Сотвори себе уютный уголок.

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 21 авг 2019, 14:03

РАВЛИК-ЗДРАВЛИК: на Дніпропетровщині розводять українську репродукцію Великого середземноморського равлика
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter




У селі Гречане (Дніпропетровська обл.) на равликовій фермі «Вілла Греція», фермерського господарства «Здравлик», розводять українську репродукцію маточного поголів’я справжнього Великого середземноморського равлика.

Це справжній європейський делікатес та найдієтичний продукт.

“Наше агропідприємство вперше запропонували концепцію гастрономічного та аграрного туризму в даній галуз. Ми запрошумо гастрономічних туристів на цікаві екскурсії та дегустації справжніх делікатесних страв зі середземноморських равликів,” – розповідає директор фермерського господарства «Здравлик» Тетяна Завийборода.

М’ясо равлика – це справжній гастрономічний делікатес з ніжною структурою і з вишуканим тонким смаком, складається з високоякісного і легкозасвоюваного білка (що містить незамінну і дуже цінну амінокислоту — холін), води і жирів. У хімічному складі велика кількість вітамінів і мінеральних елементів: фосфор, магній, калій, мідь, кальцій; тіамін, піридоксин, рибофлавін, кобаломін, фолієва кислота — це практично всі вітаміни групи В, а також вітамін К, вітаміни РР, Е і ретинол, за змістом якого равлики є рекордсменами. Корисні властивості м’яса равликів пов’язані, перш за все, з його дієтичними властивостями, калорійність складає всього 90 ккал на 100 грамів, причому 70% обсягу калорій доводиться на білок, якого тут більше, ніж в курячому яйці. Регулярне вживання равликів в їжу сприяє нормалізації вітамінно-мінерального балансу організму, зниженню рівня холестерину в крові та зміцненню серцево-судинної системи за рахунок жирних кислот. Корисні властивості равликів в тому, що вони насичують організм кальцієм, завдяки чому ці молюски особливо корисні при вагітності і годуванні.
Але основна господарча діяльність підприємства «Здравлик» – виробництво ремонтно-маточного стада сірого середземноморського равлика Helix aspersa Maxima і Helix aspersa Muller (найдорожчого харчового равлика у світі).

Українська репродукція середземноморського харчового равлика з часом буде доступніша. Нами, спільно з Асоціацією «Равлик України» розроблена та впроваджується навчальна програма з равликівництва. Бажаючі приєднатись до елітного італійського аграрного бізнесу можуть на базі нашого підприємства ознайомитись з технологією інтенсивного вирощування середземноморського равлика та придбати стартове маточне стадо равлика української репродукції.

Саме елітного, наприклад, в Італії равликівництво – справа родинна, що передається поколіннями (до цього ж займає велику частину у тваринництві), а вирощувати равлика простіше, ніж вирощувати кролика або вівцю. Равлики практично не хворіють та потребують мінімального догляду. У Європі цей бізнес жартома називають «для ледачих», за півроку равлик повністю виростає, набираючи вагу в 30-40 разів, а взимку спить.

До того ж равлик не здатний штучно набирати вагу (наприклад, за рахунок інтенсивного годування) – це важлива дієтична особливість.

Равликівництво – поки що новітня галузь для України, але влна динамічно розвивається не тільки на внутрішнє виробництво, але і на експорт.

Равликівництво – агробізнес з додатковою вартістю, мільйон з гектара – це про равликів. За інтенсивною італійською технологією: від яйця-ікри до товарного статевозрілого равлика — проходить всього 6 місяців, за цей короткий період 1 тонна маточного поголів’я дає 30-40 тонн приросту. До того ж, без регуляторів росту, штучних харчовихдобавок, без генетично модифікованих кормів — це цілком органічний продукт.

Фермерське господарство «Здравлик» — соціальне підприємство, 50% прибутку ми витрачаємо на допомогу вимушено-переміщеним особам (ВПО), сприяємо інтеграції біженців через розбудову особистого равликового агробізнесу.

Навчання ВПО равликівництву, за особистим соціальним проектом, у 2017 році ми проводили безкоштовно, також ми компенсуємо до 50% вартості стартового ремонтно-маточного стада равлика. Цього достатньо, щоб розпочати промислове вирощування равлика, це суттєва допомога для старту, враховуючи високу вартість поголів’я — від 12 тис. євро за 1 тонну.

Інтеграція переселенців – досить актуальна для Дніпропетровської області, яка прийняла переважну частину ВПО.

Також соціальна діяльність спрямована на розвиток геліцекультури (промислового вирощування равлика) в Україні. Равлика, як і інших промислових тварин, необхідно виробляти, цивілізовано – вирощувати на спеціалізованих тваринницьких фермах.

Агропідприємство виступає за заборону збору равлика у дикій природі, та сприяє створенню нових равликових фермерських господарств.

І це не тільки м’ясо равлика, але і равликова ікра (найдорожча у світі), екстракт слизу равлика, – підкреслює директор фермерського господарства пані Тетяна.

На даний момент у світі продається 420-450 тисяч тонн цих молюсків на 10 млрд. євро. Попит на равлика постійно зростає. Тільки французькі та італійські ринки самостійно складають 300 млн. євро. Франція імпортує більше 80% своїх потреб, Італія — 60%, експортний потенціал равликів становить близько 200 млн. євро. Ціновий ринок щорічно збільшується на рівні 4,5%.

Лідером світового виробництва харчового равлика є Китай, але Україна ближче до кінцевого західноєвропейського споживача, так що галузь перспективна та вільна, поки що.

Агропідприємство «Здравлик» є членом європейської асоціації «Равлик України», яка працює над поширенням української равликової продукції у Європі та розвитком галузі в Україні.

“Попит на равлика в Західній Європі випереджає пропозицію і не буде задоволений найближчі 10 років,” – підсумовує пані Тетяна.

Взято з

https://agroday.com.ua/2019/08/21/ravly ... o-ravlyka/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 21 авг 2019, 16:47

Изображение


ПРИРУЧИЛИ ОПУНЦІЮ: Україна готова до масового вирощування кактусової груші





Аграрії України прийшли до висновку, що на території країни можна з високими надіями на щедрий і якісний врожай вирощувати таку екзотичну рослину, як опунція.

Мова йде про кактусову грушу, яка росте переважно в Північній і Південній Америці, а також в Мексиці з її жарким і вологим кліматом. Однак нещодавно дослідники прийшли до висновку, що опунція добре переносить і вплив низьких температур повітря.

Не зайвим буде зазначити, що опунцію сьогодні вирощують переважно для заготівлі кормів сільськогосподарським тваринам. Крім того, її часто використовують як живопліт, що захищає від непрошених гостей.

Відомо, що іспанські господині активно маринують кактусові груші і перетворюють їх, таким чином, в неймовірно смачний делікатес.

В Україні опунція в дикому вигляді росте на території Одеської області. Зустрічається вона і на херсонських просторах. Ускладнює її «приручення» той факт, що в південних областях України в літню пору року часто переважає посуха і різкі перепади температури повітря взимку.

Проте, доведено, що опунція готова відновлювати своє зростання і вегетацію навіть після тривалої відсутності вологи або в’янення стовбура і стебел. Це дає надію на те, що незабаром на теренах України з’явиться нова – незвична і дуже корисна – сільськогосподарська рослина.

Взято з
https://agroday.com.ua/2019/08/21/opunt ... yi-grushi/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 22 авг 2019, 13:36

Tatiana Sitnik Тут контакти фахівців: #Гречка!
Для фермерів садивний матеріал гречки тут:
1. Бурдига Віталій Миколайович, 0979424837, керівник Науково-дослідного інституту круп'яних культур ім. О.Алексеєвої.
2. Проданик Анатолій Михайлович, (050) 351 54 27, ННЦ «Інститут землеробства НААН».
гречка, через свою надзвичайну чутливість до будь-яких хімікатів (гербіцидів, пестицидів та ін.), є привабливою культурою для #органічного землеробства
в Україні є унікальні селекційні #сорти з підвищеними урожайними та якісними характеристиками, пристосований до різноманітних зон вирощування та агротехнологій,
Україна здатна забезпечити себе в повному обсязі якісною гречаною продукцією, та вийти на європейський та світовий ринки, як головний експортер гречаної крупи (борошна, ін.) та похідних гречаного виробництва!
Вторинні продукти, які в значних кількостях створюються при вирощуванні гречки та виробництві круп (солома, лузга тощо), можуть зайняти чинне місце, як високоефективні альтернативні джерела енергії, екологічні сорбенти та радіопротектори (знижуючі радіаційне проникнення панелі), товари для здорового способу життя.
(Бурдига В.М.)
***
Нектаропродуктивність сорту "Єлена" 80-90 кг/га. Сорт належить Науково-дослідному інституту круп'яних культур ім. О.Алексеєвої, керівник Бурдига Віталій Миколайович, 0979424837. Сидеральна зелена маса дослідного зразка гречки від Устимівської ДС рослинництва багата на вміст фосфору, азоту, калію, окрім цього ви отримаєте легкий розпушений ґрунт від середини квітня. За насінням гречки-сидерата та за консультацією звертайтесь до Олег Тригуб.
Пасічники створюють #медоносний конвеєр при декількох посівах/підсівах гречки за сезон (умови: достатня вологість): 1-2 декада травня і до червня, далі висів аж до 25 липня.
При посівах гречки потрібно враховувати прогноз температури повітря під час цвітіння: нектар швидко висихає при t вище 25С!
Приватне опитування 223 осіб у березні 2019: 95% сказали ТАК гречаному меду!

Взято з

https://www.facebook.com/groups/2721349 ... highlights
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 25 авг 2019, 20:49

Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 29 авг 2019, 14:35

Изображение

Изображение

Изображение


Самшитова вогнівка - загроза загибелі самшиту вічнозеленого.
В останні десятиліття спостерігається неконтрольований завезення посадкового матеріалу з-за кордону. Часто спостерігаємо всихання самшиту у всіх регіонах Укрнаїни. У кронах самшиту виявлені гусениці. Молоді гусениці харчуються тканинами листових пластинок, залишаючи недоторканим верхній епідерміс. Дорослі гусениці об'їдають листя цілком, а також кору гілок, що приводить то повної гибелі самшиту.
Шкідником виявився східно-азіатський вид, що належить до сімейства вогнівки-трав'янки (Crambidae) - Самшитова вогнівка – Cydalima perspectalis.
Гусениці зеленого кольору з чорними смужками і крапками. Довжина дорослих гусениць досягає 4 см.

Метелик має розмах крил приблизно 4 см. Крила по центру білі, по краях - товста темно-коричнева смуга. Тіло в основному біле з темно-коричневими головою і кінцем черевця.
Самшитова вогнівка може розвиватися в 2-3 поколіннях, з квітня по листопад. Для того щоб з яєць вилупилися гусениці, потрібна температура близько 20 0С. Тривалість одного покоління становить близько 40 днів. На Чорноморському узбережжі Росії гусениці першого покоління шкідника відзначалися в 2013 році в червні, другого - на початку-середині серпня. Одночасно можна було бачити гусениць одного-трьох вікових груп.
Щільність поселення другого покоління досягає 60-80 гусениць / дм2 площі стрижених огорож.
Батьківщиною виду є Китай, Японія, Корея, російський Далекий Схід і Індія. Імовірно, саме з Китаю з посадковим матеріалом рослини-господаря шкідник і потрапив в Західну Європу.
Перші дані про знахідки цього виду в південній Німеччині ставляться до 2006 р Приблизно через рік вид був внесений до списку особливо небезпечних видів шкідників в Європі (EPPO AlertList). Подальша інвазія виду йшла стрімко, і до 2012 року огнівка захопила Швейцарію, Нідерланди, Великобританію, Францію, Австрію, Італію, Угорщину, Бельгію, Туреччину, Чехію, Словенію і Чорноморське узбережжя Росії.
Основними ознаками, за якими можна визначити видову приналежність шкідника, є:
-швидке всихання рослин самшиту;
-наявність на листках темно-зелених волохатих гусениць;
-листя і пагони самшиту обплутані пухкої павутиною;
-серед пагонів на павутині розташовуються екскременти гусениць, їх личинкові шкірки і чорні головні капсули.
Слід звернути увагу що більш молоді рослини швидше пристосовуються і відновлюються (наприклад, після хім. Обробки та обрізки).
Відомі такі заходи боротьби зі шкідником:
1. Механічні заходи боротьби - можна порекомендувати глибоку обрізку самшиту, а також збір яєць і гусениць шкідника з подальшим спалюванням. Однак цей метод вимагає великих витрат робочої сили і не є ефективним.
2. Хімічні препарати використовуються піретроїди та дімілін - регулятор росту і розвитку комах.
3. Біологічні засоби захисту рекомендуються бактеріальні препарати на основі бактерії Bacillus thuringiensisvar. kurstaki. Так само розробляються феромонні пастки і можливість використання ентомофагів.
Однак обробка утруднена через цілу низку причин:
-складність обробки великих територій;
-заборона на застосування хімічних препаратів на територіях національних парків;
-При обробці, виробленої з повітря, велика частина препаратів буде залишатися на рослинах верхнього ярусу;
-Необхідність обробки препаратом всередині кокона з павутини;
-велика частина препаратів дієва тільки проти гусениць молодших віків.
Хімічна обробка показала найбільшу ефективність при боротьбі зі шкідником. Однак при боротьбі з дорослими гусеницями її необхідно поєднувати з механічною обробкою. Дімілін це інсектицид нового механізму дії, що відноситься до групи регуляторів росту і розвитку комах. Дія його відрізняється від дії традиційних препаратів - пиретроидов. Діфлубензурон порушує утворення хітину в кутикулі і блокує линьку личинок. Гусениця в результаті лопається, з неї випливає внутрішня рідина і вона гине. Препарат не токсичний для бджіл, домашніх тварин і риб і не робить негативного впливу на навколишнє середовище, а також стійкий до змивання дощем, але швидко розкладається в грунті і воді, а на рослинах зберігається до місяця
На даний момент є побоювання, що Самшитова вогнівка може привести до швидкої повсюдної загибелі самшиту. У Німеччині цей шкідник викликав повне всихання та опадання листя заражених рослин.
Самшитова вогнівка основні пункти боротьби:
- найнебезпечніший шкідник самшиту - Самшитова вогнівка;
- листя рослин втрачають частину епідермісу і згоряють від сонячного світла або знищуються повністю;
-гусениці можуть харчуватися листям інших рослин, наприклад, бруслини ;
- необхідно своєчасне виявлення і обробка заражених рослин, а в разі сильного зараження - повне знищення рослин і спалювання останків в комплексі з хімічною обробкою
- ефективні хімічні інсектициди – Дімілін та піретроїди (фастак, Карате, Децис та інші)
- оброблювати не тільки поверхнево але і з добрим змочуванням в середині куща.
- добра дія бактеріальних препаратів Лепідоцид та ентомофаги
Китайський еулофід - це крихітна мушка, що розвивається в лялечку шовкопряда. Ентомофаг х був відкритий і описаний в 1989 році в Китаї. Еулофід поїдає лялечки шкідника, запобігаючи його розвитоку на наступний рік, що може бути успішно використана і в цілях профілактики формування осередків шкідників, таких як шовкопряд-монашка і самшитова вогнівка. Перевагою методу є його безпечність.
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 29 авг 2019, 18:15

ЯК ОМОЛОДИТИ СТАРИЙ КУЩ СМОРОДИНИ


Щоб омолодити кущ старої смородини і поліпшити урожай треба зайнятися його обрізанням.
В кожному саду є плодоносні кущі смородини, аґрусу, малини та інші. З роками кущі накопичують хвороби і шкідників, що поселяються на старих гілках і кореневій системі. На старих кущах смородини врожайність та якість ягід знижується. В такому випадку нам допоможе омолодження старого куща смородини.

. . . .
Коли та як робити омолодження старих кущів смородини
Омолоджування старих кущів смородини роблять весною і восени.
Якщо омолодження робити восени (коли опаде все листя), то вже до літа ви отримаєте нові та здорові пагони.
При весняному (до набрякання бруньок) омолоджуванні кущі смородини дадуть врожай у наступному році.
Як восени, так і навесні процес омолоджування старого куща смородини не відрізняється. Щоб омолодити кущ чорної смородини і поліпшити врожай треба зайнятися його ретельним обрізанням.

Отже почнемо: В першу чергу потрібно забрати все опале листя і решту сміття (гілочки, бур’яни). Для відростання нових пагонів (вони йдуть з підземної стеблової частини) виріжте малоплодоносні гілки різного віку. Далі, для омолодження смородини видаліть поламані, затінені - нижні, що лежать на землі і знаходяться всередині куща пагони. Також видаліть всі слабкі однорічні пагони.
Читайте також:ОРХІДЕЇ - ДОГЛЯД ЗА ОРХІДЕЯМИ

Сильні та здорові залиште (не більше 2-3) на заміну старим. Всі обрізані гілки потрібно спалити.
Якщо сильних нових пагонів немає, проведіть проріджування в різних частинах куща, там де бажано спровокувати відростання нульових пагонів, виріжте додатково 2 сильні старі гілки.

Порада: Не зрізуйте в один рік всі старі гілки. Виріжте їх за 2-3 роки, замінюючи новими, які сформувались з нових та здорових пагонів.
У залишених старих гілок зріжте кінцівки пагонів до більш сильних бічних відгалужень на старій деревині.

Омолоджувати кущ смородини потрібно поступово протягом 2 років. Але якщо весь кущ сильно пошкоджений, можна вирізати всю надземну частину і вже навесні у вас буде велика кількість одноліток, з яких ви сформуєте молодий кущ смородини.
Також на забувайте про щорічну обрізку кущів смородини.
Щорічна обрізка чорної смородини.
При щорічній обрізці потрібно вирізати старі гілки (старше 5 років); сухі і надламаний пагони; пагони уражені шкідниками, морозами і хворобами; гілки які перехрещуються або ростуть усередину куща; від кореневої шийки повинно зростати не більше 6-7 розташованих правильно пагонів - інші видаляти; які сильно гнуться або стеляться по землі. Молоді пагони не треба вкорочувати, це призведе до розгалуження верхівки куща і непотрібного загущення.

Взято https://kvitkainfo.com/sad-gorod/yak-om ... 5CvfrQZ_u0
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 30 авг 2019, 13:50

КОЛИ САДИТИ САДЖАНЦІ ПЛОДОВИХ ДЕРЕВ


sadzhancy_plodovih_derev.jpg (274.23 Kb)
Саджанці молодих плодових дерев продаються на базарах як весною так і восени. Стосовно цього існують різні думки: одні садівники кажуть, що краще садити восени - так дерево встигне прижитися до морозів, але можуть змерзнути, а інші – весною, дерева висаджені весною мають більше часу, щоб прижитися до зими і встигають наростити міцні гілки, які будуть більш стійкіші до морозів. То ж ми звернулися по допомогу до досвідченого садівника практика за роз’ясненнями: коли краще садити саджанці плодових дерев. Отже, коли краще висаджувати плодові саджанці весною чи восени?
Коли садити саджанці плодових дерев весною чи восени
Весна у нас досить коротка, а також ще в травні можуть бути нічні морози, а літня спека наступає дуже швидко. Як молодим саджанцям посадженим весною перенести літню спеку у 35°С, та й ще під прямими сонячними променями. Через ці причини дерева довше приживаються і стають вразливіші до різних хвороб, а деякі саджанці дерев не виживають, хоча ми часто їх поливали.
Так, звичайно весною є більший вибір плодових дерев і кущів, їх можна садити і весною, але вони будуть довше приживатися, і значно відстануть у розвитку від дерев висаджених восени, а плодоносити почнуть через 3-4 роки. Якщо у вашому регіоні довга весна, то сміливо висаджуйте саджанці плодових дерев весною.
Отже, з вище сказаного можна зробити висновок: краще садити саджанці плодових дерев восени, і чим раніше тим краще.
Читайте також:ОРХІДЕЇ - ДОГЛЯД ЗА ОРХІДЕЯМИ

В якому віці найкраще садити плодові дерева
Найкраще садити плодові саджанці у віці 1 року, а висота саджанців повинна бути: до 1 метра для зерняткових(яблуня, груша); до 1,5 м для кісточкових(слива, черешня, вишня, абрикос). На 2 і 3 рік у молодого саджанця формується «імунітет», його садити та пересаджувати не можна. В однорічних саджанців менша крона і менш розвинена коренева система, тому процес вкорінення пройде легше і швидше. А при купівлі чи пересаджувані 2-3 річного саджанця, вони довго приживаються і хворіють, тривалий час не ростуть.
visadzhuvannya_sadzhancyv.jpg (118.28 Kb)
Як садити саджанці плодових дерев
Перед посадкою саджанців слід підготувати ями глибиною 60-70 см і шириною до 80 см.
Відстань між саджанцями повинна становити до 5 метрів(між колоноподібними саджанцями достатньо 1.5 м). Ями можна викопати за кілька тижнів до висадки, грунт, яким будете засипати коріння можна підживити компостом.
Після розміщення саджанця в посадкову яму, коріння присипають грунтом і злегка втоптують.

Важливо! Не вдавлюйте деревце в яму, а притримуйте і засипайте так, щоб гілки коренів були просто опущені. Навколо саджанця роблять насип, середину розрівнюють, щоб вийшла лунка для поливу. Після чого поливають водою повільно, щоб поступово вбиралася вода, не менше 2-х відер води.
poliv_sadzhanciv.jpg (177.35 Kb)
Догляд за посадженими саджанцями
Догляд за молодими садженцями полягає у поливі. Щоб саджанець добре вкорінився на новому місці, його потрібно поливати регулярно протягом 2 – 3 років(до морозів). При таких поливах дерево виросте міцним, здоровим, стійким до хвороб, а також даватиме багатий врожай. Скільки води потрібно для поливу? Поливати дерева потрібно дуже рясно до тих пір доки вода не буде застоюватися в пристовбуровому колі(такі кола потрібні щоб вода не витікала, а потрапляла саме туди, куди нам треба). Після таких рясних поливів через 2 дні потрібно розпушувати грунт навколо крони, щоб не утворювалася земляна кірка.

Догляд за саджанцями під час цвітіння у перші роки
Щоб в майбутньому наші саджанці давали багатий врожай, а це настане не раніше ніж через 3 роки для яблунь, через 4 роки для абрикосів і слив, та 5 років для груш. Якщо ваші саджанці почали цвісти раніше, а вони точно почнуть цвісти раніше, всі квіти потрібно видалити, так-так саме видалити, і це дуже важливо. Квіти та плоди забирають у дерев дуже багато сили, дайте деревцю добре розвинутися і зміцнитися, а тоді смакуйте своїми плодами.
Як підготувати дерева до зими читайте у нашій статті.

Дотримуйтесь цих порад і ваш сад буде міцним, здоровим, та плодоносним

Взято з

https://kvitkainfo.com/sad-gorod/koli-s ... DETY5eommk
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 03 сен 2019, 20:41

Анна Волкова додала 63 нові світлини до альбому Добрі томати- 2019.
4 год
Томаты выращены по органической технологии, с любовью. Начинаю посев томатов 4-11 марта, в стаканы по несколько семечек. К покупному грунту добавляю пятую часть биогумуса. Субстрат проливаю горячей водой и раскладываю семена, присыпаю одним сантисметром субстрата. Пикирую в возрасте 2- х настоящих листочкой в 200 г стаканы, когда рассада хорошо приживётся удобряю настоем биогумуса, чередую с настоем скарлупы яиц.В этом году не подсвечивала, т к были проблемы с электричеством. Помидоры, перцы, баклажаны ращу на восточных и южных подоконниках дома. Перед посадкой в грунт закаляю. Высаживаю в открытый грунт в возрасте до 50 дней, рано,в этом году 24-25 апреля, укутываю двойным агроволокном. В лунку при посадке кладу кроличий помёт, сухой, с сеном( небольшое количество), немного золы и мел. Перед цветенем обрабатываю по листу удобрением с микроэлементами, которое покупаю в клубе органического земледелия и за сезон ещё раза четыре, делаю квасы из хмеля и сорняка, настои золы, гумат калия. Для предупреждения фитофтороза работаю Микосаном, чередую с Фитодоктором. В середине августа прищипываю верхушки. Пользуюсь благами цивилизации- агроволокном и затеняющей сеткой. Черри и кистевые- выростить легко, а для салатных обязательно нужна затеняющая сетка, климат меняется- цветочки осыпаются.
Кабачки и тыквы лучше выращивать 2-х или 3-х летними семенами. Я выращиваю рассадой, сею 6 апреля в пол- литровый стакан. Так же почва с биогумусом, заливаю горячей водой, как вода впитается, сею семечку плашмя и засыпаю 1-2 см, субстрата, потом подсыпаю. Стаканы в ящики, ящики заматываю плёнкой и на котёл. Кабачки всходят на 4 день. Высаживаю в конце апреля в начале мая под пластиковую бутылку без дна. Делаю широкую яму, в глубину на 2 штыка лопаты. На дно солому, перегной, смешанный с грунтом, прослойка из грунта и сажу рассаду. Первые урожаи кабачка получаю в конце мая.
Все семена по 8 грн. Помидоры, перцы 23 + сем, тыквы 11-12шт, Кале 1/3 чайной ложки, лебеды огородней- 1 ст л с верхом. Высылаю Укрпочтой только заказным письмом+ 17 грн к заказу. По желанию Новой Почтой. В личном сообщении обязательно указывать индекс и моб телефон, оплата на карточку.
В конце сентября будет ещё сладкий перец Мамина Забота и тыквы Марина из Киоджа, тыква кустовая крупная, Арахисовое масло, Кукуруза Страйпс энд Страйпс.
Приятного огородничества и отличного урожая!
С уважением Анна.

Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 10 сен 2019, 17:28

Церцис канадский
Cercis canadensis L.


Семейство бобовых Происходит из наиболее северных мест среди всех представителей рода, морозо- и засухоустойчив и потому поэтому его можно попытаться вырастить в наших краях. Районы его естественного произрастания - от Нью-Йорка на юг до Северной Флориды, на запад до Айовы, Техаса и Северной Мексики.

Крупное дерево, до 12 м высотой, с крупной листвой до 16 см длиной, темно-зеленые с сизоватым отливом, осенью нежного светло-желтого цвета. Листья широкоовальные или сердцевидные, на вершине тупозаостренные, полукожистые, гладкие. Светло-розовые цветки канадского церциса немного меньше, чем у его европейского родича, но это вполне компенсируется их количеством: пушистые пучки из 4-8 цветков делают растение стильным и своеобразным. В конце августа - сентябре созревают бобы (6-10 см длины и 2 см ширины), которые могут висеть на деревьях до двух лет.

Семена нуждаются в скарификации или обработке H2SO4 в течение 30 мин или замачивании в воде при 35 - 40 °С, а затем стратификации при 3 - 4° в течение 2 мес.
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 11 сен 2019, 20:54

Як захистити комору від мишей без використання отрути
Зібравши щедрий урожай, ми складаємо овочі і фрукти до комори або погребу. Але скоро там з’являються непрошені гості – миші, які здатні попсувати значну частину урожаю. Існує багато видів отрути, відлякувачів мишей, але я поділюся способами захистити комору від мишей без використання отрути.

Перше, що необхідно зробити – це підготувати погріб чи комору. Робимо це заздалегідь, до того, як будемо заносити урожай. Прибираємо, за бажанням освіжуємо стіни, побіливши їх вапном. Далі виявляємо діри, через які гризуни можуть залізти до погребу і закриваємо їх. На вентиляційний отвір натягуємо дрібну металеву сітку. Діри в стінах гризуни прогризають переважно внизу стіни, біля підлоги. Дехто забиває їх камінням, дехто битим склом.

Після такої підготовки можемо заносити овочі в погріб. Далі робимо обробку погребу наступним чином. Кладемо на підлогу у погребі дві цеглини. Беремо старе металеве відро або таз, пробиваємо у днищі отвори цвяхом. У відрі розводимо невелике багаття із тонких прутиків. Коли вогонь майже перегорить, зверху кладемо 2-3 висушених стручка червоного стручкового перцю.


Як тільки перець потрапить у вогонь, швидко покидаємо приміщення, попередньо подбавши про пожежну безпеку. Щільно зачиняємо після себе двері і не заходимо у підвал 2-3 дні.Миші після такої обробки не з’являються протягом цілого року! Овочі при цьому не постраждають.

Якщо ви не обробили завчасно погріб і у вас уже є миші, то можна підготувати їм суміш із меленого негашеного вапна і цукру у пропорції 1:1. Біля мисочки із сумішшю ставимо мисочку із водою. Мишей, що поїли цукру з вапном буде мучити спрага, а напившись води, вони загинуть

Взято з

http://simya.com.ua/yak-zahystyty-komor ... pndIc7k3yA
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Пред.След.

Вернуться в Советы новичкам

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5

cron