Ми зібрали добірку з смачних салатів. Вибирай на свій смак!
Салат «Загадка»
складові
Твердий сир – 150 гр
Ковбаса сирокопчена – 200 гр
Морква сира – 1 шт
Часник 2 зубки
Сіль і майонез.
На млинці:
Яйце куряче – 4 шт
Крохмаль – 1.5 ст.ложки
Приготування
Спочатку випікаємо млинці. Для цього збиваємо яйця з крохмалем, солимо до смаку. Виходить -5 млинчиків.
Даємо охолонути млинцям, ріжемо їх на маленькі смужки. Твердий сир і сиру моркву натираємо на крупній тертці. Ковбасу нарізаємо тоненькою соломкою. У салатник з’єднуємо і перемішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом з часником. Салат повинен настоятися хвилин 30.
Салат «Ніжний»
Готую його часто, він не тільки дуже смачний, але і не дорогий. Рекомендую!
складові
Шинка – 300 гр
Огірок – 2 шт
Яйця курячі – 3 шт
Сир- 50 гр
Часник – 2 зубки
Сіль за смаком
майонез
Приготування
Огірки, шинку ріжемо соломкою, сир тремо на тертці. Яйця варимо, чистимо, тремо на тертці. Додаємо пропущений через прес часник, солимо, перчимо, заправляємо майонезом. Перемішуємо і подаємо до столу.
Салат «Тиждень»
Салат гарний у будь-який день тижня! Та хоч кожен день весь тиждень його робіть і їжте!
складові
Капуста – 1 невеликий качан
Морква – 2 шт
Крабові палички – 1 упаковка
Майонез – за смаком
приготування
Дрібно нашаткувати капусту, перетерти з сіллю. Натерти на дрібній тертці моркву. Нарізати крабове м’ясо. З’єднати всі продукти в глибокому салатнику. Додати майонез і перемішати. Не забудьте трохи посолити.
Салат «90 – 60 – 90»
Цей салатик я в перший раз спробувала в кафе. Він мені так сподобався, що прийшовши додому, я його тут же приготувала.
складові
Грудка куряча – 1 шт
Броколі – 1 пачка, приблизно 0,5 кг
Огірки мариновані середнього розміру – 6-7 шт
Майонез легкий
Сіль – щіпка
Приготування
Підготовлену курку відварюємо в підсоленій воді до готовності
Брокколі заливаємо окропом на 10 хвилин. Остиглу курку поділяємо на волокна, броколі ріжемо не дуже дрібно. А, ось огірки – дрібно. Все разом з’єднуємо і заправляємо майонезом
Салат з баклажанів, маринованої цибулі та яєць
Цей салат подобається абсолютно всім, і навіть тим, хто до баклажанів байдужий. Ваші гості будуть в захваті!
складові
Баклажани – 500 гр
Яйце куряче – 4 шт
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Майонез або сметана
Гірчиця зернова – за смаком
Оцет 6-9% – 1 ст. ложка
Сіль – 1 ч. Ложка
Цукор – 1 ч. Ложка
Олія для смаження
Приготування
Яйця зварити, баклажани помити. Баклажани порізати соломкою, скласти в миску, посолити і залити холодною водою. Дати постояти 10-15 хвилин. Тим часом, почистити цибулю, порізати тонкими півкільцями. Додати сіль, цукор, оцет, залити водою. З баклажан злити воду, добре їх віджати. Потім обсмажити на олії.
Яйця нарізати соломкою. З цибулі злити воду. Змішати баклажани, мариновану цибулю і яйця. Додати домашній майонез за цим рецептом і гірчицю. Пробуйте на сіль, якщо солі мало, посоліть. Подавати салат можна в салатник або викласти в кільце для салатів. Це вже як вам більше подобається, все одно все з’їдять до грама.
Смачного!
Взято з
https://shponder.com/%D0%BF%D1%96%D0%B4 ... %81%D1%82/