Опыление сада

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 11 май 2019, 13:24

Проблеми з бджолами.

https://www.youtube.com/watch?v=j8ynRrWbAUk
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 10 июл 2019, 11:21

Земляні одинокі бджоли та оси - хижаки.

https://www.youtube.com/watch?v=lc8QVhf ... GU3hPa%3A6
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 08 сен 2019, 15:52

Изображение

Victor Fursov Инвазивный, активно внедряющийся вид. Как придет прилетит в Украину - будет жить везде и жрать пчел как во Франции, где от нее уже пищат вовсю. :) Инвазия неизбежна. Уже прилетели в Англию.

Взято з
https://www.facebook.com/groups/tvarynn ... highlights
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 08 сен 2019, 16:04

Схоже про цих йдеться вище https://www.facepla.net/the-news/nature ... aders.html

Азиатский шершень готовится к захвату Великобритании
Создано 21.10.2011 19:00
Автор: Биктимирова Неля
Азиатский шершень готовится к захвату ВеликобританииОни уже прошлись по Франции, и сейчас могут направиться в сторону Великобритании, а пострадают и без того находящиеся в тяжелом положении медоносные пчелы.

Изучение оценки рисков от Vespa velutina – Азиатского шершня производит ужасающий эффект. Согласно сведениям предварительного отчета, опубликованного этим летом, "пригорошня шершней может уничтожить целое гнездо [медоносных пчел] в течение пары часов". Дело не только в том, что шершень убивает медоносных пчел (он забирает их тела обратно в свое гнездо, чтобы накормить личинок), но и в том, что усилия, затрачиваемые пчелами на защиту своей колонии, их ослабляют. Кроме того, шершни "питаются трупами недавно умерших, потенциально больных пчел". Это означает, что они могут инфицировать колонии, в которые собираются вторгнуться.

И эти крылатые хищники, "вероятно, скоро прибудут", согласно сообщению Секретариата неаборигенных видов (Non-native Species Secretariat), который координирует ответы на попытки растений и животных поселиться в Великобритании. Он объявил тревогу в связи с Азиатским шершнем и обратился с просьбой к жителям сообщать о случаях наблюдений.

Принято считать, что насекомые попали во Францию в 2004 году из Китая в коробках из-под гончарных изделий. Они быстро распространились. В прошлом ноябре было подтверждено их появление на северо-востоке Испании. Они присутствуют в Бретани, начиная с 2008 года, и способны путешествовать вдоль побережья Франции. Рано или поздно оплодотворенные матки могут прилететь на берега Великобритании и создать новую колонию.

Пригорошня шершней может уничтожить целое гнездо медоносных пчел в течение пары часов"Риск довольно велик, но он не является неизбежным", - говорит Mike Brown, глава Национального подразделения по пчеловодству (National Bee Unit) и соавтор оценки риска. Азиатский шершень очень хорошо адаптируется, способен выдерживать широкий диапазон погодных условий и жить счастливо на урбанизированных территориях.

Уже сообщалось о случаях госпитализации людей после анафилактического шока, наступившего в результате многочисленного ужаления. Из-за их большего размера, ужаление шершней более неприятно, нежели пчел, но, по словам Brown, они "неагрессивны, до тех пор пока вы не подберетесь близко к их гнезду".

Самая большая угроза нависнет над медоносными пчелами Великобритании, которые уже страдают от негативных эффектов, вызванных неблагоприятными погодными условиями, вредными насекомыми и пестицидами. "Если здесь мы получим ситуацию, в какой-то мере воспроизводящую то, что происходит в некоторых частях Франции, шершни могут нанести значительный ущерб", - предупреждает Brown.

Секретариат неаборигенных видов, предупреждая жителей об ожидаемом скором прибытии Азиатских шершней, сообщает о вероятных путях и времени проникновения инвазивного вида на территорию страны. Наиболее вероятные места – это южные части Англии (они могут проникнуть через канал из Франции), либо они способны прятаться среди импортируемых товаров (таких как почва с горшечной рассадой, срезанные цветы, фрукты и пиломатериалы). Активные месяцы – между апрелем и ноябрем (пик приходится на август/сентябрь). Неактивны во время зимы. Так что, скорее всего, англичане увидят этих насекомых в начале следующего года.

И вот краткое описание.Из-за их большего размера, ужаление Азиатских шершней более неприятно, нежели пчел, но они не агрессивны, до тех пор пока вы не подберетесь близко к их гнезду

Матки Vespa velutina - длиной до 30 мм; рабочие шершни – до 25 мм (чуть меньше местного Европейского шершня - Vespa crabro)
Единственные шершни или осы, у которых все тело – бархатисто-темно-коричневое или черное, окаймленное тонким желтым поясом
Только одна полоска на брюшке: 4-й абдоминальный (брюшной) сегмент почти целиком желтый/оранжевый
Лапки коричневые с желтыми кончиками
Голова черная с оранжево-желтой мордочкой
Vespa velutina – это вид, летающий днем, который, в отличие от Европейского шершня, с наступлением сумерек приостанавливает свою активность.
Источники: Guardian.co.uk, Secure.fera.defra.gov.uk
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 12 сен 2019, 15:19

ВАЖЛИВОНОВИНИУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
ВИРВАЛИ ЖАЛО: на Волині виведено нову породу бджіл
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter


На Волині пасічник Микола Гінайло винайшов спосіб, як відкачувати мед і не страждати від укусів бджіл. Крім того, бджоляр виводить нові, неагресивні породи бджіл. Він займається розведенням бджіл уже 12 років і, окрім власного господарства, працює також на пасіках Шацького національного парку.

Чорна німецька – одна із найспокійніших порід бджіл, яку розводить Микола Гінайло.

Бджоли цієї породи, як правило, нарощують силу до цвітіння липи, гречки і ефективно використовують головний медозбір. Володіють більшою за інші породи, постійністю до використання в процесі медозбору певних рослин.

Іноді зі значним запізненням перемикаються з гірших медоносів на кращі. Пилок і нектар можуть збирати до самих заморозків. Принесений нектар складають спочатку у верхньому корпусі (магазині), а потім вже в розплідному.

Під час медозбору бджоли здатні відбудовувати багато стільників. При слабкому надходженні нектару у вулик значна частина корму витрачається на розвиток сім’ї, тому по виходу товарної продукції вони відстають від інших порід.

Медова печатка «суха», тобто між закладеним в комірки медом і восковою кришечкою є повітряний прошарок. Такі стільники із медом мають гарний товарний вигляд. Середня медопродуктивность бджіл цієї породи — 30 кг товарного меду у рік з однієї сім’ї, у сприятливі роки може досягати до 100 кг. Також ця порода збирає багато прополісу.

Микола Гінайло виводить нові породи методом схрещування. Тож нині на своїй пасіці має кілька порід бджіл. Також бджоляр має свої секрети, як уникнути укусів комах. Зокрема, коли доводиться працювати з вуликом, спочатку застосовує спеціальний пристрій – димар. Тоді бджоли не жалять.

Взято з
https://agroday.com.ua/2019/09/12/bez-a ... du-bdzhil/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 18 сен 2019, 18:45

МЕДОВИЙ КРИМІНАЛ: у ВРУ планують посилити кримінальну відповідальність за отруєння бджіл








УВерховній Раді зареєстрували законопроект, яким передбачається доповнити Кримінальний кодекс України статтями, що посилять кримінальну відповідальність сільгоспвиробників, котрі використовують ЗЗР для обробки медоносних рослин.
Законопроект №2140 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо вжиття заходів із захисту бджільництва» розроблений для захисту галузі бджільництва України та забезпечення прав і інтересів пасічників.
Що пропонується?
– ввести штраф 100–500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700–8500 грн) або санкцію у вигляді громадських робіт на строк 120–200 годин – за застосування ЗЗР для обробки медоносних рослин у період медозбору без попередження бджолярів та органів місцевого самоврядування;
– ввести штраф 500–1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500–17000 грн), або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років або без такого – за ті ж дії, якщо вони призвели до небезпеки отруєння бджіл і завдали істотної шкоди бджолярам;
– істотною шкодою бджолярам вважати збитки, які щонайменше в 100 разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян;
– встановити час для обробки медоносних рослин засобами захисту в період медозбору – виключно з 21:00 до 5:00.
Взято з

https://agroday.com.ua/2019/09/18/medov ... ya-bdzhil/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 02 окт 2019, 11:13

ЗОЛОТА ПОПУЛЯЦІЯ: внесок бджіл у світову економіку – понад $500 млрд на рік
Поширити на Facebook Твітнути на Twitter


На міжнародній конференції Future of Farming Dialogue 2019 було наголошено на вкрай важливій ролі бджіл не лише для сільського господарства, але й для економіки світу в цілому: внесок запилювачів у світову економіку оцінюють на рівні $ 235–577 млрд на рік.

Керівник департаменту із захисту бджіл і безпечного запилення компанії Bayer Crop Science Крістіан Маус відзначив, що бджоли запилюють 5−8% від загальної кількості сільгоспкультур у світі.

За його словами, світова популяція цих комах зросла на 85% переважно за рахунок країн Азії, тоді як у європейських країнах та США їхня кількість невпинно зменшується.

У країнах Євросоюзу втрати бджіл становлять 20−25% від загальної кількості, в Україні – 10−19%.

Головними причинами загибелі бджіл є хвороба варроатоз (збудником якої є кліщ варроа), застосування пестицидів, скорочення площ квітучих рослин та зміни клімату.

Взято з

https://agroday.com.ua/2019/10/02/zolot ... rd-na-rik/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 02 окт 2019, 11:14

ПОВНИЙ УЛІТ: бджіл поселять у вулики на штучному інтелекті, які розумітимуть їх дзижчання


Проект всесвітнього захисту бджіл (World Bee Project) та IT-компанія Oracle створюють глобальну мережу «смарт-вуликів», які працюватимуть на штучному інтелекті, передає BBC.

Все робиться для того, аби вчені могли в режимі реального часу отримувати інформацію про взаємозв’язок бджіл з навколишнім середовищем. Це дасть змогу дізнаватися про зміни в поведінці та вчасно допомагати комахам.

Вулики матимуть до 6 сенсорів, які вловлюватимуть звуки дзижчання бджіл, рухи лапок і крилець, вагу меду, рівень вологості. І навіть фіксуватимуть місцеву погоду та рівень забрудненості повітря.

Самі сенсори на вуликах — не новинка. Але штучний інтелект та технології машинного навчання допоможуть проаналізувати зібрані дані та принести свої плоди у вигляді важливих для бджолярів інсайтів.

«Чи не найважливішою сукупністю даних є звук. Ми конвертуємо його в потік даних і використовуємо для машинного навчання, щоб проінформувати бджоляра, — розповідає Джон Ейбел, віце-президент Oracle з хмарних технологій. — Наша технологія сама навчається, сама налаштовується, і сама себе за потреби корегує».

У своєму проекті Oracle використає технологію блокчейн. За її допомогою перевірятимуть, чи надходять дані з конкретного вулика і чи не спотворені вони.

Саймон Поттс, викладач біорізноманітності в Університеті Рединга, говорить, що в умовах звичайної лабораторії чи польових досліджень дуже важко з’ясувати, що саме впливає на бджіл.

«Завдяки ШІ ми можемо скласти низку характеристик здоров’я бджіл і нездорових вуликів», — сподівається професор.

Найважливішим здобутком буде виявлення ранніх індикаторів проблем. Наприклад, коли бджоли рояться, вулик може втратити половину популяції та меду, бо відлітаючі бджоли спершу добряче наїдаються. Якщо вчасно про це дізнатися, то роїння можна буде звести до мінімуму.

Зазначимо, що бджоли — життєво важлива ланка агровиробництва. Майже півтора мільярда робочих місць на фермах і 3/4 світових запасів продовольства залежать від запилення врожаю.

Взято з

https://agroday.com.ua/2018/11/16/povny ... zhchannya/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 02 окт 2019, 11:16

Доброго дня шановна громадо. Багато хто має власний садочок, але не всі замислюються над тим, як саме запилюються їхні плодові дерева. Натомість в природі окрім медоносних бджіл в садку працюють також одинокі бджоли осмії. Раніше вони селились в очеретяних стріхах і ніхто не переймався з приводу врожаю. Зараз ситуація змінилася, до того ж багато бджолосімей в цьому році постраждало на отруєних соняшникових полях. Відтак розведення одиноких бджіл осмій стає нагальною потребою. Ці бджоли не потребують професійного догляду - вони не жалять і дбати про них може навіть дитина. Але вони справно запилюють садок від квітування кизилу до груші. Працюють навіть в дощ і в холод, коли медоносні бджоли не вилітають. Запилюють волошський горіх , ліщину та навіть обліпиху, тому що їхній головний продукт то пилок. Для їх життя звичайно необхідна кормова база - садочок. Для гніздування - очеретяні трубки завдовжки двадцять см та в діаметрі десять мм , щоб олівець проходив. Треба щоб один кінець був глухий - перетинка очерету - можна на дві сторони вхід. Я ще роблю розбірні хатки, бо очерет щорічно розколюю, щоб уберегти кокони від паразитів. Більш детально в мене на сторінці.
https://www.facebook.com/%D0%97%D0%B0%D ... 951821729/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Re: Опыление сада

Сообщение Владимир 61 » 05 окт 2019, 19:55

Осмії | Запилювачі садів
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
Додати відгук
Автор: Володимир Гарбуз

Про проект
Контакти
Галерея
Відгуки
Написати
Головна
Екопроекти
Осмії | Запилювачі садів
Про нас

Популяризуємо запилення садів одинокими бджілками - осміями,
джмелями та іншими комахами-помічниками. В нас можна купити осмій.

Багато хто має власний садочок, але не всі замислюються над тим, як саме
запилюються їхні плодові дерева. Натомість в природі окрім медоносних
бджіл в садку працюють також одинокі бджоли осмії. Раніше вони селились в
очеретяних стріхах і ніхто не переймався з приводу врожаю. Зараз ситуація
змінилася, до того ж багато бджолосімей постраждало на
отруєних соняшникових полях. Відтак розведення одиноких бджіл осмій стає
нагальною потребою.

Ці бджоли не потребують професійного догляду -
вони не жалять і дбати про них може навіть дитина. Але вони справно
запилюють садок від квітування кизилу до груші. Працюють навіть в дощ і в
холод, коли медоносні бджоли не вилітають. Запилюють волошський горіх,
ліщину та навіть обліпиху, тому що їхній головний продукт то пилок.
Для їх життя звичайно необхідна кормова база - садочок. Для гніздування -
очеретяні трубки завдовжки двадцять см та в діаметрі 10 мм , щоб
олівець проходив. Треба щоб один кінець був глухий - перетинка очерету -
можна на дві сторони вхід.

В природі немає нічого зайвого. Приваблюйте медоносних комах на ділянки.
Бажано приготувати стебла ожини для трьохзубної осміі, очерет для осмій,
снопики жита та пирію для спіломени - дрібненької оси, що їсть попелицю,
цеглу биту для сфексів - хижих ос, трухляву деревину для бджоли тесля.

Що ми можемо дати

Реалізуємо осмій в коконах, будиночках та очеретинках.
Вилупившись з придбаних коконів, колонія осмій оселяється у вас, і далі
самостійно розмножується, забезпечуючи раннє запилення на багато років.

Консультуємо по темі медоносних та запилюючих комах, комах-помічників -
як привабити та мирно співіснувати, отримуючи запилення та захист від
шкідників - гусені та личинок.

Як нам допомогти

Замовляйте осмій для вашого садочка! Попердні замовлення приймаємо весь
рік, розсилка очеретинок з коконами осмій - з кінця жовтня і до весни.
Доставка Новою поштою по всій Україні.

Контакти
Карта
Відкрити адресу на мапі Google
Україна, Київ,
Як добратися: деталі маршрута
Відвідування: не передбачено
Контактні дані
+38 066 414-02-58
g.volodimir@gmail.com
Сайти та соцмережі
m.me/519100951821729
https://www.facebook.com/
Владимир 61
 
Сообщений: 5018
Зарегистрирован: 05 янв 2017, 18:16

Пред.След.

Вернуться в Фруктовые сады

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2

cron