Семена

Выращивание овощей

Re: Семена

Сообщение Владимир 61 » 08 фев 2018, 17:52

Каталог насіння овочів та зелені Дослідної станції “МАЯК”, Чернігівська обл.
Обирайте районоване насіння перевіренних сортів!
Гарних смачних та прибуткових врожаїв!

Щоб отримати повний Каталог "РАЙОНОВАНІ ТА ПЕРСПЕКТИВНІ СОРТИ І ГІБРИДИ ОВОЧЕВИХ РОСЛИН СЕЛЕКЦІЇ ДОСЛІДНОЇ СТАНЦІЇ «МАЯК» ІОБ НААН, 2017" залиште ел.адресу, або заходьте на сайт http://www.dsmayak.com.ua
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Семена

Сообщение Лиона » 08 фев 2018, 18:31

А какие лучше взять гербициды https://rozetka.com.ua/gerbitsidi/c4633521/ для борьбы с сорняками на огороде?
Семена не успевают прорасти как эти вредители портят урожай, а пропалывать участок каждый день не получается - езжу на дачу только по выходным.
Изображение
Лиона
 
Сообщений: 1
Зарегистрирован: 08 фев 2018, 18:25

Re: Семена

Сообщение Владимир 61 » 08 фев 2018, 23:37

Хочете створити геноцид свого ж народу?

Світ проти гліфосату: чому забороняють найвідоміший пестицид та що з того Україні





Ігор Герасименко
аналітик ринку ЗЗР ІА "Інфоіндустрія"

Гліфосат - найвідоміший пестицид, або причина раку? Достеменно це невідомо, але його вже забороняють. Як це вплине на українських фермерів?

Над гліфосатом нависає загроза заборони у всьому світі. 23 жовтня 2017 року Європарламент проголосував за те, щоб до 2022 року даний пестицид заборонили в ЄС. Ще в 2015 році його визнали в США «умовно канцерогенним», або препаратом, який можливо викликає рак. І нехай остаточного рішення вчені ніяк дати не можуть, хвиля паніки і вимог заборонити препарати на основі гліфосату прокотилася по багатьох країнах. В ЄС не вщухають дебати з приводу того, чи варто забороняти даний препарат, фермери з вердиктом парламенту не згодні. У світі на даний момент гліфосат заборонили п'ять країн: Бельгія, Нідерланди, Аргентина, Шрі-Ланка і Мальта. Тепер до цього списку приєднаються все країни ЄС, а можливо і весь світ.

На даний момент пестициди на основі гліфосату щільно увійшли в систему землеробства більшості фермерів не тільки України, а й усього світу. Це один з наймасовіших гербіцидів за обсягами продажів. Гліфосат є гербіцидом суцільної дії, який дозволяє аграрію практично повністю очистити поле від будь-якої рослинності перед посівом основної культури. Також він застосовується для десикації (досушування) деяких культур. Але в світі його популярність посилюється завдяки генно-модифікованим культурам, які стійкі до даного типу гербіцидів, що дає аграрію більший простір для маневру при захисті рослин від бур'янів, а також додаткову економію на засобах захисту рослин та паливно мастильних матеріалів через значно меншу кратність обробок.

До чого це призведе?

Заборона гліфосату вдарить не тільки по компаніям, які його реалізували, а й за рівнем продажів ГМО-насіння сої, стійких до гліфосату. Також заборона спричинить за собою зменшення врожайності багатьох культур, а крім того збільшить пестицидне навантаження на ґрунт, адже гліфосат потрібно буде замінити іншими препаратами. (Для різних культур різна система захисту і різні препарати будуть замінювати гліфосат, тим більше в різних країнах зареєстровані різні препарати, і то, що є в США не обов'язково є у нас або в Бразилії, так що це дуже індивідуально. Для ГМО-сої гліфосат незамінний). Крім того, це спричинить за собою необхідність у збільшенні кількості обробок ґрунту, що призведе до погіршення родючості через ерозію. Також збільшиться собівартість продукції, ціна на яку і без того перебуває на досить низькому рівні, що спричинить за собою зменшення доходів фермерів.

Буде завдано чималих збитків заводам, що виробляють цей пестицид, особливо це торкнеться підприємств Китаю, які є найбільшими в світі постачальниками даного продукту. Але не залишаться в стороні підприємства США і ЄС, на чиїх територіях також зосереджені заводи, що випускають цей гербіцид. (Бельгія, Німеччина, Швейцарія)

Шукай кому вигідно

В першу чергу така ситуація вигідна компаніям, які не мають в своєму портфелі препаратів на основі гліфосату і ГМО-насіння, стійких до нього, але таких компаній не так вже і багато, наприклад, американська корпорація FMC. Також на тлі заборони гліфосату активізувалися політики, які на цій темі вирішили підняти собі голосів на майбутніх виборах. (В ЄС, у нас до цього поки не додумалися). Можливо від цього покращиться здоров'я населення, але це ще не доведено, дослідження все ще йдуть, і, в кінцевому підсумку, ще не відомо, хто виявиться прав.

Досліджень було проведено безліч, все суперечать один одному: одні вчені заявляють, що шкоди від гліфосату немає, інші ж навпаки заявляють про його шкоду. Такі розбіжність в результатах досліджень ставлять під сумнів неупередженість дослідників, в ЄС заявляють, що компанія Monsanto втручається в хід цих досліджень, тому на даний момент однозначної відповіді про шкідливість гліфосату немає.

Доля гліфосату в Україні

Чи можливо таке, що гліфосат заборонять в Україні? Звичайно можливо, особливо якщо ми вступимо до Європейського союзу, тоді ми будемо зобов'язані відмовитися від цього препарату. Але до вступу в ЄС, швидше за все, доля гліфосату буде вирішена позитивно, також, як і неонікотиноїдів, які заборонені в ЄС, але активно використовуються в Україні, або ацетохлору, який заборонений навіть у сусідній Росії, але у нас є одним з наймасовіших гербіцидів. Чи позначиться заборона гліфосату в ЄС на українських фермерах? Швидше за все так, якщо країни ЄС заборонять імпорт продукції, що містить гліфосат, то українському аграрію, націлений на європейський ринок, волею-неволею доведеться відмовитися від його використання, або шукати інші ринки збуту, а це час і гроші. Схожий приклад був з поставками черешні до Франції, яка заборонила імпорт цієї плодової культури, якщо в ній буде міститися диметоат.

Йдеться про вирощування абсолютно всіх культур, так як цей препарат входить в усі системи захисту основних польових культур, садових дерев (для обробки міжрядь), а також овочевих культур. Замінити гліфосат можна або збільшенням кількості обробок ґрунту, або застосовуючи ґрунтові (ацетохлор, прометрин, s-метолахлор і інші) і страхові гербіциди, дозволені для застосування на кожній культурі (їх дуже багато, перераховувати не буду).

Питання з гліфосатом є досить актуальним і нашим регуляційних службам слід уважно спостерігати за ситуацією, яка розвивається в світі, а також стежити за всіма дослідженнями, які проводяться над цим продуктом, і в разі якщо вина гліфосату буде-таки доведена і він буде визнаний канцерогенним, то його слід негайно заборонити в Україні, не дивлячись на ті втрати, які це спричинить за собою. Вони будуть в будь-якому випадку менше ніж загроза здоров'ю цілої нації.
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Семена

Сообщение Владимир 61 » 10 фев 2018, 19:47

Каталог насіння томатів за результатами сезону 2017 року. Вирощені за біодинамічними технологіями на оздоровленій землі (грунт пройшов оброблення БД препаратами і БД чаями три роки) з чітким дотриманням рекомендацій Марії Тун, є також в Андрія Івановича Зеленко з Дніпропетровщини.
У Yaroslav Kusyj ви можете придбати насіння, а також отримати відповіді по застосування біодинамічних технологій.
https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A% ... p8fn4NgB3I
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Семена

Сообщение Муслим » 25 фев 2018, 22:32

уже пора сеять
Аватар пользователя
Муслим
 
Сообщений: 3
Зарегистрирован: 20 фев 2018, 09:44

Re: Семена

Сообщение Владимир 61 » 20 мар 2018, 18:19

Попробуйте заказать прайс - найдёте дешевле и качественнее - пожалуйста - Вадим Леонидович десятки лет возит в Киев свои семена к нему всегда очередь - людей не обманешь - многие у него постоянные покупатели много лет.Пересылает по всему миру привозит много из зарубежных поездок для себя.

vadimchem@gmail.com
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Семена

Сообщение nairi » 13 апр 2018, 09:43

Беру семена в Зеленом Доме. Выращиваю баклажаны на продажу. Качественные семена баклажанов дают хороший урожай. Поначалу экономила, брала подешевле, но и урожайность была соответственная. Сейчас беру средней категории, все устраивает)
Аватар пользователя
nairi
 
Сообщений: 2
Зарегистрирован: 20 дек 2017, 09:47

Re: Семена

Сообщение Cvetovod » 23 апр 2018, 21:31

я у родителей беру семена)
Аватар пользователя
Cvetovod
 
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 18 янв 2018, 22:17

Пред.

Вернуться в Овощи

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 6