Выращивание батата

Выращивание овощей

Re: Выращивание батата

Сообщение Barbaris » 07 ноя 2018, 11:23

Alik80 писал(а):А какой он на вкус, что напоминает?


Вы знаете, я пробовал несколько сортов, они разные на вкус. Одни сорта можно жарить, как картошку и солить, а из других получаются неплохие десерты. Жена делала сырники по рецепту Владимира. Очень вкусно.
Аватар пользователя
Barbaris
 
Сообщений: 7
Зарегистрирован: 01 дек 2017, 21:03

Re: Выращивание батата

Сообщение Владимир 61 » 07 ноя 2018, 16:36

РослинництвоУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
ПРОГРАЄ БАТАЛІЮ: врожайність херсонського батату поки вдвічі менше іспанського
07.11.201827


Логістична компанія Green Team, яка спеціалізується на зберіганні овочів, зібрала в Херсонській області 172 т батату з 8,5 га, повідомляє УкрАгроКонсалт, посилаючись на слова Віталія Полотнянко, директора господарства «Дніпровська перлина», що входить в Green Team.

Половина зібраного врожаю відправиться на експорт до Великобританії.

Врожайність 20 т/га — непогана, хоча і не дотягує до європейської, говорить він. В Іспанії збирають 40 т/га. За словами Полотнянко, його підприємство тільки освоює технологію вирощування батату, експериментуючи з ним третій рік.

Бульби цього овоча потрібно формувати в теплиці, починаючи з березня. У батата велика перевага перед картоплею: він нецікавий для колорадського жука і не вимагає обробки інсектицидами.

Як ми писали раніше, «Дніпровська перлина» хоче довести врожайність до 50-70 т/га. Правда, ціна на овоч в Україні поки позамежна — 80-100 грн/кг. Хоча за собівартістю він всього вдвічі дорожче картоплі, тому повинен коштувати в районі 12 грн, вважають експерти.

При цьому батат є корисним і поживним продуктом. Він швидко готується і його без обмежень можна вживати діабетикам.

https://agroday.com.ua/2018/11/07/progr ... spanskogo/
Владимир 61
 
Сообщений: 3942
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Выращивание батата

Сообщение Refda » 02 дек 2018, 20:29

спасибо за информацию
Refda
 
Сообщений: 2
Зарегистрирован: 02 дек 2018, 18:53

Re: Выращивание батата

Сообщение Alik80 » 03 дек 2018, 12:58

Barbaris писал(а):
Alik80 писал(а):А какой он на вкус, что напоминает?


Вы знаете, я пробовал несколько сортов, они разные на вкус. Одни сорта можно жарить, как картошку и солить, а из других получаются неплохие десерты. Жена делала сырники по рецепту Владимира. Очень вкусно.

Спасибо за ответ, не знал, что можно использовать, как десерты. А что это за рецепт Владимира?
Аватар пользователя
Alik80
 
Сообщений: 46
Зарегистрирован: 06 сен 2017, 13:58

Re: Выращивание батата

Сообщение Владимир 61 » 03 дек 2018, 15:09

Рецепт сырников на странице. Вообще из батата можно готовить абсолютно всё. Хоть вино и мороженное. Чем более сладкий сорт тем легче из него делать десерты. Фиолетовые сорта используют для подкрашивания мороженного, напитков и даже ликёров.
Владимир 61
 
Сообщений: 3942
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Выращивание батата

Сообщение Alik80 » 27 дек 2018, 16:20

В где его можно купить?
Аватар пользователя
Alik80
 
Сообщений: 46
Зарегистрирован: 06 сен 2017, 13:58

Re: Выращивание батата

Сообщение Владимир 61 » 27 дек 2018, 17:23

Купить можно в супермаркете возле цирка "Сільпо" Можно в интернете - я покупал у Сергея 066 146 30 11 Если нужен большой ассортимент - Игорь Водолага https://batat.org/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1 ... %82%D1%8B/

У меня будет рассада в мае готовая к посадке - самые разные сорта - я в Киеве.
Владимир 61
 
Сообщений: 3942
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Выращивание батата

Сообщение Владимир 61 » 11 янв 2019, 13:07

Tatiana Sitnik з Tatiana Ivchenko.
13 хв. ·
#Батат перспективні сорти в Україні та посадковий матеріал від Tatiana Ivchenko д-ра с.-х. наук з #Інститутовочівництва і баштанництва НААН України!
Сорти:
- Вінницький рожевий,
- Боніта,
- Орлеанс
- Мурасаки, - замовити https://institut-ovochivnitstva-bashtan ... n.prom.ua/, або напряму у Tatiana Ivchenko

Увага, Фермери! Переваги цього посадкового матеріалу:
- ретельно відбираються кращі зразки для формування товарних бульб!
- наявність документального супровіду!

Далі читайте про те, "Що ви НЕ ЗНАЛИ про батат"!

- Цю культуру слід або запікати, або смажити. Варений батат - несмачне блюдо. Є маса рецептів, як наприклад, вінегрет з бататом замість картоплі. Можна запікати з сиром, з прянощами, з іншими овочами, з м'ясом або грибами, в сметані.

Батат розмножують вегетативно двома способами - вкоріненими проростками з пророщених бульб і стебловими живцями (#сліпи). В умовах України для отримання посадкового матеріалу бульби батату, починаючи з січня-лютого, протягом 4-х місяців витримують на світлі при температурі 18-20 ºС. Висаджувати його можна тоді, коли мине загроза заморозків. Завдяки високому коефіцієнту розмноження, можна отримати до півтори сотні штук розсади з однієї бульби. Можна замовити готовий посадковий матеріал в нашому НДІ. Бульби батату формуються на запасающих коренях, тому при розмноженні їх вкоріненої розсадою у рослин утворюється багато нетоварного, викривлених бульб. А ось використання в якості посадкового матеріалу стеблових живців (сліпів) забезпечує отримання більш однорідних за формою бульб. Для їх отримання утворилися на бульбах пагони перед висаджуванням розрізають на сегменти довжиною 15-20 см з кількістю міжвузлів - 5-6. Потім у отриманих живців видаляють нижнє листя. Підготовлений таким чином посадковий матеріал висаджують в отвори в замульчувати гребені на глибину не менше 10 см, залишаючи над поверхнею не менше двох междоузлий.

Оптимальна температура для розвитку рослин - 21-29 ºС, але вони можуть нормально розвиватися і при 18-35 ºС. Низькі температури найнебезпечніше в період висаджування, оскільки навіть короткочасні заморозки до -0,5 ° С можуть повністю знищити рослини. Тому в разі зниження температури до загрозливої, обов'язково передбачають укриття насаджень агроволокном.
Режими поливу - найважливіше питання для батата незважаючи на те, що ця культура вважається посухостійкою. Розсаду може швидко погубити сонячна суха погода. Тому, не маючи зрошення, про вирощування батату нічого навіть думати.

#Батат - багате джерело вуглеводів, які значно легше, ніж картопляний крохмаль засвоюються організмом. Він має більш #низькийглікемічнийіндекс. Тобто, діабетикам батат з його корисними властивостями прописаний самою природою. Крім того, батат - це джерело клітковини, яка поліпшує перистальтику, перетравлювання і всмоктування їжі. Та й поєднання #вітамінигрупиВ з аскорбіновою кислотою і багатьма мінералами наділяє його багатьма цілющими властивостями: надавати м'яку заспокійливу дію на кишечник, перешкоджати розвитку виразкових захворювань і різних розладів, перешкоджає всмоктуванню в кров великої кількості холестерину. Як результат, при вживанні батату рівень холестерину і ліпопротеїнів в крові знижується, а потім очищаються стінки артерій, і збільшується їх просвіт. Більш того, #вітамінС і деякі метали, що входять в хімічний склад батата (#кальцій і #магній) сприяють підтримці еластичності артерій, зберігаючи здатність організму підтримувати нормальний кровотік. #Бетакаротин спільно з #вітамінС стимулює роботу клітин імунної системи, що забезпечують захист організму від вірусів і мікробів. Дуже цінним компонентом солодкого овоча, що впливає на стан нервової системи, є #калій. Він не тільки необхідний для нормального протікання всіх процесів в нервових волокнах, а й для підтримки нормальної активності мозку і м'язових волокон. #Фолієвакислота, яка присутня в бульбах батату, також сприяє активній діяльності мозку, оскільки вона підтримує на нормальному рівні розумову діяльність і можливість тривалої концентрації уваги. Це далеко не всі лікувальні властивості батату. Не дарма він в останні роки користується таким заслуженим успіхом, особливо в країнах «старої» Європи, викликаючи в зв'язку з цим підвищений інтерес у експортерів сільськогосподарської продукції".
По матеріалу Наталії Залевської, http://timeua.info
Владимир 61
 
Сообщений: 3942
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Пред.

Вернуться в Овощи

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1