хворого охолодити (відвести в прохолодне приміщення або допомогти прийняти холодний душ). Як мінімум – охолодити укушенную частина тіла широко.
Про всяк випадок дати антигістамінний засіб.
На місце укусу для зменшення печіння і болю накласти відповідні кошти (содові примочки, лід і ін.).
Обробити ранку йодом, зеленкою або перекисом.
Спостерігати за ранкою: якщо запалення не проходить, доведеться звернутися до лікаря.


ЯК БОРОТИСЯ
Спіймати Жигалко дуже складно: в момент полювання на неї вона прекрасно відчуває найменший рух, що виходить від джерела загрози, тому зачинити муху вдається з великими труднощами. Тому методи захисту від неї можна застосувати ті ж, що і від звичайних мух:

пастки і липкі стрічки, розміщені в будинку;
протимоскітні сітки;
якщо в приміщенні виявилася кладка – застосувати інсектициди;
своєчасно виносити сміття і не залишати на столі їжу, щоб не привертати мух в будинок.
Підтримка чистоти в будинку – головна запорука того, що ніяка муха не полетить туди цілеспрямовано в надії на прожиток. А прибираючи продукти в шафи, можна тим самим не тільки виключити залучення мух на запах їжі, але і убезпечити себе від потрапляння зарази через контакт паразита з їжею.

Зрозуміло, що при цьому не розглядаються випадки випадкового потрапляння комах через вікно або двері. Для таких «залітних гостей» в приміщенні повинні бути розставлені спеціальні пастки і розвішені липкі стрічки.

Взято з

http://tvarynka.in.ua/osinnya-zhigalka- ... LRg8dNPqeU
Владимир 61
 
Сообщений: 4078
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » Вчера, 21:46

Изображение


Печеный лук вместо лекарств от множества недугов
Печеный лук — это лучше, чем лекарства, которые очень часто врачи выписывают без ограничений.



Жена нашего семейного врача всегда угощает гостей этим полезным лакомством. Теперь и я запекаю лук для всех родных и близких!

Вы наверняка знаете об огромной пользе для здоровья сырых овощей и свежей зелени. Но есть один продукт, который в запеченном виде гораздо полезнее, чем в сыром, и это не картофель. Не будем томить загадками, а расскажем сразу — это лук. Он и в сыром виде очень ценен для организма, хотя многие обходят его стороной из-за не самого приятного послевкусия во рту.

Зная о полезных свойствах лука, многие ошибочно полагают, что его полезные свойства уменьшаются в процессе запекания. Это не является правдой, так как испаряются только эфирные масла, а после пребывания в духовке все его целебные свойства только усиливаются.

Как правильно запечь лук в духовке

Огромное преимущество запеченного лука перед сырым в том, что он имеет очень интересный пикантный вкус и совершенно не оставляет после себя неприятного запаха. Поэтому его без опасений можно есть тем, кто идет на встречу или свидание. Чтобы получить максимум пользы от такого необычного блюда, нужно правильно его приготовить.

Запекайте лук прямо в кожуре при температуре 100–150 градусов в течение 15-30 минут. Для наилучшего благоприятного действия на здоровье следует съедать половину луковицы средней величины утром натощак и половину за 2–3 часа до сна. Также можете использовать его в качестве гарнира к рыбе или мясу. Получается очень вкусное сочетание.

А теперь перейдем к полезным свойствам этого изысканного блюда.

Печеный лук. Полезные свойства

Особенно выделяют роль запеченного лука для лечения людей, страдающих сахарным диабетом. Его свойства способны снижать и нормализовать уровень глюкозы. В составе печеного лука находится сера, которая отвечает за активизацию работы поджелудочной железы и достаточную выработку инсулина.

В состав лука также входит железо, которое необходимо человеку для поддержания налаженной работы его систем и органов.

При пневмонии и бронхите печеный лук активно используется как в лечении взрослых, так и в лечении детей.

Его необходимо почаще употреблять в пищу всем, у кого наблюдаются проблемы со свертываемостью крови.

После инфаркта или инсульта врачи рекомендуют есть запеченный лук ежедневно. Он помогает сосудам очиститься, избавляет от атеросклеротических бляшек.

Помогает нормализовать кровяное давление, а также легче перенести мигрень.

Печеный лук можно не только есть, но применять в качестве мази. Прикладывай кашицу из него к не проходящим язвам и ранам, чтобы ускорить процесс заживления тканей.

Компрессы из такого лука имеют хорошее антибактериальное действие. Их можно применять для лечения геморроя, под наблюдением врача конечно же.



При регулярном употреблении печеный лук способен избавить Вас от множества недугов и оказать профилактическое действие.
Взято из
http://topfakty.com/pechenyj-luk-vmesto ... IEJfPPuFkA
Владимир 61
 
Сообщений: 4078
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Пред.

Вернуться в Барахолка

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1