А поговорить...

Спонсор форума
Изображение

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 20 авг 2019, 10:41

ВАЖЛИВОЕКСПЕРТНОВИНИ
ЕКО-КРОКИ: основні способи скорочення залежності від пластику
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter




Пластик настільки поширений у нашому житті, що ми його навіть не помічаємо. Це досить зручно та дешево. Це повсюдно. Сумна істина полягає в тому, що понад 70% пластику, який ми використовуємо, не переробляється, і більша частина цього пластикового сміття потрапляє в наші океани з пляжів або вимивається в річки з наших вулиць. За оцінками міжнародних експертів, в наших океанах зараз плавають 5 трлн одиниць пластику.

Більшість пластикових речей досить легко побачити, але є інший вид пластику, що просочується в наші екосистеми, і який легко може залишитися непоміченим. Це мікропластик, або дрібні частинки і волокна з пластмаси, розміром менше 5 мм.

Спочатку мікропластик був результатом фізичного розпаду великих пластмас, таких як поліетиленові пакети, упаковка для харчових продуктів або мотузки. Однак останнім часом спостерігається збільшення виробництва мікропластику: гранули, порошки і побутові або промислові абразиви. Це явище розширило появу пластмас у нашому довкіллі та морях.

Мікропластик вже знайдено в різних видах харчових продуктів людини (наприклад, пиво, мед і кухонна сіль). Однак більшість наукових досліджень вивчали мікропластик у морепродуктах. Якщо при споживанні великої риби її шлунки видаляють, то маленькі види риб, ракоподібні та молюски люди часто з’їдають цілими, і таким чином мікропластик, який потрапив в них, переходить у людський організм.

Поки що вплив мікропластику на здоров’я здається незначним, проте для з’ясування істинної картини потрібно зробити більше досліджень. Як відомо, наше використання пластику зростає, і він завдає шкоди морському життю. Дельфіни і кити потрапляють у викинуті пластикові сітки, черепахи їдять пластикові пакети і помирають від цього. Морські тварини гинуть у нашому смітті. Але ми можемо зменшити нашу залежність від пластику.

5 способів скоротити залежність людей від макро- та мікропластику

1.Уникайте використання одноразового пластику

90% відсотків пластику, який ми використовуємо в повсякденному житті, – одноразовий: продуктові мішки, поліетиленові плівки, торбинки, кришки чашок кави. Одноразовий пластик особливо шкідливий, якщо врахувати, що один пакет може розкладатися 1000 років.

Просто відзначити поширеність пластику в нашому житті – це перший крок до заміни пластмас для одноразового використання повторно використовуваними: тканинні мішки, скляні контейнери, срібні вироби, керамічні кружки.

2.Розпізнавайте замаскований мікропластик

Багато косметичних продуктів для очищення шкіри містять ексфоліанти, які є насправді маленькими пластиковими кульками. Цей мікропластик може здатися нешкідливим, але саме через розмір вони можуть проскочити крізь водоочисні споруди і потрапляти в океан. Використовуйте замість такої косметики натуральні відлущувальні речовин, наприклад вівсянку.

3.Носіть багаторазову пляшку для води

Одноразові пляшки для напоїв є одними з найбільших джерел пластикових відходів.

4.Скажіть «ні» пластиковим столовим приладам, соломинкам, контейнерам.

Іноді нам дають пластик, навіть не питаючи про це. Зніміть пропозицію для соломинок. Використовуйте власні столові прилади замість пропонуваного пластику.

5.Переробляйте

Переконайтеся, що пластик, який ви використовуєте, може перероблятися.

Взято з

https://agroday.com.ua/2019/08/20/eko-k ... -plastyku/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 20 авг 2019, 15:35

ирилл Талер
23 год
КАКИХ ЕЖАТ СПАСАТЬ?

Август - не время для ежат. Но особо озабоченные самцы хотят размножаться круглогодично, а девочки - выгребают. И вот по городам и сельским участкам бегают маленькие несчастья, а люди нередко не знают, что с ними делать.

Так каких ежат следует спасать? Тех, что остались без мамы и ещё не достигли 250-300 гр. веса. Посмотрите на фото, это - ежонок Шоша. Он только кажется взрослым, хотя и помещается в ладони. На самом деле Шоша - мелкая хрень весом в 150 гр., которая пока не в состоянии вести самостоятельную жизнь. Я специально выбрал это фото, чтобы читатель мог запечатлеть в голове размер ежонка и при встрече с подобным детёнком сориентировался, что делать дальше.

Некоторые читатели возразят, что ежонку в дикой природе будет лучше, и стоит выпустить его в любом случае. Это спорно и несколько безответственно. И вот почему.

1. ПИТАНИЕ. Ежата до 250 гр. не всегда способны обеспечить себя нужным количеством жуков и личинок. Грубо говоря, они только учатся охотиться. Но если рядом есть кормящая мама - всегда можно догнаться молочком и чувствовать себя сытно. А если мамы нет - ежонок в зоне риска.

2. ОБОГРЕВ. У ежат нет достаточного количества жира для обогрева. Если лето жаркое и ночи тёплые, воженятко ещё может пропетлять, но любое похолодание чревато для малыша смертью от холода. А гибернировать на 2-3 дня, как взрослые, детки ещё не умеют - и жира для этого опять же нет.

3. БОЛЕЗНИ. У недокормленного или переохлаждённого сиротки шанс подхватить болезнь животика, дыхательных путей и т.д. - гораздо выше. Нередко спасители подбирают вместо ежа уже колючую тряпочку: оно, конечно, ещё дышит, но безвольно висит на ладони, и простужено, и пузико вздуто.

Самый большой страх у спасителей, как ни странно, это страх того, что животное одомашнится и уже не сможет выжить в дикой природе. Ещё как сможет, отвечаю вам! Ежи отлично дичают и, оказавшись в квартире, не забывают лесных или садово-огородных повадок.

* * *

Вернёмся к нашим колючим баранам. Вы нашли ежонка, вы видите, что он ещё слишком мал и хотите животное спасти. Если воженятко не больное, то просто докормить до 300 гр. Что делать?

1. Берёте ежонка и приносите домой. Я не боюсь укусов ежей, случаи передачи бешенства от ежа к человеку настолько редки, что стремятся к нулю. Но если вы опасаетесь бешенства - старайтесь, чтобы животное вас не укусило в ближайшие 10 дней. Эти же десять дней станут для него карантином - больной бешенством ёж за это время гарантированно гибнет.

2. Делаете для ежонка домик-коробку, прокладываете его тряпками или сеном и травой. Ставите мисочки для еды и воды. Для раненого, ослабленного или совсем маленького животного нужна будет грелка - обычная или электрическая, или бутылка с тёплой водой, чтобы помочь малышонку поддерживать температуру тела.

3. Если ежонок серьёзно болен или ранен, его нужно срочно показать ветеринару. Но ветеринары бывают разные: есть и такие, что посоветуют избавиться от малыша или дать ему умереть. В этом моменте можете смело посылать ветеринара в зад [я разрешаю] и идти в "Клинику экзотических животных". В крайнем случае я дам адрес своих ветеринаров.

4. Если ежонок ещё не достиг 150 гр., его стоит подкармливать сухой смесью заменителем молока для котят. Другая ежачья пища: паштет "Mother & Baby" от "Ройял Канин", куриное филе, нежирный фаршик, яйца - обычные и перепелиные, арбузик, дынька, насекомые.

5. Если у воженятка проблемы с пищеварением - рекомендуется добавлять ему в еду "Эспумизан", а после еды делать массажик: поглаживания от животика вдоль половых органов к хвосту.

Ну и в завершение: ежонок в доме - это счастье. И к счастью. Древние болгары считали ежа самым мудрым животным. А я считаю, что мокрый ежовый нос, который тычется тебе в руку - это чудесный антистресс.

* * *

Буду благодарен за РЕПОСТ, который повысит ежовую грамотность среди населения и облегчит мою задачу спасения этих фырчалок.

А это - мои ежиные истории, которые можно купить:
1. Хроники ППЇ. Начало. Ёж Кроша: https://cutt.ly/3wwQyuz
2. Хроники ППЇ. Зима близко: https://cutt.ly/SwwQdDY
3. Хроники ППЇ. Frozen vozhen: https://cutt.ly/0wdyDUW
4. Хроники ППЇ. Зис из Броша! https://cutt.ly/8wdyFbh\

Взято из

https://www.facebook.com/groups/faynafa ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 20 авг 2019, 16:19

РОЙОВІ ІГРИ: п’ять цікавих фактів про бджіл
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter




В сіті існує близько 20 тисяч видів бджіл. Їх можна виявити на всіх континентах, окрім Антарктиди. Бджоли пристосувалися харчуватися нектаром і пилком, використовуючи нектар головним чином як джерело енергії, а пилок для отримання білків та інших живильних речовин.

На даний час на українських пасіках налічується близько 5 млн бджолиних сімей. Кожна 7-ма тонна меду у світі – вироблена в Україні.

5 цікавих фактів про бджіл

бджола запилює від 50 до 100 квітів за один виліт за медом;
щоб виробити 1 кг меду, бджоли мають зібирати нектар з 4 млн квітів;
бджола повинна з’їсти близько 7–9 кг меду, щоб зробити 450 г бджолиного воску;
бджола здатна зробити тільки 1/12 чайної ложки меду за все життя;
бджола — єдина комаха, котра виробляє їжу, яку вживає людина.
Майже 3/4 сільгоспкультур у світі залежать від запилення, і найкращі запилювачі – це бджоли. Саме вони відіграють вирішальну роль у виробництві фруктів, овочів та горіхів.

Залежно від поточної потреби, бджоли можуть концентруватися як на зборі нектару, так і на зборі пилку. В обох випадках бджоли сприяють запиленню рослин, але при зборі пилку цей процес проходить набагато ефективніше.

Без запилення бджолами люди повинні були б попрощатися з деякими найпоживнішими продуктами (або платити за них дуже високі ціни).

Повідомляє Landlord

Взято з

https://agroday.com.ua/2019/08/20/solod ... -bdzhil-2/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 21 авг 2019, 09:00

“Любаша” вже не ваша: часникові баталії по-українськи
Від Seeds Від Сер 21, 2019
0 142
Поділитись
Відомого українського селекціонера, автора сорту часнику “Любаша” Івана Івановича Захаренка знають далеко за межами країни. Та й сама “Любаша”, названа так на честь улюбленої тещі селекціонера, вельми популярна в багатьох країнах.

Ось тільки останнім часом прославлений сорт перетворився для його автора з предмету гордості в привід для серйозного занепокоєння. “Любаша”, навіть в ненайкращому своєму стані реєструється під іншими сортами – просто під іншими іменами, розповів в інтерв’ю SEEDS Іван Іванович під час виставки-конференції “Золоте гроно України-2019″.

– Як взагалі з’явилася легендарна “Любаша”?

– Багато років тому на покинутому пустирі ми знайшли цей часник. Він ріс в траві, в диких умовах. Але він був великий і гарний. Ми його викопали. Половину вдало з’їли. Але дружина трошки поклала до свого чарівного кошику, де у неї насіння зберігається. До весни збереглося тільки 2 цибулини. Ось з них і почалася вся історія сорту.

Ми цей часник висадили. Спочатку і самі ставилися до цього скептично – не думали, що то буде новий сорт. Але потім, коли побачили, що наш часник відрізняться, і доволі серйозно, від інших сортів, почали активно вирощувати і з кожним роком поступово збільшували площі посівів.

За 6 років з двох цибулин ми довели посадки часнику до 2 гектарів.

Після 3-4 років роботи ми переконалися, наш часник – це окремий сорт. Коли почали його висаджувати в різних регіонах, ми переконалися у відмінностях між місцевим часником і нашим. “Любаша” – сорт набагато більший, сильніший, витриваліший. Навіть в інших регіонах.

З тих пір ми перестали його роздавати – збільшили площу під посівами. Згодом ми вирішили його зареєструвати. Було це в 1999 році. Тоді в Україні “сорт часнику” – таке нікому не було потрібно. Де ми тільки не були: у насіннєвій інспекції, дослідних господарствах, в міністерстві… На нас дивилися і говорили: “вам робити нічого? Навіщо втрачаєте свій час?”.

Це був період справжнього ходіння по муках. Ми три роки постійно їздили. Тоді мені просто хотілося зареєструвати офіційно і цілком законно.



Ми пройшли трирічне випробування. Три роки випробувань на Донецькій дослідній станції. Вівся порівняльний аналіз. Це дуже важливо – зараз є нові сорти, які без будь-яких атестаційних аналізу входять в наш реєстр.

А тепер, ось, моя “Любаша”, навіть у не найкращому своєму стані реєструється під іншими сортами. Просто під іншими іменами.

– Можливо нові сорти – це якась гібридна форма часнику?

– Гібридних форм часнику не існує. Селекція проводиться тільки шляхом відбору. Вже давно помічено, що в нашій Запорізькій області періодично з’являються народні сорти. Згодом вони зникають. Потім з’являються інші, видозмінені сорти часнику.

Але люди ще не навчилися вирощувати гібриди. А у нас тільки за останні 2 роки зареєстровано відразу кілька сортів.

Причому це ті люди, які у мене колись купували часник. Купували посадковий матеріал. Замість того щоб цивілізовано укласти договори, спілкуватися, працювати… Ми поставили досить низьку оцінку роялті – 2%.

Зараз в Україні страшенна “пересортність”. Зараз всюди продають часник сорту “Любаша”. А іноді “Любашу” просто називають по-іншому. Кажуть: це “Харківський фіолетовий”, “Дюшес” чи ще щось…

– Як же довести, що ось цей, конкретний часник – ваша “Любаша”?

– Потрібен генетичний паспорт. На жаль, ми поки цього не зробили – дуже дорого. Для цього наразі немає ані можливості, ані коштів.

– Можливо “Любаші” притаманні деякі характерні властивості?

– Перше, і головне – “Любаша” може рости скрізь: в Прибалтиці, на Кавказі, в усіх регіонах Росії. З іншими сортами часнику це не так просто. А ось “Любаша” – сорт витривалий. Вологостійкий і посухостійкий.

Свій часник я вирощую взагалі без поливу – на богарі. Хочу зробити насадження на поливі, але поки не виходить.

А ще в нашій “Любаші” дуже високий вміст вітаміну С. Та й сухої речовини в ньому 42%. Немає іншого такого сорту в Україні. А це дуже важливо для переробників. Взявши 1 кг часнику, і осушивши його, отримуєш приблизно 420 грам чистого продукту.



Людмила КАЛИТА SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Взято з

https://www.seeds.org.ua/lyubasha-vzhe- ... Jp9jIV_RDk
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 21 авг 2019, 14:27

Названо количество меда, которое можно употреблять каждый день
Автор Леся Сайко - 15.08.20191 1797

Врачи назвали количество мёда, которое можно употреблять человеку в день, чтобы не нанести вред своему здоровью.

Медики утверждают, что мнение, которое бытует в народе о том, что мёд можно кушать в неограниченных количествах из-за его полезных свойств, ошибочно, сообщает Хроника.инфо со ссылкой на Голос.

По мнению докторов, в день человеку можно съедать не больше двух столовых ложек этого продукта.

„Употреблять мёд лучше в первой половине дня и это при том, что человек получает физическую нагрузку и ведёт активный образ жизни“, — заявил профессор кафедры поликлинической Сеченовского университета, кандидат медицинских наук Алексей Буеверов.

Профессор также отметил, что в составе мёда есть антиоксиданты, не дающие клеткам окисляться, а также в нём присутствуют витамины и фруктоза, которые являются источниками энергии.

Елена Тихомирова, терапевт, врач-диетолог заявила, что польза мёда сильно преувеличена. Ведь этот продукт очень калорийный и кушать его необходимо дозированно. А чтобы получить от мёда пользу для организма, его нужно будет съесть очень много, что она делать не советует.

Кроме этого, медики посоветовали употреблять лучше мёд в сотах — это гарантия того, что он качественный и натуральный.

„А вот горячий чай с мёдом при простуде и болях в горле облегчения не принесёт. Мёд от горячего чая просто потеряет все свои полезные свойства“, — добавила Е. Тихомирова.

Нельзя употреблять мёд людям с ожирением и тем, у кого есть аллергия на продукты пчеловодства или цветы.

Алексей Буеверов, в свою очередь, рассказал, что мёд и спиртные напитки — это небезопасно для здоровья.

По его мнению, если часто пить медовуху, то это может привести к серьёзным изменениям в печени вплоть до развития цирроза.

„Конечно, всё дело в объёме и частоте, с которыми человек пьёт этот напиток. Бокал медовухи не принесёт никакого вреда здоровью, но вот постоянное употребление может очень серьёзно навредить печени“, — заявил профессор.

Медики назвали овощ, регулирующий давление при гипертонии

Мнение медиков сходится в одном, что мёд следует употреблять небольшими порциями в первой половине дня — это самый оптимальный вариант для любителей этого сладкого и полезного продукта.

Взято из

https://hronika.info/medicina/555233-na ... YKedsjQgNk
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 27 авг 2019, 13:44

БІЗНЕС-КЕЙСИВАЖЛИВОНОВИНИУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
ФОРМАТ “MICROGREEN”: в Україні набуває популярності торгівля свіжою зеленню
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter




Невеликих магазинчиків зі свіжими овочами, фруктами та салатами в Україні ще дуже мало. Однак це дуже затребуваний формат, повідомляє на своїй сторінці в Facebook ТМ «Салатик Лайф».

«Попит набагато перевищує пропозицію. Тому магазинчиків відкривати потрібно багато та швидко. На один магазин сума інвестицій може сягати від 30 до 200 тис. грн.

Може бути кілька інвесторів на одну локацію. Або можна інвестувати в кілька магазинів одразу», – йдеться в повідомленні.

«Тісна співпраця з локальними фермерами і, звичайно ж, з північних регіонів – наша перевага. Головне – все суперсвіже. В нас представлені мікрозелень, миті салати та зелень власного виробництва. Загалом всього багато і цікаві ціни.

Взимку у нас налагоджений власний імпорт салатів. Це забезпечує якість, ціну та асортимент. Тепер в магазинчиках буде зрізана мікрозелень і та, яка ще зростає в контейнерах (боксах)», – діляться досвідом представники «Салатик Лайфу».

«За рахунок невеликих інвестицій, ми зможемо запропонувати споживчу ціну на всі товари. На ціну впливає багато факторів. Тому ми більше будемо впливати на фактори, що формують ціну. І це зробить зелень, салати та екзотичні фрукти доступними», – йдеться в повідомленні.

Взято з

https://agroday.com.ua/2019/08/27/persp ... -zelennyu/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 01 сен 2019, 14:39

Корисні поради: як зберігати часник у домашніх умовах, щоб він не висох
Часник з давніх часів відомий людині.

Його використовували для приготування страв, вигнання нечистої сили і лікування різних захворювань. Популярність часнику не померкла і в наші дні. Багато городників вирощують цей овоч на своїх ділянках. Однак важливо не тільки зібрати хороший урожай часнику, але і подовше зберегти його, інформує Ukr.Media.

Як зберігати часник, щоб він не висихав і зберігав свої корисні властивості?

Викопувати часник з грядок потрібно в суху погоду. Після викопування краще залишити його на грядці, щоб земля, яка прилипла до голівок, висохла. Після просушування на повітрі, коріння і стебла обрізають. Якщо часник буде зберігатися заплетеним в коси, то стебла залишають довгими, в інших випадках можна залишити не більше 2 см.

Озимий часник швидше висихає, зазвичай він добре зберігається тільки до Нового року, а потім починає гнити і проростати. Літні сорти мають високу лежкість. Частину озимого часнику використовують для осінньої посадки або переробляють, і тільки невелику кількість закладають на зберігання, щоб вжити його в першу чергу.

Відрізнити озимий часник від ярого можна по помилковому стеблу, яке йде посередині головки. У літнього часнику такого стебла немає.

Часник краще зберігати в затемненому місці у відкритих коробках, контейнерах або полотняних мішках. Оптимальна температура зберігання зимового часнику — від -2 до +2 градусів, а літній витримує температуру до +20 градусів.



При зберіганні часнику деякі господині дотепер використовують старовинний спосіб, при якому стебла часнику заплітають у коси й розвішують на стінах і гачках. Подібним чином зберігають часник і у капронових панчохах.

Фанерні або картонні коробки, ящики та плетені кошики, в які вкладається на зберігання часник, обов’язково повинні мати отвори для повітря. У погребі тару з часником рекомендується розміщувати на відстані від капусти, картоплі, моркви і буряків, таке сусідство небажане.

В умовах міської квартири можна зберігати часник у скляних банках. Банки ретельно миють і добре просушують, а потім закладають в них часник цілими головками або розібравши його на зубчики. Банки не закривають кришками і ставлять у сухе, затемнене місце. Можна пересипати часник в банках сіллю, яка буде поглинати вологу.

Часник можна зберігати в холодильнику протягом 2-3 місяців. Довше він не буде там зберігатися у зв’язку з підвищеною вологістю. Псування зубчиків запобіжить сіль або цибулиння, якім пересипають головки. Тару з часником краще розташувати на дверцятах холодильника.

Зберігають у холодильнику часник, залитий маслом. Для такого способу часточки очищають і щільно укладають в стерилізовані банки. Потім заливають їх рослинною олією так, щоб вона повністю покривало часник, і щільно закривають кришкою. Термін зберігання такого часнику — до 3 місяців. Він не втрачає своїх властивостей, а масло, завдяки часнику, набуває приємний аромат і може бути використане для приготування салатів, соусів і супів.

Взято з

https://facedobra.com/korisni-poradi-ya ... U157TzoT1E
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 02 сен 2019, 09:50

ДЛЯ ДРУЗІВ І НЕ ТІЛЬКИ: колишні кияни успішно розвивають агротуризм на Черкащині
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter




Раніше Андрій і Гася Оксюковські жили в Києві. Залишивши в минулому гучну столицю, вони виїхали в село Водяники Звенигородського району Черкаської області, де відкрили «Ферму для Друзів» і розвивають тут український агротуризм.

Молоді фермери вирощують овочі та ягоди, а також домашню птицю і кролів. Їх господарство можна назвати органічним. При вирощуванні як рослин, так і тварин, фермери не використовують ніяких хімічних засобів.

Їм не потрібні добрива і стимулятори росту. За словами підприємців, всі процеси життєдіяльності культурних рослин, тварин і птиці прекрасно підтримують земля, вода і сонце. А птиці і кролики вживають тільки звичайне зерно і комбікорм.

«Ферма для Друзів» завжди відкрита для огляду, в чому вже переконалися їхні друзі. На думку фермерів це найвищий рівень довіри.

У селі господарі побудували сучасний будинок “guest-house”. Гості ферми завжди приємно здивовані авторською кулінарією і можливістю прекрасного відпочинку в яблуневому саду.

Для довідки: агротуризмом називають вид туризму, який носить розважальний характер на території сіл, що передбачає використання території фермерського господарства для відпочинку, навчання або залучення до активної праці на селі.

Взято з

https://agroday.com.ua/2019/09/02/dlya- ... komu-seli/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 03 сен 2019, 10:40

аналітика
історії успіху
iнновації
виробництво
всі публікації
укр
ВАЖЛИВОМІЖНАРОДНІ НОВИНИНОВИНИРослинництво
ПОМЕНШЕ СОЛІ: американські вчені винайшли спосіб вирощування рослин на засолених грунтах
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter




Група дослідників зі США знайшла спосіб повернути назад падіння врожайності на засолених сільськогосподарських угіддях по всьому світу.

На чолі з Брентом Нільсеном, професором мікробіології і молекулярної біології в Університеті Бригама Янга, вчені використовували бактерії, виявлені в коренях солестійких рослин, для успішної інокуляції рослин люцерни проти надмірно засоленого грунту.

«Ми беремо коріння цих солестійких рослин (званих галофитами), подрібнюємо їх в лабораторії і вирощуємо бактерії в чашці Петрі», – сказав Нільсен. «Роблячи це, ми ізолювали понад 40 різних ізолятів бактерій, деякі з яких можуть переносити вміст солі на рівні океану».

Потім команда вчених застосувала ізоляти бактерій до насіння люцерни через розчин і перевірила здатність люцерни рости в умовах з високим вмістом солі. Вчені побачили значне зростання люцерни як в своїй лабораторії, так і в тепличних експериментах, проведених співробітниками Інституту підвищення кваліфікації та досліджень у Вірджинії.

«Оскільки ділянка землі багаторазово використовується для ведення сільського господарства, засоленість підвищується. В іригаційної воді є сіль, і коли вода випаровується або поглинається рослинами, сіль залишається», – розповіла одна з дослідників – Кейтлін Макнарі, – Завдяки нашому експерименту надміру засолені землі можуть знову використовуватися для вирощування сільськогосподарських культур».

На додаток до роботи над люцерною, дослідницька група вже почала проводити лабораторні та тепличні експерименти з рисом, зеленою квасолею і салатом. Наступним кроком є ​​проведення польових випробувань на інокульованих культурах.

Взято з

https://agroday.com.ua/2019/09/03/amery ... h-gruntah/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: А поговорить...

Сообщение Владимир 61 » 06 сен 2019, 14:19

ЗОЛОТА КОЛЮЧКА: в Україні можна непогано заробити на шипшині
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter




Шипшина в Україні – одна з найперспективніших культур, але хоча і попит на неї постійно зростає, не так багато фермерів можуть запропонувати подібну продукцію. Справа в тому, що промислові плантації в Україні сягають максимум 200 гектарів, а для збору дикорослої шипшини банально не вистачає рук.

Ціна на шипшину в останньому році піднялася з 24 до 45 гривень за кілограм. Вирощування шипшини невитратне, її можна саджати на непридатних для традиційного землеробства землях, як то схили чи балки. Для висадки знадобиться 6 тисяч саджанців на гектар, а плодоносити рослини починають на третій рік.

Прибутковий напрямок переробки шипшини — це виготовлення олій. Такий бізнес особливо популярний серед європейських фермерів. Одначе, навіть без переробки на шипшині можна виручити непогані гроші.

Врожайність з одного куща складає 2-4 кг, отже при мінімальній ціні реалізації у 18 грн/кг дохід може складати 216 – 432 тисяч.

Виробники зазвичай продають окремо шкірку та насіння. Шипшина в Україні не відноситься до сільгоспкультур, і це є головною перешкодою в експорті. Однак її врожай приенесе прибуток, навіть при несприятливій ціновій кон’юнктурі ринку.

Взято з

https://agroday.com.ua/2019/09/06/v-ukr ... shypshyni/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Пред.След.

Вернуться в Барахолка

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 7

cron