Ну що б, здавалося, салат. Це так нудно. Трава травою і більш нічого. В кращому випадку прісна, бо може бути ще й гірка. На святковому столі придатна бути переважно лише декором, наприклад, вистелити тарілку з м’ясним. А як інакше. Купив пакетик подешевше та побільше. Вийшов весною на город, зробив де не шкода місця рівчак, сипонув туди добряче насіння за принципом: «Як посієш густо, то не буде пусто». Зійшло щіткою. Красотішша, а їсти його щось не дуже хочеться. Спочатку бо малий, а далі бо твердий. Відомі стереотипи, чи не так?
Насправді, салат це дуже захоплююче і цікаво. Його багатогранність по виду, формі, кольору, запаху, смаку не може не вражати. Тут кожен вибере щось під себе. Поруч в великою різноманітністю всім відомих листових чи качанних салатів, які ще називають латук, можна вирощувати ромен (римський салат), радіччо (червоний цикорій), оакліф (дубовий салат), ендівій, крес-салат та інші.
Велика гама смаків дає можливість створювати різноманітні гастрономічні композиції із декількох видів салатів.
http://dachaland.in.ua/