Помогите! Курчавые помидоры

Выращивание овощей

Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение TASI4Ka » 20 июл 2017, 18:03

Листики на верхушках помидоров стали странно завиваться. Завиваются только верхушки, на остальном кусте изменений не видно. Появилось недавно. Вредителей нет. Кучерявится несколько кустов сидящих рядом. В интернете толком ничего найти не могу. Подскажите от чего такое может быть и как бороться.
У вас нет доступа для просмотра вложений в этом сообщении.
TASI4Ka
 
Сообщений: 1
Зарегистрирован: 20 июл 2017, 17:59

Re: Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение Владимир 61 » 20 июл 2017, 18:59

Вариантов много - прежде всего возможна листовая нематода, но крутятся только верхушки странно, может быть недостаток кальция, избыток калия. Полить для профилактики настоем золы древесной не повредит.
Если это вирус, то придётся избавиться, но это не так срочно. Микроэлемент бор - это микродоза борной кислоты, но вряд ли такое резкое изменение, хотя всё может быть. Где - то на форуме похоже есть мой трактат о помидорах я гляну.
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение Владимир 61 » 20 июл 2017, 19:47

В кожному конкретному випадку своя проблема. Дозвольте викласти думку американців на проблеми з помідорами.
Мої помідори, доречі потріскали на глині, бо поливались спонтанно, і коли траплялась нагода, але фіолетовим хоч би що
ПОМИДОР «СИНИЙ ПОМИДОР» (США-БОЛГАРИЯ). Высокорослый помидор из Университета штата Орегон. Уникальный сорт. Специальный сорт с высоким содержанием антоцианов (антиоксидантов). Это не трансгенный сорт!!! Помидор массой 80-150 г, настоящего ФИОЛЕТОВОГО ЦВЕТА, наверное единственный в своём роде. Этот цвет может сформироваться только под прямым светом солнца, не может развиться в оранжерее. Вкус хороший, даже отличный. Мякоть тёмно-красная, сахаристая, сладкая.

а ось такого плану
ПОМИДОР «КИТАЙСКИЙ КРУПНОПЛОДНЫЙ». Индетерминантный (высокорослый) сорт среднего срока созревания. Плод круглыйили плоско-округлый, красный, массой до 800 г, сочный, сладкий. Высокая урожайность
всі потріскали.
Тріщини на помідорах викликані тим, що рослина томата поглинає воду занадто швидко. Нутрощі розширюються від поглинання води, але шкіра не може розтягуватися для розміщення додаткової рідини. Таким чином, розщеплюється шкіра і заживає.
Це може статися в дещо інший спосіб:

1. Ви забуваєте регулярно поливати і грунт висихає. Тоді Ви, нарешті, згадуєте, і рясно поливаєте, або йде дощ. Потім рослина занадто швидко поглинає воду що призіводить до розколу шкіри.

2. Ви поливаєте регулярно (можливо, один раз на день після роботи), але в цей період дуже спекотно. Волога з грунту випаровується протягом дня, і рослини в"януть. Коли Ви повертаєтеся додому з роботи і поливаєте, рослина поглинає воду занадто швидко і що призводить до розколу помідора.

3. Ваш грунт занадто піщаний і не має достатньої кількості органічної речовини, щоб утримувати воду. Таким чином, рослини висихають, і коли йде дощ рослини вбирають воду занадто швидко і розколюються помідори.
Чи можна з'їсти помідори з розколами?

Звичайно, Ви можете з'їсти помідори з розколами. Ви повинні зібрати їх якомога швидше. Вони не дуже довго можуть зберігатися, через слабкість в захисній шкірі. Просто вирізати уражену ділянку і насолоджуватися.

Як Ви можете запобігти томатного розтріскування?

1. Підтримка вологості грунту при поливі часто і глибоко наприклад за допомогою пляшок з отворами закопаних у землю - горловина зверху.
Изображение
-Це зменшить ймовірність розтріскування помідор в разі дощу.

2. Підтримка вологості грунту, покриття грунту мульчею.

-Цей запобіжний засіб утримає воду від випаровування

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение Владимир 61 » 20 июл 2017, 19:49

3. Виберіть більш стійкі сорти, якщо Ви живете в жаркому кліматі
ПОМИДОР «НЕПАЛ» (БОЛГАРИЯ). Сорт получен от любителя из Болгарии. Высокорослый среднеспелый сорт. Плоды круглые, гладкие, не растрескиваются, крупные (250-400 г), красные. Вкус отличный. Урожайность высокая
ПОМИДОР «АРКТИЧЕСКАЯ ВИШНЯ» . Сверхранний сорт, высота растения 30-40 см. Плоды округлые или слегка вытянутые, мелкие (до 15 г), розово-малиновые. Легко переносит неблагоприятные условия (перепады температур, засуху и т.д.).
ПОМИДОР «УТЁНОК» Раннеспелый. Высокоурожайный, устойчивый к болезням сорт. Растение штамбовое. Плоды оранжевые, круглые с носиком, массой 70-90г, вкусные, плотные, универсального назначения. Плодоносит при неблагоприятных условиях.
ПОМИДОР «ЭКЗОТИКА» . Растение детерминантное, полустелющееся, среднеоблиственное. Плоды удлинённо-овальные, оранжевые, двухкамерные, массой 50-80 г, плотные. Можно использовать для консервирования. Повышенная устойчивость к болезням.

4. Накрийте грунт агроволокном або плівкою чорною.

-Це буде тримати вологу в грунті і надасть такі переваги: скоротить час прополки, зменшить вірогідність гниття помідор, що торкаються землі та застереже від земних шкідників.

5. Зробіть укриття для рослин томату з агроволокна.

-Це може захистити від суховіїв і спекотного сонця, а також збереже вологу в грунті

переваги: захист від шкідників, грибків і бактерій.

6. Не перебільшуйте дозу добрив, щоб запобігти дуже швидкого зростання рослин.

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение Владимир 61 » 20 июл 2017, 19:51

Скручування листя часто зустрічається на деяких сортах томатів. Правда скручування листя не є шкідливим. Якщо всі рослини одного і того ж сорту в рівній мірі скручені, кожна рослина повністю змінена (а не тільки частина рослини), і листя, як і раніше виглядає зеленим і здоровим, швидше за все, стан є нормальним і не викликаний павутинним кліщем, або вірусом хвороби. Переконайтеся, що не є присутній павутинний кліщ і віруси (див нижче), які могли б виглядати приблизно так

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение Владимир 61 » 20 июл 2017, 19:55

Помідорна гусінь , як правило, легко виявляється і контролюється, перш ніж вона викликає багато пошкоджень. Якщо вона з'являється в одному екземплярі, як в цьому зображенні, з білими коконами комах на ній, нічого не треба робити. Гусінь сама закінчить існування і нові особини корисних паразитичних ос вийдуть з коконів. Це мати-природа в своїх кращих проявах. Нехай вона робить свою роботу без розпилення хімікатів.

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение Владимир 61 » 20 июл 2017, 19:58

Павутиний кліщ є дуже поширеною проблемою на томатних рослинах в спекотні , сухі літні місяці.
Павутинні кліщі сисні кліщі , які живляться на листках, що призводить їх до пригніченого стану, а потім листки тьмяніють і стають коричневими.
Вони дають знати про себе, коли нижнє листя на помідорах темніє і відмирає.
Хвороба також може створити коричневе листя та відмирання його.
, але павутинного кліща можна легко помітити при більш детальному розгляді.
Звичайне промивання нижньої сторони листка за деякий час може позбавити цієї проблеми. До Ваших послуг господарське мило та настій попелу з лушпинням цибулі.

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение Владимир 61 » 20 июл 2017, 20:01

Гниль кінчика плоду є ще одним розладом в результаті коливань води. Як правило, це відбувається, коли рослина відчуває стрес від посухи після того, як плід формується. Якщо шкірясті сухі плями почнуть збільшуватися плід може пропасти, але, якщо пляма є незначною, плід ще може дозріти нормально. Просто вирізати пошкоджені ділянки. Якщо ця проблема є більш важкою, шкірясті пляма може лопнути і забезпечити точку входу для грибків і бактерій, які призведуть до загнивання плоду. Контроль за наданням вологи протягом усього сезону дозволить оминути цієї проблеми. Мульчування може допоможе зберегти рівень вологості грунту навіть більше.

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение Владимир 61 » 20 июл 2017, 20:04

Недостача кальцію в грунті та нерегулярне поливання призводить до утворення плям на нижній частині плоду, котрі можуть збільшитися та призвести до загнивання плоду.

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Помогите! Курчавые помидоры

Сообщение Владимир 61 » 20 июл 2017, 20:06

Фузаріозне в"янення помідор викликає грибок
Fusarium і Verticillium призводить до послаблення рослини і є руйнівним захворюванням томатів. Вони вражають судинну тканину рослини (рідину провідної тканини) і призводять до в'янення рослин і неминучої смерті. Фузаріозне в'янення часто спостерігається тільки на одній стороні городу або одної рослини, але може швидко вплинути на весь город. Видаленням уражених рослин необхідно зменшити поширення хвороби. Необхідно регулярно проводити сівозміну і вибір сортів томатів, які більш стійкі до захворювання, проводити кращі заходи контролю. Подивіться на сорти, які більш стійкі до фузаріозу і вертіцилльозному гниттю. Це позначається за допомогою «F» або «V», пов'язаний з назвою сорту.

Изображение
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

След.

Вернуться в Овощи

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2

cron