Діти - це квіти життя.

Re: Діти - це квіти життя.

Сообщение Владимир 61 » 12 дек 2018, 22:45

Нові вимоги до навчання дітей.

https://www.facebook.com/rebenokbygroup ... 535943763/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Діти - це квіти життя.

Сообщение Владимир 61 » 29 дек 2018, 19:57

Прищеплюємо дитині екологічні звички
Народна мудрість каже: «Хто грошам не знає ціни, тому не уникнути бідності». Бережливе ставлення не тільки до грошей, а й до їжі, води, речей, часу та інших ресурсів – дуже важлива навичка. Батьки повинні змалечку привчати дитину до економії. Це дасть змогу заощадити кошти сімейного бюджету й допоможе дитині засвоїти правильну модель споживання ресурсів, сформувати екологічне мислення.

Однак, на жаль, сучасні батьки не надто часто переймаються такими завданнями при вихованні дітей. У наш час надмірне споживання стає досить поширеним явищем у сім'ях.

Навчити дитину бережливо ставитися до їжі, грошей, часу тощо не так складно, як може здаватися на перший погляд. Для цього не потрібно докладати особливих зусиль. Почати варто з демонстрації власного позитивного прикладу. Змініть свої повсякденні звички, станьте більш ощадливими. Це стане умовою формування екологічних звичок і в дитини.

Чому діти повинні дбайливо ставитися до всього, що мають

Бережливе ставлення до ресурсів робить дитину більш усвідомленою й соціально відповідальною. Привчаючи дитину до економії, почніть із малого: наприклад, поясніть їй, що краще купити маленьку порцію морозива, ніж велику, і при цьому половину не доїсти.

Вам важливо донести до дитини перевагу раціонального використання наявних у неї ресурсів. Тоді їй знадобиться їх менше.

Дитині необхідно також розповісти, що ресурси завжди обмежені. І якщо хтось може отримати більше їжі або грошей, це означає, що комусь дістанеться менше.

Пояснення такої концепції на конкретних прикладах вчить дитину соціальної справедливості, дає їй загальне уявлення про багатство й бідність.

Продемонструвати дитині важливість заощадливого ставлення до ресурсів легко на прикладі сімейного бюджету на тиждень або місяць. Поясніть дитині, що сімейний бюджет – це певна сума грошей, які використовуються для задоволення тих чи інших потреб. Чим більше бездумних витрат робиться впродовж місяця, тим менше потреб можна задовольнити. Таке просте пояснення зрозуміють навіть найменші діти.

Бережливе ставлення до ресурсів важливе в багатьох інших сферах життя. Досить легко пояснити дитині необхідність не витрачати даремно час. Розтлумачте дитині, що коли вона більше часу дивитиметься телевізор, то матиме обмаль часу на прогулянки з друзями.

Демонструйте позитивний приклад

Проаналізуйте свої покупки й подумайте, які з них є безглуздими й непотрібними. Надалі намагайтеся уникати купівлі зайвих речей – одягу, електронних пристроїв тощо.

Поясніть дитині, що вона повинна вимикати на ніч усі електронні пристрої, оскільки це допоможе економити електроенергію. Стежте за використанням води у вашому помешканні. Намагайтеся більше ходити пішки, а не їздити автомобілем – так ви заощадите пальне.

Нарешті, коли ви вирішили позбутися зайвих речей у домі, зробіть це відповідально: віддайте придатні речі в пункти переробки сировини або пожертвуйте на доброчинність.

Взято з

https://childdevelop.com.ua/articles/up ... 4ZckqHuO0c
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Діти - це квіти життя.

Сообщение Владимир 61 » 01 янв 2019, 19:22

Вторая мама - это папа.

https://www.facebook.com/moidenb/videos ... 535681408/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Діти - це квіти життя.

Сообщение i-slava1979 » 16 фев 2019, 21:59

[quote="Владимир 61"]Якщо дитина вперта – можете спати спокійно, з нею все буде добре!

интересно было почитать. А еще понравилась идея росписи камешков, попробую с сыном завтра - выходные, будет чем его увлечь)
Аватар пользователя
i-slava1979
 
Сообщений: 4
Зарегистрирован: 23 янв 2019, 19:19

Re: Діти - це квіти життя.

Сообщение Гардения » 22 сен 2020, 20:19

Роспись камушков больше для девочек подходит, мне кажется.
Аватар пользователя
Гардения
 
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 22 сен 2020, 19:57

Пред.

Вернуться в Вопрос-ответ

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron