Сотвори себе уютный уголок.

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 20 мар 2018, 14:00

Дива з української оселі у вигляді живих #прищеп люб'язно передав Zenon Sych,

1. #ЯблуняБурачки пізньолітня, сорт десертний для #сікЯблуневий, з Золочів, Львів!

2. #ЯблуняБіловинник для #квашення, тип Антонівка, з Золочів, Львів!

3. #Шовковиця чорна "Чорний Джек" від Захаренка, Дніпро!
4. #ГрушаБергамот Львівський, пізньоосінній!
5. #Груша_з_Лубен літня #длясушки від Беспалова!

Пан Зеновій, доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри овочівництва Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Автор практичних праць та довідників по овочівництву (по різним культурам), баштанництву, рослинництву http://irbis-nbuv.gov.ua/ASUA/0422317.

В кожному довіднику безцінні знання для фермерів!
Науковець-практик дотримується правила: робити все ґрунтовно, щоб користь була у гармонії з красою!
#народнісорти #українськіселекції #груша #яблуня

p.s. вперше чую слова Бурачки та Біловинник, вони також невідомі для всесвітнього інтернету, але жителі Львівської області добре розуміють про що йде мова! :)
Це так #родинно, - знати та зберігати місцеві смаки та звичаї!
Як настане фруктовий сезон обов'язково зробимо фотосесію для цих культур

Изображение


За вікном починається весна, і ми готуємось доНасіннєвого челенджу 31 березня, що проходитиме в Ботанічному саду імені М.М.Гришка.
Унікальні, цінні і здебільшого рідні для України культури та сорти привезуть учасники звідусіль. Це цікаво як фермерам так і дачникам, власникам родових помість.
Приєднуйтесь до нас через одну суботу!

Взято з

https://www.facebook.com/hashtag/%D0%BF ... =feed_text
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 20 мар 2018, 14:08

Вирощуємо екосад на підвіконні.

https://www.facebook.com/meconomica/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 20 мар 2018, 19:05

КВІТЕНЬ 21
Толока на річці Карань (ГО Земля Аратта, село Ковалин)
Публічна · Організовує Роман Плавицький

Взято з

https://www.facebook.com/events/1648631551923923/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 21 мар 2018, 00:05

Без преувеличения на англоязычных сайтах и в ютубе куча прекрасного материала - английский язык - международный - нужно изучать.

https://www.facebook.com/groups/2925831 ... 164323415/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 21 мар 2018, 00:43

З 21 березня 2018 року, у Міжнародний день лісів, в Україні стартує щорічна акція Державного агентства лісових ресурсів «Майбутнє лісу у твоїх руках». Вона триватиме протягом місяця – до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 21 квітня.

Варто зазначити, що Міжнародний день лісів започаткований Генеральною Асамблеєю ООН з 2012 року. Щороку він проходить під різними гаслами. У 2018 році він відбуватиметься під гаслом «Ліси та населені пункти».

В Україні ж фактично це означає початок лісокультурної кампанії. Державні лісогосподарські підприємства розпочинають відтворювати лісові насадження на минулорічних зрубах та створювати нові ліси*.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар закликав всіх охочих долучитися до акції та протягом місяця висаджувати ліс разом з лісівниками.

«Метою акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки у лісі. Для нас важливо надати можливість учнівській молоді, представникам громадськості та загалом всім бажаючим взяти участь у створенні лісів, а також підвищити довіру громадян до діяльності лісогосподарської галузі», - підкреслив Володимир Бондар.

Також під час акції буде приділена увага до проведення ознайомчих та пізнавальних заходів (екскурсії, тематичні зустрічі, лекції тощо).

«Ми закликаємо, щоб до нашої акції з посадки лісу долучалися родинами. Проводитимуться дні лісу для малюків та учнів молодших класів, озеленення територій будинків-інтернатів спільно з вихованцями закладу, екскурсії до лісу. Тож, відтворимо ліси разом!», - наголосив заступник Голови Держлісагентства.

Зазначимо, що у 2017 році в акції взяли участь майже 30 тис. громадян, що стало своєрідним рекордом. Сподіваємося, що цього року разом ми зможемо побити цей рекорд.

Взято з

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/u ... t_id=32888
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 21 мар 2018, 01:01

Бизнес на дождевых червях - не спешите покупать - начните с изучения технологии - я выращиваю первую сотню просто в квартире - кормлю шкурками от бананов - червь Старатель - живые, едят.

https://farm-worms.com/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 21 мар 2018, 01:07

Фотохудожник поймал момент - ловите и Вы свой момент - срочно готовьте рассаду, готовьтесь к весне - она становится всё более непредсказуемой.

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 22 мар 2018, 20:24

"Витка квасоля «Ясик» - незаповнена ніша в овочівництві"
Сич З.Д., доктор с.-г. наук, професор для ж-лу "Плантатор"

Овочівництво цікаве тим, що воно, порівняно з рослинництвом, має найбільше напрямів розвитку. Незважаючи на те, що більшість овочевих рослин уже давно відомі людству, але час від час змінюється «овочева мода», яка дає можливість для нових ніш бізнесу. У світових рослинних ресурсах з 10 тисяч рослин, які люди навчилися використовувати, 1,5 тисячі належать до овочевих. Серед них велику увагу звертають на ті, які є важливими ресурсами білка – тобто рослини з родини Бобові. В Україні до найбільш відомих овочевих бобових належать горох, біб, квасоля і вігна, хоча у світі їх аж 36. З точки зору овочівника, ми звикли дивитися на квасолю дуже односторонньо, тобто з погляду лише квасолі овочевої (Phaseolus vulgaris), але поряд з нею населення на городах широко вирощує і квасолю багатоквіткову (Phaseolus coccineus). Свою назву «багатоквіткова» вона отримала за красиві великі суцвіття. Через красиві яскраво забарвлені суцвіття її також називають вогнисто-червоною квасолею чи «турецькими бобами» (за поширення з Іспанії через Балкани), а у західних регіонах «ясіком». Для промислових технологій вона не надається через її високорослість, що вимагає встановлення опор. Тобто, тут необхідне широке використання ручної праці. Зате, на присадибних ділянках вона є популярною і її насіння можна повсюдно знайти на місцевих ринках.
Враховуючи популярність у кулінарії та її технологічні можливості, для задоволення попиту і перетворення цієї ніші на бізнес, у Львівській області створено спеціальний закупівельно-збутовий квасолевий кооператив «Ясік». Досвід минулого року уже дав перші позитивні результати. Ідея кооперації дуже проста: кожний у себе на городі вирощує «ясік», а кооператив скуповує урожай, проводить його післязбиральну доробку (сортує, калібрує, упаковує), зберігає, формує великі партії і проводить дистрибуцію. Результат вражаючий: люди у селах отримали роботу з додатковим доходом до домашнього бюджету, а споживач – цінний білковий додаток до традиційного українського борщу та інших страв. Висока урожайність легко покриває трудові витрати у домашніх господарствах, а ціна у супермаркетах 50 грн (січень 2018 року) цілком доступна для споживача. З часом, після сертифікації виробництва, формування великих партій, забезпечення якості і безпеки появляться можливості розширення цього квасолевого бізнесу і за рахунок експорту.
В Україні вирощують три основні види квасолі – звичайної, багатоквіткової і зрідка - лімської, які мають як кущові, так і виткі сорти. За хімічним складом і технологіями вирощування вони дуже подібні між собою. Квасоля цінується у першу чергу за білок і мінеральні речовини - кальцію, фосфору і заліза. Ця сторона харчової цінності квасолі дуже важлива, якщо врахувати те, що дефіцит білка вкрай негативно впливає на здоров’я населення України. За даними Ільчука М.М. (2003) близько 33 млн українців потерпають від дефіциту білка. Найбільше білка людина споживає з хлібом – в середньому 34,3 %. Добове споживання білка становить в середньому 85,9 г (за норми 90 г). Аналіз світової літератури свідчить про те, що відносна ціна однієї умовної енергетичної одиниці з білка у бобових культур найнижча і становить в Україні 0,16 коп. Для інших продуктів харчування така ціна значно вища. Наприклад, у культивованих грибів – 8,93 коп, у свинини – 2,92, в яйцях – 5,91 коп.
Для досягнення успіху у квасолеву бізнесі слід враховувати усі особливості вирощування. Успішне вирощування всіх видів квасолі сильно залежить від тривалості вегетаційного періоду сорту за певного комплексу елементів технології. Пізньостиглістю відрізняються всі сорти квасолі з витким стеблом, які окрім цього вимагають встановлення опор у вигляді високих кілків, сітчастої шпалери, або сумісного вирощування з кукурудзою.
Квасоля багатоквіткова (Phaseolus coccineus, або Ph. multiflorus) – рослина особлива. Вона походить з вологих гірських районів Центральної Америки. В Європу вона потрапила на початку XVI століття через Іспанію, а в Україну – через Балкани (звідси ще одна її назва «турецькі боби»). Гірське походження відбилося на її «поведінці», а саме - у Передкарпатті вона почуває себе найкраще. Добре росте і плодоносить на Поділлі, Волині, Поліссі та Лісостепу. Зате у Степу лімітуючим фактором для неї стає низька відносна вологість повітря. Навіть за достатнього поливу, генеративні органи квасолі багатоквіткової практично повністю осипаються в суху спекотну погоду, що різко знижує урожайність. Одночасно скорочується тривалість періоду цвітіння. Критичною фазою розвитку рослин є формування бобів, коли вимоги до вологості повітря найвищі.
З біологічних особливостей цього виду квасолі слід відмітити також її високі вимоги до тепла. Її починають висівати лише тоді, коли температура ґрунту на глибині сівби (7 – 8 см) піднімається до 16 °С – у сортів з темним насінням, і до 18 °С – у сортів з білим насінням. Незважаючи на те, що вона «любить» тепло, але за температур вище 29 °С не відбувається запилення. Рослини лише рясно цвітуть, а пилок – стає стерильним. За типом запилення квасоля багатоквіткова відноситься до універсальних. Тобто, хоча вона добре переносить самозапилення, але у випадку відвідування квіток джмелями і бджолами – відбувається перехресне запилення. Ось чому на городах населення вирощує лише сортові суміші. У випадку чистосортного насінництва просторова ізоляція повинна складати не менше 50 метрів. В ідеальних умовах, навіть за відстані 800 м є певна ймовірність перехресного запилення. З іншими видами квасолі цей вид не перезапилюється.
Враховуючи те, що вона переносить незначне затінення, створюється можливість для її вирощування у зріджених сумісних посівах з кукурудзою, яка стає опорою для витких сортів. Звичайно, тут слід врахувати забезпечення вологою і мінеральним живленням. Великі вимоги квасоля багатоквіткова ставить до ґрунтів. На важких кислих чи засолених вона рости добре не хоче. Оптимальна рН 6 – 7,5. Не переносить і тривалого перезволоження. На коренях розвиваються специфічні для квасолі азотфіксуючі бульбочкові бактерії. Здебільшого на наших городах уже давно сформувалася специфічна корисна мікрофлора азотфіксуючих бактерій. Водночас, за нашими дослідженнями на сірому лісовому ґрунті дослідного поля кафедри овочівництва НУБіП України (2010) після обробки спеціальними квасолевими штамами можна отримати додаткову урожайність до 15 – 20 %. Водночас, слід відмітити те, що якщо для сої таких препаратів багато, то для квасолі можна провести обробку насіння такими препаратами: нітрофікс (нітрагін) – 200 мл/ на гектарну норму висіву, нітрофікс марки Ж (норма використання аналогічна) і оптімайз – 2,8 л/ т насіння.
Дуже добре, особливо на бідних супіщаних грунтах, вносити мікродобрива (бор, марганець, молібден). Це сприяє підвищенню врожайності прискорює цвітіння. Молібденові добрива активізують діяльність бульбочкових бактерій. Бормагнієвий сульфат (60-70 кг на га), сірчанокислий марганець (12-16 кг на га) вносять восени під зяблеву оранку. Молібденовокислий амоній (1 кг на га) застосовують для позакореневого підживлення, розчинивши його в 600 л води. Сучасний ринок мікродобрив дуже широкий, що створює усі можливості для широкого їхнього використання.
Щодо технологій вирощування виткої багатоквіткової квасолі «ясік», то тут, як ніде, є багато варіантів комбінування. На городах нею ущільнюють картоплю, обсаджують краї городів, висаджують заради декоративності тощо. У зв’язку з тривалим періодом висаджування впродовж цілого травня, інколи практикують вирощування і на порівняно великих ділянках після салату і редиски.
Вітчизняних сортів і гібридів немає, хоча у країнах ЄС такі уже є і широко використовуються, як для отримання свіжих бобів-лопаток, нестиглого насіння «фляжолє» для консервування і заморожування, і стиглого насіння. Зате в Україні дуже багато місцевих популяцій, які відрізняються висотою рослин, забарвленням квіток (біле, червоне, двоколірні), величиною (маса 1000 насінин від 1000 до 1600 г) і забарвленням насіння (біле, з малюнком на бузковому тлі, чорне).
Деякі проблеми виникають з хворобами, які передаються через насіння – фузаріоз і бактеріоз. Для контролю цих захворювань цього рекомендують широко використовувати біопрепарати, зокрема обробляти насіння грибами антагоністами (псевдобактерін-2, фітоцід, фітоспорин, агат-25К). Ефективним і безпечним методом є обробка грибами-антагоністами з роду Триходерма. Підвищити врожайність та стійкість проти хвороб можна за допомогою обробки насіння вогнем (вогнева обробка) з експозицією 0,24 с, що підвищує врожайність на 9,9 – 10,7 %. Найпростіше це можна зробити, повільно просипаючи насіння через полум’я паяльної лампи.
Догляд за рослинами квасолі багатоквіткової має свої особливості залежно від сили росту рослин. Для її витких сортів обов’язковим елементом є встановлення опор, що збільшує витрати та зумовлює використання ручної праці для догляду за рослинами і збирання врожаю. У якості опор використовують сітки, кілки або живі опори з кукурудзи. Звичайно, найдешевшими є живі опори, але вони вимагають широких міжрядь 110 – 140 см ( у рядку 50 – 70 см). Особливо варто звернути увагу на збалансоване живлення рослин і поливу, з таким розрахунком, щоб вистачило кукурудзі і квасолі. Найпростіше використати кілки (висота до 2 м). Їх розставляють окремо, або зв’язують верхівками по чотири штуки. Це має вигляд своєрідного «живого вігваму», який дуже стійкий проти вітру, а продукція є чистою і вирівняною. У випадку встановлення кожного кілка окремо, їх заглиблюють на глибину не менше 20 см, що надає їм відповідної стійкості. У випадку суцільного висаджування оптимальною схемою є 90 х 90 см (12,5 тис. кілків/га). У кожну ямку висівають по 2 насінини, що гарантує повнішу завантаженість використаних опор. Можна вирощувати і з використання сіток, але відстань між опорами не повинна перевищувати 1,5 м, тому що велика маса рослин розтягує сітку, особливо після дощу.
Основним фактором зниження товарності є грибні, бактеріальні та вірусні хвороби. У мокрі роки великої шкоди молодим бобам-лопаткам квасолі завдають антракноз (Colletotrichum lindemuthianum (Sacc. et Magn.) Briosi et Cav.), сіра та біла гнилі (Botrytis cinerea Pers.; Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) de Bary). Серед бактерій високою патогенністю виділяється бактеріоз, який зумовлюється двома видами – Xanthomonas campestris pv. phaseoli (Smith.) та Pseudomonas syringae pv. Phaseolicola (Burkholder) Young et al. Велика небезпечність вище зазначених грибних та бактеріальних хвороб є те, що вони переходять з поверхні бобів на насіння і можуть швидко поширитися у процесі післязбиральної доробки та логістики. Деформація бобів спостерігається після ураження рослин вірусними хворобами – жовтою (Bean yellow mosaic virus) та звичайною мозаїками (Bean common mosaic). Масове поширення вірусних хвороб спостерігається у роки епізоотій попелиці бобової. За недостатнього забезпечення ґрунтовою вологою, і особливо за низької вологості повітря відбувається деформація лопаток. З шкідників великої шкоди завдає квасолева зернівка (Acanthoscelides oblectus Say).
Якщо у традиційному овочівництві на низькорослих кущових сортах квасолі з дружним розвитком проблеми контролю поширення за збудниками хвороб і шкідників вирішуються порівняно легко з допомогою дозволених агрохімікатів, то для високорослих сортів у вирішенні захисту росин є кілька перешкод. Однією з них є тривалий період вегетації і розтягнутий період цвітіння. На одній і тій же рослині можуть бути як стиглі боби, так і продовжуватися цвітіння.
Щодо органічного напряму виробництва, то тут варто звернути увагу на кілька найпростіших способів. Зокрема, з агротехнічних технологічних прийомів варто слідкувати за густотою, щоб сприяти провітрюванню. Квасолева зернівка сильніше пошкоджує сорти з білими квітками і насінням. Проти попелиці, трипса і павутинного кліща ефективним є біопрепарати актофіт (2 – 3 л/га для одного обприскування) і натургард (0,3 – 1,0 л/га). Проти хвороб використовують кількаразове обприскування біопрепарами агат-25 (30 г/га), казумін 2Л (1,5 – 2,0 л/га) і псевдобактерин-2 (до 1,0 л/га).
Насіння у сухих бобах зберігають під навісами, які добре провітрюються і промерзають, а лущення проводять безпосередньо перед реалізацію. Розрахункова урожайність насіння досить сильно коливається і становить 1,0 – 2,0 т/га, що у перерахунку на одну опору за густоти 12,5 тисяч становить 80 – 160 г.
В Україні розроблено стандарт щодо технології вирощування квасолі – ДСТУ 4794:2007, у якому можна знайти багато цінних вказівок. В країнах ЄС основою для оцінки якості є стандарт ЕЭК ООН FFV-06, який гармонізовано до стандартів України – ДСТУ ЕЭК ООН FFV-06:2007 «Квасоля. Настанови щодо постачання і контролювання якості».

Контакти купити #Ясьо https://www.facebook.com/Yaskobean/

Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... 038969404/

Изображение

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 23 мар 2018, 14:29

Азот-фіксатори для лісосаду помірного клімату. Частина 1

Одним з важливих обов’язкових компонентів лісосадів автори концепції пермакультури визначають наявність рослин-азотфіксаторів, головним завданням яких є створення високого рівня поживності в ґрунті, необхідного для розвитку як плодових, так і інших супутніх рослин. За спостереженнями різних авторів, наявність азот-фіксаторів в складі компонентів лісосаду здатна прискорити швидкість росту інших дерев вдвічі. Тому одним з основних завдань при плануванні та створенні їстівних лісів є формування рослинних гільдій за участю азот-фіксуючих рослин. Для умов субтропічного і тропічного клімату воно практично вирішене самими батьками-засновниками пермакультурного дизайну, які жили і працювали саме в цих умовах. В англомовних джерелах по пермакультурі подаються розлогі списки азот-фіксуючих рослин, але більшість з них є недостатньої зимостійкими, або мають інші особливості, що роблять їх непридатними для помірного клімату. Іншою проблемою є те, що під терміном «азот-фіксатори» розуміють переважно рослини з сімейства метеликових (бобових), хоча рослини, здатні акумулювати в кореневій системі атмосферний азот зустрічаються і в інших сімействах. Тому спробуємо скласти перелік азот-фіксуючих рослин. Поки що недостатньо поширених, але дуже бажаних у лісосадах помірного клімату.

Вільха (Alnus) – рід дерев та чагарників сімейства березових. Найбільш поширені – вільха чорна та сіра. Вільха чорна – велике дерево до 35 метрів заввишки. Сіра ж формує відносно невелике дерево, а іноді більш схожа на чагарник. Рослина вологолюбна, тому є малопридатною для степових ландшафтів. Натомість, буде у нагоді саме там, де є проблема з надлишком води. Вважається меліорантом та рослиною-едифікатором, тобто має здатність відводити зайву воду та «скріплювати» болотяні ґрунти. Коріння вільхи здатні акумулювати з атмосфери від 5 до 36 грам азоту на 1 квадратний метр проекції крони. Окрім азот-фіксуючих властивостей, коренева система вільхи пригнічує патогенні організми, що живуть у ґрунті, натоміть стимулює корисну ризосферну біоту. Ідеальна рослина для берегів річок і ставків. Мириться з підтопленням. Розмножується насінням та кореневими паростками.

Лох (Elaeagnus) – достатньо великий рід дерев та чагарників однойменного сімейства, що налічує близько 100 видів, як вічнозелених так і листопадних. Для помірного клімату значення мають лише два листопадних види – євразійський лох вузьколистий та схожий на нього північноамериканський лох сріблястий. Ця рослина незаслужено рідко використовується в озелененні і садівництві, хоча і має низку непересічних позитивних якостей. Відзначається посухо- та жаростійкістю, майже не страждає від літніх суховіїв, що робить її незамінною у південно-степовій зоні. Дерева виростають в висоту до 7 метрів, абсолютно невибагливі до ґрунтових умов (за виключенням підтоплення), та переносять суттєве засолення. Надземна частина стійка до пилу, кіптяви, газів. Лох має голки на молодих пагонах та гарно переносить стрижку і часткове притінення, тому придатний для формування непрохідних живоплотів. Коріння лоху акумулює з атмосфери від 12 до 24 грам азоту на 1 квадратний метр проекції крони. Будучи членом рослинних гільдій, лох збільшує продуктивність плодових рослин на 10-15%. Крім усього іншого, він є цінним ранньолітнім медоносом, особливо для степових районів. Має умовно-їстівні плоди, що є дуже цінними для птахів. Легко розмножується насінням, живцями, відводками, рідше кореневими паростками.

Обліпиха (Hippophae) – ще одна рослина сімейства лохових. Набагато більш поширена в культурі, ніж лох. Однак її азот-фіксуючі властивості досі недооцінюються, хоча коріння здатне фіксувати 9-18 грам азоту на 1 квадратний метр проекції крони. Рослина дводомна, кущоподібна, як правило не вище 4 метрів. Тому ідеально підходить для формування 2-3 ярусу лісосаду. Обліпиха достатньо пластична, здатна переносити як посуху, так і довготривале затоплення. Серед найбільш відомих позитивних якостей рослини – високовітамінні їстівні плоди, з яких також можна виготовляти лікувальне масло. Плоди мають значення в харчування птахів. Голки на пагонах дають можливість використовувати обліпиху в якості живоплоту. Наявність рясної кореневої порослі робить її незамінною для закріплення ярів та берегів. З іншого боку, надмірні кореневі паростки іноді стають завадою більшого поширення обліпихи у садах. Великоплідні сорти обліпихи розмножуються за допомогою кореневих паростків або живцювання. При насіннєвому розмноженні сортові якості втрачаються.

Бундук (Gymnocladus) – малопоширене велике світлолюбне дерево сімейства бобових, що походить з Північної Америки. На батьківщині відоме як «мильне дерево» чи «кентуккійське кавове дерево». Рослина середньо-зимостійка (до -32С), сягає до 30 метрів заввишки. Має міцну, розвинену та стійку до посухи кореневу систему, що за допомогою спеціальних бактерій фіксує атмосферний азот. Строк життя дерева відносно невеликий – 30-60 років. Але саме це і робить його незамінною культурою у лісосаду. Маючи найбільшу енергію росту в перші роки життя, рослина здатна швидко створити розлогу густу крону – ідеальний прихисток для більш ніжних та вибагливих садових культур, а пізніше, коли останні підростуть, звільнити для них місце, залишивши по собі значний обсяг поживних речовин. Крім азот-фіксуючих властивостей, бундук виконує ще кілька корисних функцій. Його смажене насіння використовується як замінник кави, а речовина, що оточує насіння у стручках використовується в якості мила. Розмножується в основному насінням, яке вимагає скарифікації, інакше проростає лише на другий рік. Рідше розмножується живцями і кореневими паростками.

Далі буде

Владимир Марчук (Vladimir Martshuk)

Бундук.

Изображение

Вільха.

Изображение

Лох сріблястий - чомусь його іноді називають маслинами.

Изображение

Обліпиха.

Изображение

Взято з

https://www.facebook.com/groups/1070086 ... 754599147/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сотвори себе уютный уголок.

Сообщение Владимир 61 » 23 мар 2018, 18:55

ЧЕР6
Organic-2018 Міжнародна спеціалізована виставка
Публічна · Організовує Organic Week та ORGANIC UA



6 червня – 9 червня
З 6 червня 10:00 до 9 червня 15:00


Національний Експоцентр України
Академіка Глушкова, 1, Kyiv, Ukraine, 03680
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Пред.След.

Вернуться в Советы новичкам

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 7