Зібрали часничок? Можна трохи і законсервувати.
Yulia Peretyatko
.
Рецепт
складові:
Часник - 200 г
Сіль - 25 г
Цукор - 25 г
Оцет - 50 г
Вода - 0,5 л. Гвоздика, чорний перець, шматочок палички кориці або на вибір улюблені трави.
Часник почистити. Отримані в результаті цього зубки часнику треба промити в воді. А потім викласти на рушник і просушити від води. Далі готуємо маринад. У 0,5 л води покласти цукор і сіль по 25 г. Воду закип'ятити, а потім в неї додати оцет.
На дно баночки покласти кілька гвоздики, горошин перцю запашного і чорного і шматочок палички кориці. Якщо хочете зробити часник більш гострим, то покладіть ще невеликий шматочок гострого перцю.
Баночку заповнити очищеним часником і залити маринадом. Поставити банку на 8 хвилин на стерилізацію в каструльку з гарячою водою, на дно покладіть килимок, щоб банка не лопнула, стерилізують на невеликому вогні.
Закатати баночку, або закрутимо євро кришками для консервації.
Взято з
https://www.facebook.com/groups/1453681 ... j_approved