Сладкая выпечка

Re: Сладкая выпечка

Сообщение Владимир 61 » 03 сен 2018, 17:40

Изображение


Ингредиенты:
2,5-3 стакана муки
250 гр маргарина
300 гр Ингредиенты:
2,5-3 стакана муки
250 гр маргарина
300 гр сметаны
0,5 пакетика разрыхлителя

Рецепт приготовления быстрого печенья:
Сначала необходимо смешать все ингридиенты и оставить приблизительно на 30 минут в холодильник. Затем раскатать, выдавить стаканом кружки и обмакнуть в сахар. Выложить на противень и выпекать в духовке, разогретой до 180 градусов, до золотистого цвета.
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сладкая выпечка

Сообщение Владимир 61 » 07 сен 2018, 14:10

Пляцок “Пташине молоко”: дуже легко готувати


Изображение

СКЛАДОВІ

цукор ванільний – 1 ч.л.
цукор – 1 ст.
масло для змазування
борошно – 1 ст.
яйце – 4 шт.

Для глазурі:

шоколад темний (60% какао) – 150-200 г
масло вершкове – 50 г

Для крему:

масло вершкове – 300 г
картопляний крохмаль – 1 ст.л.
цукор ванільний – 3 ч.л.
цукор – 2 ст.
желатин в гранулах – 40 г
яйце – 10 шт.
молоко – 1 ст.

Приготування

Крок 1

Для тіста яйця збийте з цукром і ванільним цукром до білого кольору, додайте просіяне борошно і збийте до однорідності.

Крок 2

Глибоке деко рясно змастіть маслом, присипте борошном і вилийте в нього тісто шаром близько 1 см. Розрівняйте зверху ножем і спечіть в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці до золотистого кольору, 7-10 хв. Бісквіт готовий, коли зубочистка буде виходити з нього сухою. Готовий бісквіт остудіть і розріжте горизонтально на 2 половини.

Крок 3



Для крему відокремте білки від жовтків. Крохмаль розведіть в 1 ст. л. води. У глибокій жароміцної мисці розітріть жовтки з 1 склянкою цукру і ванільним цукром, влийте молоко, розмішайте, додайте крохмаль, збийте до однорідності, встановіть миску на водяну баню над каструлею з киплячою водою і варіть до загустіння. Остудіть, додайте розм’якшене масло і збийте міксером до пишноти.

Крок 4

Желатин залийте 150 мл води на 20 хв., потім прогрійте на водяній бані або мінімальному вогні, помішуючи, до розчинення; процідіть. Білки збийте з 1 склянкою цукру. У збиті білки швидко влити желатин тонкою цівкою при постійному помішуванні. Додайте приготовлений крем і ретельно перемішайте.

Крок 5

Одну половину бісквітного коржа укладіть в глибоку форму, залийте кремом, накрийте другим коржем і залиште застигати на 4-5 ч в холодильнику.

Крок 6


Для глазурі шоколад розтопіть з маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, дістаньте застиглий торт з форми і облийте його зверху і з боків. Дайте застигнути в холодильнику 1 ч і подавайте. Смачного!
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сладкая выпечка

Сообщение Владимир 61 » 10 сен 2018, 19:24

Нашвидкоруч готуємо тортик.


https://www.facebook.com/groups/1944913 ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сладкая выпечка

Сообщение Владимир 61 » 12 сен 2018, 14:42

Изображение


Пиріг з яблуками: рецепт приготування на молоці та сметані

Вчить 11.09.2018

Пиріг з яблуками – запашний десерт, який найкраще готувати в серпні, адже саме зараз триває сезон цих соковитих плодів. Такі пироги можна готувати на Яблучний Спас навіть якщо ви дотримуєтесь посту. Адже пекти пиріг з яблуками можна на молоці, сметані, а також на воді.

Для того, що пиріг був смачним та соковитим – беріть багато стиглих яблук. Зазвичай, в традиційному рецепті використовують близько кілограма яблук. Якщо вам здається, що шкірка тверда, то її краще зрізати при приготуванні. А щоб яблука не темніли при нарізуванні – полийте їх соком лимона.

LifeStyle24 пропонує приготувати пиріг з яблуками на молоці, сметані, а також пісний пиріг на воді, який можна приготувати на Яблучний Спас.

Рецепт пирога з яблуками на молоці

Інгредієнти:

– молоко – 240 мл;

– яйця – 2 шт.;
– дріжджі сухі – 1 ст. л.;

– сіль – 0,5 ч. л.;
– яблука – 6 шт.;

– цукор – 2 ст. л.;
– борошно – 640 г;

– олія – 3 ст. л.;
– цукрова пудра для подачі.

Рецепт приготування пирога з яблуками на молоці:

1. Розчиніть дріжджі в підігрітому молоці, залишіть їх на 5-10 хвилин. Потім додайте одне яйце, посоліть, додайте цукор.

2. Просійте борошно. Поступово всипайте борошно в молоко з дріжджами та замішайте тісто. У самому кінці додайте олію. Тісто накрийте тканиною, залиште на годину в теплому місці.

3. Четверть тісто відкладіть, іншу розкачайте на викладіть на деко. Якщо боїтесь, що тісто пристане – змастіть його вершковим маслом. Яблука наріжте тонкими слайсами та викладіть зверху на тісто. Посипте невеликою кількістю цукру.

4. Залишок тіста розкачайте, наріжте смужками. Укладіть зверху основи “ґратами”. Збийте друге яйце, намажте їм тісто, дайте трошки постояти. Прогрійте духовку до 200 градусів і печіть пиріг хвилин 25-30. Перед подачею дайте пирогу охолонути та посипте цукровою пудрою.

Рецепт закритого пирога з яблуками на сметані

Інгредієнти для тіста:

– 2 жовтки;
– 2 ст.л. сметани;

– 100 г маргарину;
– 75-100 г цукру;

– 1 ч.л. розпушувачу;
– 250 г борошна.

Інгредієнти для начинки:

– 1 кг яблук;
– 1 ч.л. кориці;

– 1 ст.л. крохмалю;
– 50-100 г цукру (залежно від смаку яблук);

– цедра з 1 лимона;
– 50 г білих мелених сухарів.

Рецепт приготування пирога з яблуками на сметані:

1. Яблука почистіть, наріжте тонкими слайсами і пересипте корицею, цукром та крохмалем. Додайте цедру лимона.

2. Борошно просійте через сито і змішайте з розпушувачем. Додайте до нього натертий на грубу терку маргарин та перемішайте. Також додайте туди цукор, сметану і жовтки. Замісіть тісто.

3. Розділіть тісто на 2 частини (одна має бути більша). Більшу частину розкачайте та викладіть на деко, формуючи невеликі бортики. Рівномірно посипте сухарями. Викладіть зверху начинку з яблук та кориці.

4. На начинку покладіть тонкий пласт тіста другої частини, бортики защипніть. Легенько проткніть верх виделкою та змажте білком від яйця. Випікайте при температурі 180-200 градусів до зарум’янення. Готовий пиріг присипте цукровою пудрою.

Рецепт пісного пирога з яблуками

Інгредієнти:

– великі червоні яблука – 3 штуки;
– цукор – 6 ст.л.;

– будь-які перемелені горіхи – 2 ст.л.;
– борошно – 3 склянки;

– чашка яблучного соку;
– кориця;

– олія – 70 грам;
– цукрова пудра та листочки меліси для прикраси.

Рецепт приготування пісного пирога з яблуками:

1. Очистіть два яблука від шкірки і насіння, подрібніть за допомогою блендера. Фруктову масу змішайте з корицею, половиною цукру і горіхами. Додайте в суміш олію. Перемішайте до стану однорідності.



2. До яблучно-горіхового пюре додайте просіяну муку та замішайте тісто. Цукор, що лишився, викладіть у невелику каструльку, додайте яблучний сік та залиште на середньому вогні до розчинення цукру.

3. Тісто викладіть на деко, на верх викладіть нарізані яблука та полийте зверху сиропом. Випікайте в розігрітій духовці 30-35 хвилин. перед подачею посипте пиріг пудрою та прикрасьте мелісою чи м’ятою.

Нехай смакує!
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сладкая выпечка

Сообщение Владимир 61 » 01 окт 2018, 14:47

Быстрое печенье без духовки

Изображение

Летом иногда так хочется порадовать семью чем-то вкусным, но включать духовку в такую жару не хочется. Быстрое печенье без духовки – прекрасный рецепт вкусной выпечки на сковороде, настоящий хит дачника. Печенье получается легкое и слегка рассыпчатое, очень похоже на творожное.

Благодаря удачно сбалансированным пропорциям простых компонентов, оригинальное тесто замешивается достаточно быстро и для тепловой обработки не требует дополнительного масла. Сметана прекрасно подойдет любая, я обычно беру десять — максимум пятнадцать процентов жирности. Используют только яичный желток, этого количества достаточно, но можно положить и белок, тогда потребуется немного больше муки.

Для приготовления такого волшебного лакомства вам понадобится не больше часа. Кстати, такое интересное тесто прекрасно сохраняет свои свойства при замораживании. Поэтому сделать его можно впрок и размораживать по мере необходимости.

Ингредиенты:

высококачественная пшеничная мука — 250 грамм; сода – ½ чайной ложки; небольшое куриное яйцо — 1 штука (понадобится только желток); рафинированное растительное масло — 3 столовых ложки; мелкокристаллический сахарный песок — 80 грамм; соль – щепотка; нежирная сметана — 3 столовых ложки.

продукты для печенья
Как приготовить быстрое печенье без духовки

Разбейте яйцо и отделите желток, белок используйте по своему усмотрению. Добавьте сметану и сахар.
яйцо и сметана добавление сахара

Влейте подсолнечное масло. Взбивайте венчиком до растворения сладких кристаллов.
вливаем растительное масло

Просейте муку через мелкое сито. Придайте соду, гасить ее не нужно.
всыпаем муку

Замесите податливое, эластичное тесто и выдержите 15-20 минут на холоде. Иногда времени для этого нет, тогда используйте заготовку сразу.
замешиваем тесто

Раскатайте колбаску и разделите на небольшие кусочки.
охлажденное тесто

По желанию, вилкой, молотком для отбивания мяса или колесиком для нарезания теста нанесите рисунок.
готовим заготовки для печенья

Выложите печенье на сухую разогретую сковороду на некотором расстоянии друг от друга.
готовим печенье на сковороде

Жарьте на слабом огне с каждой стороны примерно минуты 2-3. Румяное печенье подавайте к столу немного остывшим.

Кисель из свежих фруктов, желе или вишневый компот будут очень кстати. Приятного аппетита!

Взято из

https://sgushhenka.ru/vipechka/pechene-bez-duxovki.html
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сладкая выпечка

Сообщение Владимир 61 » 02 окт 2018, 14:13

Люба Школа з Lyubov Shkola.
Вчора о 10:52


Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Хліб: традиції приготування в давнину.

Калач приїсться, а хліб ніколи.

Загальновідомо,що хліб ми сприймаємо як один з найпростіших виробів і він присутній в нашому раціоні кожного дня. І, зазвичай, його приготування ми довіряємо спеціалізованому виробництву. Проте так було не завжди, в кожній родині готували хліб турботливі руки на всю сім’ю, сам процес був надзвичайно важливим, змістовним, а готовий продукт — здоровою їжею, яка наповнює силою та енергією.

Згідно з словником, хліб (зменшено-пестливі -хлібець, хлібчик) — харчовий продукт, що випікається з борошна або зернова культура; хліб-сіль — загальна назва харчів, їжа, вживається як ознака достатку та гостинності.

З давніх-давен наш народ пече хліб та ставиться до нього з особливою повагою. Вчинений, пухкий, як щоденний, зазвичай житній, так і обрядовий хліб, часто пшеничний, вважався особливим, культовим, а процес виготовлення та випікання — ритуальним, сповненим таємничої магії, закріпленій емпіричним досвідом пращурів. Цей продукт супроводжував людину протягом усього життя, через нього встановлювався невидимий зв’язок з Всесвітом, він був присутній при народженні, на посвятах, сватаннях, весіллях, уродинах, святах, з ним зустрічали гостей та проводжали в останній путь.

Хліб традиційно був великий — як зібраний урожай, круглий — як сонце, вишуканий та майстерно прикрашений коровай— як символ багатого та щасливого подружнього життя. В основі форми лежало коло, як найперше означення Сонця,звідси й різноманітні хлібні слова та назви: колосок, колобок, ко/а/лач, ка/о/лита.

Обрядовий хліб, такий як Великодній хліб, коровай, весняний хліб у формі пташок — це були справжні витвори мистецтва, які мали не стільки харчове, скільки ритуальне призначення.

Важко уявити традиційну етнічну слов’янську хату без хліба-солі на вишитому рушнику. Неймовірно широке поширення легенд, прислів’їв та приказок вкоренилися в нашому щоденному житті і передаються з покоління в покоління. Крихти віддавали домашнім тваринам, худобі, кидали в воду, спалювали або ставили на видному місці для птахів — щоб ті донесли їх у вирій. Нарізували буханку тільки до себе, з одного боку, впавший шматочок цілували, якщо дві хлібини зрослися в печі, то їх розламували над головою в дитини, що не може розговоритися, перевернутий в печі хліб віщував нещастя, якщо під спеченим хлібом мокро — чекали дощу, вимішувати тісто слід лиш в напрямку до себе, що родина була разом. Всім відома народна мудрість: “Хліб — усьому голова”, “Хліб та вода — козацька їда”, “Без хліба суха бесіда”. Хлібом не лишень благословляли, найстрашніші побажання - “Бог би тебе хлібом побив!” та “Щоб тобі довіку їсти хліб, спечений не маминими руками”.

Ще з дохристиянських часів дійшла до нас незмінна технологія випікання повсякденного та обрядового хліба. За звичаєм випічкою для потреб сім’ї займалися жінки. Тіста ні в якому випадку не могли торкатися люди, що обмивали покійних, гицелі, колії.

Випічка хліба — буденне заняття кожної української ґаздині, пекти можна було щодня, крім свят, п’ятниці та неділі, також в ці дні не можна сіяти борошно.

Особливе також ставлення до діжі, в якій замішували тісто — вона обов’язково жіночого роду (це рахували при покупці по клепках “діжа-діж” і останньою мала бути “діжа”), вимита ледь теплою водою та витерта гречаним сіном. З діжею пов’язували добробут родини, тому вона займала важливе місце в весільній церемонії:

«Обмін хлібами між родами молодого й молодої – це підстава договору. Він уже сам, властиво, рішає справу, все дальше – це церемонія. І тут, в церемоніях, хліб грає першу роль. Він не проста жертва богам – він свята річ, фетиш, бог («святий коровай»), який сам посвячує, стверджує і благословляє нове подружжя. Весільний обряд у важких умовах переселенського життя зводився до того, що молоду пару обводили навколо діжі, на котрій був положений хліб. Обряд цей у великій весільній драмі, де вона розгортується вповні, сходить на другий план, а тим часом він, очевидно, був колись центральним актом» [4, 132]

Традиційний український хліб замішаний на розчині, часто хмелевій. Хлібини після розстоювання ставили по черзі в піч, першу після випікання символічно віддавали предкам, вважалося, що пара з неї досягає Нави, потойбіччя.

Хліб їдять окремо, а також він є неодмінним додатком до основних страв. Щоб споживати екологічний, натуральний хліб, а також щоб уникнути непотрібних хімічних додатків і відчути справжній смак традицій, варто спробувати спекти його власноруч — адже це дуже просто. Головне, що слід завжди пам’ятати — окрім надійного та перевіреного рецепту під час приготування та випікання слід мати гарний настрій та позитивні думки.

Ліля Тяжка для Etnocook

Взято з

https://www.facebook.com/groups/8273667 ... highlights
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сладкая выпечка

Сообщение Владимир 61 » 02 ноя 2018, 21:22

Тістечка «Лимон»

Інгредієнти:

амарантове борошно — 400 грам;
цукор — 100 грам;
вершкове масло — 100 грам;
яйця — 3 штуки;
вода — 3 столові ложки;
лимон — 1 штука;
цукрова пудра для посипання.
Приготування:

Відокремте білки від жовтків. В даному рецепті нам будуть потрібні тільки останні. Також зніміть з лимона шкірку — саме вона і піде в страву.

Тепер замісіть тісто з цукру, масла, дрібно нарізаної цедри лимона, теплої води, двох жовтків і, звичайно ж, борошна. З отриманої маси необхідно сформувати невеликі кульки. Якщо хочете, щоб форма тістечка більше відповідала його назві, робіть ці кульки продовгуватими.

Змастіть деко олією і викладіть на нього підготовлені тістечка. Випікати «Лимони» потрібно на потужності вище середньої всього 5 хвилин. Після вказаного часу дістаньте деко з духовки, змастіть кульки жовтком, який залишився, присипте цукровою пудрою і відправте пектися ще на 2-3 хвилини.

Тістечка «Нічка»

Інгредієнти:

амарантове борошно — 100 грам;
вершкове масло — 70 грам;
цукор — 3 столових ложки;
какао — 1 столова ложка;
цукрова пудра — 2 столові ложки;
кава — 1 столова ложка.
Приготування:

Відправте у велику миску борошно, какао, цукор і масло. Розітріть все перераховане до пишної маси. З отриманого тіста сформуйте кульки, трохи приплюсніть їх. Тепер залишилося застелити деко пергаментом і викласти на нього тістечка.

Випікати «Нічку» потрібно протягом 40 хвилин в духовці з температурою 180-200 градусів. Коли тістечка приготуються, вийміть їх з духовки і дайте охолонути.

Приготуйте каву так, як звикли. У невеликій мисці збийте вершкове масло, цукрову пудру і каву. Далі намажте половину тістечок кремом, який вийшов і з’єднайте з половиною. На завершення посипте цукровою пудрою.

Такі тістечка ідеально підходять як для звичайного щоденного меню, так і в якості святкової страви. Повірте, смак і оригінальність «Нічки» оцінять навіть найвибагливіші гості!

Галети з амаранту

Інгредієнти:

амарантове борошно — 500 грам;
яйця — 2 штуки;
кукурудзяний крохмаль — 300 грам;
маргарин або вершкове масло — 100 грам;
сіль — 20 грам;
дріжджі — 15 грам;
ванільна есенція — 2 краплі.
Приготування:

Почніть з того що змішайте кукурудзяний крохмаль з дріжджами. Постарайтеся домогтися однорідного кольору. В окремій мисці змішайте сіль і масло. Додайте до них яйця і амарантове борошно. Робіть все це поступово, щоб не утворювалися грудки. Замісіть тісто. В отриману масу влийте трохи ванільної есенції.

Окремо на сухій сковороді обсмажте суміш дріжджів і крохмалю. Додайте все в миску до тіста. Ще раз вимісіть його. Тепер залишилося розкачати пласт і вирізати з нього формочками різні фігури. Звичайно, можна обійтися і склянкою, але якщо у вашій родині є діти, їм куди більше сподобається печиво у вигляді зірочки або сердечка, наприклад.

Випікати галети необхідно при температурі 180 градусів на промасленому деку. Готовність можна визначити за появою на печиві золотистої скоринки.

Амарантові галети сподобаються практично всім, адже вони ароматні, хрусткі і, що важливо, корисні. Вони не тільки ідеально доповнять величезну кількість страв, а й самі по собі стануть відмінним пригощанням.

Досвідчені господині кажуть, що дані галети прекрасно підходять до пива в якості замінників таких шкідливих чіпсів!

Тістечка «Ласощі»

Інгредієнти:

амарантове борошно — 400 грам;
какао — 4 чайні ложки;
натуральна мелена кава — 0,5 столової ложки;
вершкове масло — 100 грам;
цукрова пудра — 1 столова ложка;
ванілін за смаком.
Приготування:

Змішайте каву, какао і борошно до утворення маси однорідного кольору. Тепер додайте в цю ж миску ванілін, цукрову пудру і вершкове масло. Замісіть тісто. Його консистенція повинна бути і не рідкою, і не сильно густою. Краще, якщо маса не буде липнути до рук. Готове тісто необхідно на 60 хвилин відправити в холодильник.

Після години дістаньте тісто і сформуйте з нього кульки. Далі потрібно викласти їх на деко (не забудьте попередньо застелити його пергаментом) і злегка прим’яти виделкою. Випікайте тістечка до готовності при температурі 150-180 градусів.

Ці ласощі має особливо сподобатися дітям. Але і дорослі точно не відмовлять собі в задоволенні спробувати такі незвичайні тістечка.

Печиво «Родзинка»

Інгредієнти:

амарантове борошно — 400 грам;
яйця — 2 штуки;
маргарин або вершкове масло — 100 грам;
будь-який мед — 40 грам;
молоко — 100 грам;
родзинки — 30 грам.
Приготування:

Змішайте мед і вершкове масло, поставте їх на водяну баню і розтопіть. Відправте остуджувати. Коли маса повністю охолоне, збийте в неї 2 яйця і ретельно все перемішайте. Тепер тонкою цівкою влийте в миску молоко і ще раз все перемішайте.

В отриману масу необхідно частинами всипати добре просіяне борошно і родзинки.

Застеліть деко пергаментом або спеціальним папером для випікання і викладіть на нього столовою ложкою печиво. Випікати все необхідно 25-30 хвилин при температурі 150 градусів.

Ця страва ідеально підходить в якості десерту до чаю. Причому вживати його можна всім: і дорослим, і дітям, і навіть алергікам. Мало того, в даному печиво присутні родзинки. Чим не додаткове джерело вітамінів!

Печиво «Для стрункості»

Інгредієнти:

амарантове борошно — 200 грам;
борошно з пшеничних висівок — 50 грам;
житнє борошно — 100 грам;
яйця — 2 штуки;
маргарин — 50 грам;
розпушувач для тіста — 5 грам;
цукрозамінник — 25 грам;
ванілін — 5 грам.
Приготування:

Пшеничні висівки за допомогою міксера перетворіть в борошно. У мисці змішайте амарантове, житнє і висівкове борошно. Додайте до борошна розпушувач. Все перемішайте, просійте і відставте в сторону.

Ще раз озбройтеся міксером і з його допомогою збийте маргарин з ваніліном і будь-яким цукрозамінником. Відокремте в одному яйці жовток від білка. Останній збийте до однорідної піни і додайте в нього ще одне яйце. Ретельно все перемішайте.

Тепер збиті яйця додайте в маргаринову суміш, перемішайте. Далі всипте сюди масу з борошна. Замісіть тісто і сформуйте з нього кульки, які за розміром будуть трохи більшими, ніж волоський горіх.

Ці кульки відправляємо на деко, яке попередньо застелене пергаментом. Випікати печиво потрібно приблизно півгодини при температурі 170 градусів. Коли кульки підрум’яняться, можна діставати їх з духовки. Остудіть.

Подавати таку печиво найкраще до чаю або кави для схуднення. Разом вони не додадуть вам практично ніяких калорій.

Звичайно, тим, хто піклується про свою фігуру, краще уникати випічки. Але хіба таке можна уявити? Замість того щоб мучити себе, спробуйте приготувати цей низькокалорійний, але смачний рецепт. Вам сподобається!
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сладкая выпечка

Сообщение лафФфонька » 09 ноя 2018, 19:50

Популярное восточное блюдо пахлава мой рецепт
Изображение
Ингредиенты
Яйцо - 1 шт.
Мука - 250-300 гр.
Вода или молоко - 70 мл
Сливочное масло - 1 столовая ложка с горкой
Соль - щепотка
ДЛЯ СИРОПА:
Вода - 100 мл
Сахар - 100 гр.
Лимон - 1 столовая ложка
Мед - 1 чайная ложка
ДЛЯ СМАЗЫВАНИЯ ТЕСТА:
Сливочное масло - 60 гр.
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Грецкий орех - 100 гр.
Фисташки - 100 гр.
Сахарная пудра - 80 гр.

В казан налить воды, насыпать сахар, разрезать лимон на две половины, выдавить сок и поставить на огонь до полного растворения сахара. Сироп должен получиться густым и сладким с лимонным вкусом.
Пока в казане готовится сироп, нужно приготовить тесто, насыпать муку на доску и сделать в муке углубление. Туда разбить яйцо, соль, размягченное масло и начать месить тесто. Затем добавить немного воды, продолжать замешивать тесто.
Тесто месить до такого состояния, чтобы оно было пластичным. Дать тесту 20 минут отдохнуть.
После приготовления теста, нужно подготовить начинку. Грецкий орех и фисташки, очищенные от скорлупы, порубить на небольшие кусочки (можно сделать это на блендере). Смешать с сахарной пудрой.
Сливочное масло растопить и смазать противень. Тесто разделить на 8 шариков размером с яйцо. Раскатать каждый шар теста, чтобы оно получилось толщиной с листик тетради, то есть максимально тонко, насколько это возможно.
Положить на противень раскатанное тесто от 1 шарика и смазать сливочным маслом. Сверху выложить тонкий слой начинки из орешков и сахарной пудры. Покрыть другим пластом теста. Тоже проделать с остальными частями теста. Выложить пласт теста, смазать сливочным маслом, посыпать начинкой и т. д.
Пахлаву нарезать по диагонали, ромбами. Это нужно для того, чтобы позже выпечку полить сиропом и пропитать пахлаву. Поставить в духовку на 30-40 минут, при температуре 200 градусов.
Поставить в духовку на 30-40 минут, при температуре 200 градусов.
После готовности, полить ранее приготовленный остывший сироп на пахлаву. Поверхность посыпать порубленными фисташками. Оставить пахлаву пропитаться. Подавать к чаю. Приятного аппетита!
лафФфонька
 
Сообщений: 9
Зарегистрирован: 14 фев 2018, 11:03

Re: Сладкая выпечка

Сообщение Владимир 61 » 03 дек 2018, 19:03

Готуємо старанку затирку.

https://www.facebook.com/molodlem/video ... 657838591/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Сладкая выпечка

Сообщение Lada » 02 янв 2019, 15:54

Очень вкусный рецепт торта.
Торт "Спартак"
Изображение
Сколько бы всякой вкусной выпечки вы не приготовили, все равно торт "Спартак" останется самым вкусным и любимым десертом. Нереально вкусный шоколадный медовик с масляно-заварными кремом, настолько нежный, что можно есть торт "губами".
Продукты
Для коржей:
Мука (просеять) - 400-450 г
Яйца - 2 шт.
Молоко - 6 ст. л. (90 мл)
Сахар - 200 г
Масло сливочное (мягкое) - 100 г
Какао (темное) - 50 г
Мед жидкий - 3 ст. л.
или мед густой - 90 г
Сода пищевая - 1 ч. л. (5 г)
*
Для крема:
Молоко - 400 мл
Яйца - 2 шт.
Пудинг (сухая смесь) (можно заменить крахмалом) - 1 пакетик (40 г)
Сахар - 150-200 г
Ванильный сахар - 10 г
Масло сливочное (мягкое), для взбивания - 250 г
*
Для глазури (помадки):
Какао (темное) - 30 г
Сахар - 100 г
Молоко - 75 мл
Масло сливочное (мягкое) - 50 г

Для начала нужно просеять через сито половину порции муки.
Просеять муку вместе с какао.
Затем хорошо перемешать.
В небольшой кастрюле яйца растереть с сахаром. Туда же добавить молоко, натуральный мед и размягченное сливочное масло.
Эти ингредиенты хорошенько перемешать и поставить на средний огонь. Постоянно помешивая, довести до горячего состояния.
Как только сахар и сливочное масло растворятся, добавляем соду и быстренько перемешиваем. Масса начнет пенится и сильно увеличится в объеме. Держим кастрюльку с содержимым на маленько огне еще примерно 2-3 минуты, постоянно помешивая. После этого снимаем с огня и даем 3-4 минуты остыть.
Затем понемногу добавляем смесь в муку, смешанную с какао. Сначала перемешиваем ложкой, так как смесь будет горячей.
На присыпанный мукой стол выложить теплое тесто, постепенно добавить остальную муку и замесить руками эластичное и мягкое тесто. При необходимости можно добавить еще муку, но не нужно добавлять слишком много муки при замесе. Масса из теста слегка будет похожа на пластилин, тесто должно получиться мягкое, упругое и немного липкое.
Тесто скатать в жгут и разрезать на 8-9 равный частей. Накрыть пищевой пленкой, чтобы тесто не твердело и не засыхало. Поставить тарелку с тестом на кастрюльку с теплой водой, тогда с ним легко будет работать, иначе его практически невозможно будет раскатать.
Каждый кусочек теста раскатать в круг на присыпанной мукой столешнице или прямо на пергаментной бумаге.
Сверху на тесто положить тарелку или форму нужного диаметра (22-24 см) и обрезать по форме. Обрезки теста можно оставить, чтобы потом украсить ими бока торта.
Раскатанное тесто наколоть вилкой и испечь корж в заранее разогретой до 180 градусов духовке 5-7 минут.
Таким образом выпечь все остальные коржи для шоколадно-медового торта. После выпечки готовым коржам дать полностью остыть.
Приготовить заварной крем для торта, с пудингом. В кастрюле соединить пакетик пудинга (можно заменить тем же количеством крахмала) с сахаром и ванильным сахаром. Добавить яйца и растереть венчиком в однородную смесь. Добавить понемногу теплое, но не горячее молоко и хорошо размешать массу венчиком до однородного состояния.
Поставить кастрюлю с содержимым на небольшой огонь, непрерывно перемешивать массу венчиком, особенно на дне кастрюли, чтобы избежать образования комков. Как только заварной крем загустеет и начнет закипать, выключить огонь и снять с плиты.
Перелить заварной крем в чистую посуду, накрыть пищевой пленкой так, чтобы пленка легла прямо на поверхность крема. В таком виде оставить крем охлаждаться до комнатной температуры!
Мягкое сливочное масло взбить миксером до пышной светлой массы, это займет примерно 5-6 минут. Не прекращая взбивания, понемногу, примерно по столовой ложке, добавить охлажденный до комнатной температуры заварной крем и взбивать до однородного состояния.
Приготовить шоколадную глазурь для торта. В кастрюльку добавить сахар, просеянное какао, влить молоко и хорошо перемешать. Поставить на медленный огонь и варить до загустения. После того, как масса закипит, помешивая, держать глазурь на огне еще 1-2 минуты.
Затем снять с огня и в еще горячую помадку добавить сливочное масло, размешать до полного растворения масла. Затем дать немного шоколадной глазури остыть.
Сборка торта "Спартак".
Блюдо для торта промазать кремом. Выложить первый корж, смазать приготовленным кремом, накрыть вторым коржом и так собрать весь шоколадно-медовый торт с масляно-заварным кремом.
Сверху положить верхний корж и залить теплой шоколадной глазурью, аккуратно распределить по коржу. По желанию, торт можно украсить измельченной крошкой от обрезков коржей.
А можно оставить так, как есть, или придать тортику большей красоты, украсив фруктами, ягодами или орнаментом из оставшейся шоколадной глазури.
Оставить шоколадный торт "Спартак" на 3-4 часа при комнатной температуре, чтобы коржи успели хорошо пропитаться кремом. Затем поместить на ночь в холодильник, тогда срез торта будет аккуратным.
Торт "Спартак" готов.
Приятного аппетита и удачной вам выпечки!
Lada
 
Сообщений: 258
Зарегистрирован: 02 апр 2012, 16:38

Пред.След.

Вернуться в Оригинальные рецепты

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 6