Поделись новостями

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 25 окт 2018, 11:58

Tatiana Sitnik поширила допис.
Адміністратор · 22 жовтня о 16:32
Оголошується #НасіннєвийЧелендж! Цього разу - про конкретну рослину та про саджанці від прямого постачальника! :)
#Актинідія - чагарникова ліана з рясним щорічним плодоношенням (цього року до 40кг смачних соковитих ягід з куща). Це смачна (для мене на смак щось між агрус+полуниця+ківі), лікарська, декоративна і плодова рослина!
Звертайтесь до пані Надії Василівни Скрипченко, +380503586404, Національний ботанічний сад
імені М. М. Гришка НАН України. Відділ акліматизації плодових культур.

Запитуйте у Надії Василівни про сортовий асортимент жіночих рослин актинідії до однієї чоловічої рослини, - купуйте колекцію!

По ціні ягід в продажу: В Італії це ягоди Nergi, 2,5-3 євро за 125гр. В Україні на теренах інтернет 70-200грн/кг, в магазині Ботанічного саду імені ММГришка 50грн/кг.

Також для свого саду питайте про саджанці барбарису, ожини канадської, лимонник та виноград!

Взято з

https://www.facebook.com/groups/organic ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 01 ноя 2018, 14:12

Імпак» заклала перший в Україні сад горіху пекан. Про це з посиланням на керівника компанії Сергія Малиновсього повідомляє seeds.ua.

За його словами, мова про «золоту жилу» чи амбітний бізнес-проект не йде. Горіхівництво — не той вид діяльності, де можна швидко заробити. Плодоношення саду необхідно чекати років 7.

Однак будь-який горіховий проект провальним не буде. «Світова ціна на ринку нелущенного горіха становить мінімум долар. Таким чином, гектар саду при будь-якому розкладі може давати $1-2 тис. чистого прибутку», — підраховує Малиновський.

Всього під різними горіхами у «Імпак» 80 гектарів. Вирощують молдавську, українську та європейську селекцію.

Відзначимо, що спроби вирощування горіха пекан і раніше приймалися в Україні. Він значно вище цінується і коштує дорожче волоського горіха. Однак фермери побоюються закладати промислові сади через кліматичні особливості — плоди не завжди встигають дозріти.

«Щоб горіх досягл зрілості, необхідна середньодобова температура плюс 10 градусів і щоб не було заморозків до листопада. А такі умови створюються природою не щороку — приблизно раз на чотири-п’ять років», — цитує «Ореховод» Віктора Жадана, старшого наукового співробітника з селекції та насінництва.

Зараз, наприклад, на території Ізмаїльського лісового господарства є дерева пекана, які ростуть вже більше 60 років, додає видання. А в цілому вони можуть плодоносити і всі 300 років.
https://agroday.com.ua/2018/11/01/speka ... hiv-pekan/Взято з
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 19 ноя 2018, 12:09

МІНФІНІК: на півдні України вирощують китайський фінік, одне листя якого коштує 130 грн за 100 грамів
17.11.2018123


На півдні України успішно культивують тропічну культуру зізіфус або китайський фінік. Насадження є при Херсонському аграрному університеті, а також у дослідному господарстві «Новокаховське» Інституту рису НААН, повідомляє «Агро-Юг».

Іван Мринський, декан агрономічого факультету ХАУ, розповідає, що рослини досить продуктивні і не потребують обробки засобами захисту.

Дерева розпочинають вегетацію пізно — після 20-х чисел травня, тому весняні приморозки їх не пошкоджують. Квітнуть у червні, доволі тривало.

Через пізню вегетацію може здатися, що рослина не прижилася. Але такий висновок слід робити не раніше кінця травня-початку червня, радить Мринський.

Аби зручніше було збирати врожай, дерева варто підрізати, не пускати гілки вгору. «І для нього немає проблем, де рости. Він не вибагливий», — додає агроном.



Саджанці зізіфусу краще висаджувати рано навесні. Якщо вони придбані з осені, то фахівці радять перетримати їх протягом зими у тимчасовому контейнері, пересадивши у вологий пісок чи в ґрунт. При осінній посадці може вимерзнути практично вся надземна частина.

Ціна на саджанці зізіфусу в Україні коливається від 70 до 350 грн залежно від віку дерева. Недешево продають і плоди: кілограм сушеного зізіфуса вартує 250 грн, в’яленого – 90 грн. А сушене листя пропонують по 65 грн за 50 грамів

Взято з
https://agroday.com.ua/2018/11/17/na-pi ... 00-gramiv/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 19 ноя 2018, 12:50

ЛИС
21
Цікавить
Безкоштовний МК "Цукерки для вашего бізнесу"
Ср 11:00 · Всеукраїнська асоціація кондитерів / Ukrainian Confectioners Association · Kyiv, Ukraine
Dmitry цікавиться
21 листопада о 11:00 ми проведемо БЕЗКОШТОВНИЙ майстер-клас "Цукерки для вашого бізнесу" за підтримки Master Martini.

Ви займаєтесь виробництвом шоколадних цукерок?
Або тільки плануєте займатися цим професійно?

За підтримки нашого партнера - компанії Master Martini, ми розкажемо як вийти на новий рівень у виробництві цукерок, та ввести їх у асортимент вашого бізнесу.

Протягом майстер-класу приготуємо:
- цукерки з фундучним праліне
- цукерка з фісташковою пастою
- цукерка з полуничним смаком
- бонусний рецепт

Безкоштовна участь за умови реєстрації за посиланням:
https://goo.gl/forms/nr4xUQvOohTuQ2mu1

Місце: Кондитерський простір Всеукраїнської Асоціації Кондитерів, ТЦ Глобус, 2 лінія, 1 поверх
тел. 067 123 75 67
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 20 ноя 2018, 09:50

Юридична сотня з Volodymyr Poltavets.Вподобати сторінку
17 год
Для ветеранів, які мають земельні питання ми пропонуємо чудову можливість отримати безкоштовну особисту консультацію у юриста-волонтера Юридичної Сотні Volodymyr Poltavets, який люб'язно погодився прийти до нас у Veteran Hub.
22 листопада з 12:00 до 15:00.
м. Київ, Ю. Іллєнка 42 (колишня Мельникова), 20-й поверх, Veteran Hub
‼ Прийом лише для тих, хто зареєструється у гугл формі https://goo.gl/forms/oej4QONgIqra7Ac42
‼ Будь ласка, зверніть увагу - реєстрація у коментарях не приймається.
Володимир Полтавець - висококваліфікований юрист, який має великий досвід з вирішення земельних справ. Він багато років є юристом-волонтером Юридичної Сотні.

Взято з
https://www.facebook.com/groups/1483066 ... p_activity
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 20 ноя 2018, 15:07

Своя ніша: як заробити на розведенні равликів та жаб
ІНШЕ СВОЯ НІША ЕКСПЕРТИЗА
Коментарі0
фото: landlord.ua
Українські жаби та равлики користуються попитом за кордоном. Вони не дуже популярні вдома, проте дуже перспективні, розповідає Іван Шпак, аналітик компанії Pro-Consulting.

За останні чотири роки ринок українських равликів виріс в сто раз, свідчить зростання експорту. Популярність цього виду бізнесу пояснюється високою додатковою вартістю, а також тим, що для вирощування великої кількості равликів потрібні невеликі площі.

Щорічне споживання равликів на світовому ринку перевищує 120 тисяч тонн, а пропозиція покриває попит тільки на 60-70%. Найвідоміші види равликів для розведення в Україні - ХЕЛІКС і Ахатина. Розведення равликів починається з покупки маточного стада, середня оптова ціна якого не менше 3-4 євро за кілограм (від 1000 кг), для отримання стабільного виводка в стаді має бути мінімум 500 равликів. Багато виробників радять шукати їх в Польщі, тому що там виробництво равликів знаходиться на більш розвиненому рівні. До того ж, близьке географічне розташування знижує ризики загибелі равликів і витрати на транспортування.

Як у жаб, так і у равликів існує два варіанти розведення: натуральний (загінний) і тепличний. Загінний спосіб передбачає розведення равликів на відкритому повітрі. Витрати передбачають покупку кормів і матеріалів для огорожі. Однак, крім плюсів (незначних витрат), мінусами є те, що молюсків необхідно захищати від хижаків, складніше контролювали вологість місця, де вони вирощуються. Цей спосіб більше підходить для розведення равликів в теплий період, з квітня по вересень.


У облаштованих теплицях розводити равликів можна цілий рік, однак необхідні додаткові інвестиції в обладнання. Для маточного стада в 750 особин необхідно 4 кв. м закритого приміщення для самого стада, 8 кв. м приміщення для інкубації яєць і молодняку, пластмасові бокси для утримання дорослих равликів маточного стада, металеві стелажі, а також вольєр для вирощування основного стада.

Основний раціон равликів - зелень. Крім цього, їх необхідно підгодовувати крейдою, кукурудзою, комбікормами і сухим молоком. Також не зайвим буде спеціальний корм для равликів, особливо в зимові періоди.

На світовому ринку Франція є основним імпортером і експортером (реекспорт) равликів. Загалом європейський ринок споживає близько 60% всіх равликів в світі.

За 2017-6 міс. 2018 року на Литву довелося більше 80% всього експорту українських равликів, що становить близько 87% всього обсягу виробництва. У Литві равликів готують для подальшої обробки і продажу їх на європейські ринку у вигляді готових страв або заморожених напівфабрикатів.

Висока популярність равликів на європейському ринку, велика додана вартість кінцевого продукту і оптимальні кліматичні умови для їх вирощування створили в Україні необхідні умови для подальшого розвитку даного виду бізнесу.


У ціновому плані на ринку України спостерігається суттєва різниця між експортними цінами на живих заморожених равликів і готовими стравами з равликів від виробників на внутрішньому ринку. Середня експорту ціна становив 1,1 дол. США за кілограм, в той час як ціна на готові страви з равликів (ескарго) могли бути вище в 10-20 разів.

Серед унікальних делікатесів значне місце займає і жаб’яче м'ясо. В Україні жаб'ячі лапки не вважають популярним і поширеним продуктом, продаються вони здебільшого в рибних магазинах, де так само представлені і інші делікатесні види морепродуктів і м'яса. Як і равликів, готові жаб'ячі лапки подають в ресторанах з європейською і екзотичною кухнею. Незважаючи на низьку популярність, виробництвом жаб'ячих лапок Україна займалася ще в 70 роках. Ферми з їх вирощування знаходилися в західних і південних регіонах країни. Імпортерами в той час були країни південної Європи, в основному Франція. У той час ціна на цей делікатес була в кілька разів вище, ніж на дорогі види риб. Щорічний обсяг експорту становив до 100 тонн.

Сьогодні такого значного внутрішнього вирощування вже немає. Більша частина попиту на жаб'ячі лапки в Україні задовольняється ​​імпортною продукцією. Продукція українських виробників представлена ​​дрібними фермами, однак високий рівень споживання жаб'ячих лапок в країнах ЄС на ряду зі скороченням популяції в усьому світі, відроджує інтерес українських підприємців до відкриття більших жаб'ячих ферм сьогодні.

фото: dsnews.ua

Тож основний попит на жаб'яче м'ясо доводиться на європейські країни, де даний продукт вважається делікатесом. У східних країнах (Китай, В'єтнам та інші), жаб'яче м'ясо продається в маленьких і великих супермаркетах поряд з іншими видами м'яса і риби, однак ціна на них також висока. У східних країнах середня вартість свіжого м'яса 3.5-4 USD \ кг. Тоді як вартість жаб'ячих лапок в роздріб починається від 7 USD \ кг., Середні оптові ціни 5-7 USD \ кг.

Якщо розглядати географію імпорту жаб'ячих лапок в Україні, то 98% продукту в замороженому вигляді імпортується з Індонезії, інша частина імпортних поставок припадає на жаб'ячі лапки з Франції. Велика частка жаб'ячих лапок з Індонезії в першу чергу пояснюється низькою вартість при однаковому рівні якості продукції. На Індонезію припадає близько 84% поставок жаб'ячих лапок в країни ЄС, де основними їх споживачами є Бельгія, Франція і Нідерланди.

В Україні жаб'яче м'ясо не має особливої популярності і представлено виключно як делікатесний продукт, який подають в ресторанах європейської або екзотичної кухні. Тож виробники жаб співпрацюють з великими продуктовими магазинами та ресторанами в Україні, але здебільшого вирощують їх на експорт. Через скорочення популяції жаб у всьому світі, зокрема, в найбільших країнах-виробниках (Індонезії, Китаї і В'єтнамі), попит на українські жаби росте.

Взято з

http://agravery.com/uk/posts/show/svoa- ... DdXy0VQy0I
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 20 ноя 2018, 17:20

Виставка фіалок м. Київ

з 29.10- 3 .11 Водолечебница Попудренко 34 з 10.00 до 18.00
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 20 ноя 2018, 21:12

В Украине начали производство бальзамического уксуса
07.11.2018
| УкрАгроКонсалт
Семейная винодельня «Колонист» (Одесская область) начала выпускать бальзамический уксус «Бессарабико». Об этом сообщили в компании.

«Мы - первые производители бальзамического уксуса в Украине», - подчеркнула совладелица винодельческие «Колонист» Алла Плачков.

Бальзамический уксус - это органический продукт, в котором сохранены все полезные микроэлементы и свойства, присущие классическим итальянским бальзамико. Нюансы технологии приготовления уксуса представители «Колонист» изучали в Италии.

Основой бальзамического уксуса является высококачественный виноградный сок. «В производстве украинского бальзамического уксуса использована как классическая, так и неклассическая технология производства известного бальзамико из Модены». - заметила Алла Плачков.

Одним из секретных ингредиентов для получения уникального вкуса украинского бальзамико стал мед.

Срок выдержки бальзамического уксуса составляет минимум три года. Лучшие сорта бальзамического уксуса могут выдерживать до 100 лет и более.

Первый уксус украинский производитель залил в бочки с разного дерева четыре года назад.

«Колонист» привез в Украину и задокументировал технологию производства бальзамического уксуса. Компания самостоятельно подготовила все документы и технические инструкции для того, чтобы ввести новый продукт питания в стране. На подготовку законодательной базы «Колонист» потратил больше года.


AgroTimes
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 21 ноя 2018, 17:30

НОВИНИ
154
21.11.2018
На Луганщині чоловік будує бізнес на виготовлені еко-чіпсів


Андрій Жуков — мешканець Луганської області, який у своєму селі заснував унікальне виробництво. Він власноруч готує еко-чіпси, які не шкодять здоров’ю, пише «Агро-Центр».
Разом з родиною до села Булавинівка, що у Новопсковському районі чоловік переїхав чотири роки тому, у 2014 році. Зайнявся виготовленням корисних чіпсів чоловік з особистих міркувань. Спочатку готував їх включно для своїх дітей, аби скоротити вживання шкідливих та солодких продуктів.

Згодом, чіпсами все частіше ласували друзі та знайомі. З позитивних відгуків всіх хто куштував еко-чіпси чоловік зрозумів, що це може перерости в бізнес. Свої перші смаколики Андрій готував з яблук, слив, інших фруктів, а згодом додав і овочі.

«Спочатку це їли мої діти, згодом стали пригощати інших. Нашим друзям, знайомим дуже сподобалося це. Ми побачили, що на ринку це можна продати. Так я подав першу заявку і отримав грант — невелику сушильну машину», — розповів Андрій Жуков

Вдруге, чоловік вирішив поборотися за ґрант коли у нього виникла ідея зайнятися новим напрямком – вирощуванням малини. Ця ідея також отримала підтримку:

«Ми маємо невикористаний ресурс землі. Багато людей у нашому селі віддають фермерам свої ділянки у півгектара під зернові, соняшник. За це заробляють зовсім небагато. Краще вирощувати і переробляти самому – так люди зроблять продукт з більшою доданою вартістю», — говорить Андрій.

Сьогодні, підприємець шукає шляхи експорту своєї продукції. Зараз, ведуться переговори з покупцем із Прибалтики. Вже навіть надіслав йому пробну партію своїх чіпсів. Андрій розуміє, що якщо вдасться налагодити експорт йому потрібно буде збільшувати об’єми виробництва. Одним з варіантів розширення бачить створення кооперативів у своєму селі. За словами, чоловіка зараз вже є мінімуму чотири сім’ї які готові підтримати його ініціативу та приєднатися до справи.

Взято з

https://agronews.ua/node/103029?fbclid= ... CvCdb-n62Q
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Поделись новостями

Сообщение Владимир 61 » 22 ноя 2018, 16:37

РослинництвоУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
ПОДОРЖ ПОДОРОЖНИКА: ЄС скуповує трави в Україні і продає їх до Японії та США
22.11.201851


Експорт лікарських трав з України у минулому році склав $7,5 млн. У 2018-му уже експортовано на $9,5 млн, хоча рік ще не закінчився. Тобто на світовому ринку є чималий попит на український продукт, і він зростає, говорить в інтерв’ю seeds.org Євген Шумейко, засновник компанії «Добротрав».

Імпортують трави, в тому числі, країни Євросоюзу – Польща та Болгарія.

Шумейко пояснює, що там зараз криза з персоналом. «Робота (на вирощуванні ліктрав – ред.) доволі тяжка і не високооплачувана, тому полякам чи болгарам простіше влаштуватися на завод і цілий рік отримувати €500-700, ніж 3-6 місяців в році заробляти ті самі гроші за лікарські рослини», — говорить виробник.

На його погляд, надалі попит з боку Євросоюзу лише зростатиме. Ті ж Польща та Болгарія закуповують продукцію в Україні, а далі перепродають її до Німеччини, США, Японії.

Найпопулярніші позиції експорту — цвіт ягоди бузини, цвіт липи, лист кропиви, корінь алтею, корінь лопуха, корінь і трава ехінацеї, корінь і лист кульбаби, ягоди обліпихи, лист берези, лист мати-й-мачухи, лист подорожника.

За минулий рік експорт цієї та іншої продукції склав десь 4 тис. т, тоді як на внутрішній ринок сягає максимум 1,5 тис. т, додав Шумейко.

Нагадаємо, раніше AgroDay повідомляв, що в Україні спостерігається дефіцит ромашки та календули. Їх доводиться імпортувати з-за кордону.


Взято з

https://agroday.com.ua/2018/11/22/prykl ... i-ta-ssha/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Пред.След.

Вернуться в Обмен опытом

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2

cron